Amb les entrades exhaurides des de fa temps, el proper dimecres, 9 d’abril, arriba a Palau 100 Gustavo Dudamel amb l’Orquestra Simfònica de la Ràdio de Baviera. Un concert en què la reconeguda formació conduïda per un dels directors més aclamats del moment oferirà dues obres fonamentals i revolucionàries de la història de la música: la Simfonia Pastoral de Ludwig van Beethoven i La consagració de la primavera d’Igor Stravinsky.

Representa tot un esdeveniment musical per al Palau i per a la ciutat de Barcelona presentar novament el titular de l’Orquesta Sinfónica Simón Bolívar de Veneçuela i la Filharmònica de Los Angeles, director que amb la seva manera apassionada de dirigir i convençut del poder de la música com a motor de canvi social, continua inspirant el públic de tot el món i de totes les edats. És la segona vegada que Gustavo Dudamel actua al Palau, del qual té el gran record del concert que va oferir el 27 d’octubre de 2008 amb la Simfònica de Göteborg, en un moment en què el seu nom ja començava a ressonar amb força en l’àmbit internacional.

Aquest dimecres el veneçolà arriba al Palau al capdavant de la Simfònica de la Ràdio de Baviera, una orquestra de renom internacional gràcies a tots els destacats directors que ha tingut i a la versatilitat i el nivell artístic de cadascun dels músics que la integren. La formació oferirà dues composicions separades per més d’un segle, però que beuen de la mateixa font d’inspiració: la natura.

Obrirà el concert la Pastoral, per a molts la “simfonia més bonica”, una obra escrita per reconstruir les emocions i suscitar el plaer de la vida al camp. En la segona part s’interpretarà l’obra d’Stravinsky, que es va estrenar en versió coreografiada l’any 1913 a París, dirigida per Pierre Monteux, i que va suposar un dels més sonats escàndols de la història de la música a causa de l’audàcia d’una partitura en què el ritme i la dissonància actuaven d’una manera fins aleshores desconeguda. L’any 1914  el mateix director en va oferir la primera versió de concert amb un èxit rotund.

Nota: Catalunya Música emetrà en directe el concert. A més, el Palau ofereix l’oportunitat de seguir l’esdeveniment també en directe amb la retransmissió gratuïta que es farà al Petit Palau. Les entrades es poden recollir directament a les Taquilles del Palau, fins a exhaurir localitats.

El carismàtic director Gustavo Dudamel arriba al Palau dimecres per dirigir la Pastoral i La consagració de la primavera