La col·laboració entre Senior i el líder de Clem Snide, Eef Barzelay, i la presentació del nou disc de The New Raemon, cites destacades d’aquesta cinquena edició

El cicle BandAutors torna al Palau de la Música Catalana amb propostes que ompliran de nous colors i músiques modernes el Petit Palau. Aquest cicle aposta per la música feta a casa nostra i presenta personalitats artístiques destacades del panorama actual en concerts al Petit Palau, a les 21 hores, entre el 27 de març i el 25 d’abril. En total, sis propostes, cinc de les quals suposen la presentació oficial de nous discos o projectes.

Les cites més destacades són, d’una banda, la col·laboració entre Miquel Àngel Landete, de la banda valenciana Senior i el Cor Brutal, i el líder de la reconeguda banda americana Clem Snide, Eef Barzelay. Junts presentaran el 27 de març el nou disc Girls come first, una ocasió en què es podran escoltar alguns temes dels seus repertoris per mitjà de les reinterpretacions dels dos artistes. D’altra banda, The New Raemon, liderat per Ramón Rodríguez, torna als escenaris amb la presentació oficial a Catalunya del seu cinquè disc, Oh, Rompehielos (10 d’abril), treball que reflecteix la situació social i política del moment i que parla del final i del principi d’alguna cosa nova.

El cicle inclou la proposta singular del Brossa Quartet de Corda (28 de març), que continua amb la seva voluntat de trencar les fronteres entre estils i s’aventura novament en un projecte amb la cantant Judit Neddermann. Presenten la revisió del cicle liederístic Viatge d’hivern de Franz Schubert en un nou enregistrament que converteix aquests lieder en cançons pop íntimes per a quartet de corda i veu i els apropa als cànons de bellesa actuals a través de picades d’ullet al pop, al folk o al jazz, sempre a través d’un llenguatge propi.

Ja al mes d’abril, Ferran Palau, un dels líders del grup Anímic, presentarà al Petit Palau el segon disc en solitari, Santa Ferida (16 d’abril). El músic de Collbató i la seva flamant nova banda, formada per Joan Pons (El Petit de Cal Eril), Adriano Galante (Seward) i Jordi Matas (Seward), pujaran per primera vegada junts a un escenari i ho faran al Petit Palau.

Per la seva banda, Gemma Humet (17 d’abril), una de les veus més personals i interessants que han sorgit darrerament en el panorama de la cançó al nostre país, farà en el marc del cicle Bandautors l’estrena oficial de seu primer disc, Si canto enrere. Després de fer multitud de col·laboracions i d’actuar al costat de grans músics com Toti Soler o Toni Xuclà, Humet fa un pas endavant i crea el seu projecte més personal, que presentarà en primícia al Petit Palau.

Finalment, tancarà el cicle Marina BBFace & The Beatroots (25 d’abril), amb la presentació oficial del nou disc Still Beating. Marina BBFace, alter ego de Marina Torres, va iniciar el seu projecte personal després de deixar la banda The Pepper Pots amb la intenció de desenvolupar les seves inquietuds musicals, que van del funk al soul, i que ja van ser recollides en el seu primer disc, Time to begin. El disc que presentarà al cicle, Still beating, ve carregat de funk i energia, ritmes trepidants i un groove imparable

El cicle BandAutors al Palau ofereix sis concerts durant els mesos de març i abril