El proper dimarts, 17 de maig, tindrà lloc al Petit Palau (20.30 h) el darrer concert de la temporada ECHO Rising Stars amb l’actuació del baríton alemany Benjamin Appl. Appl, jove cantant proclamat Artista de Nova Generació de la BBC i amb una forta presència internacional, oferirà un programa amb lieder de Schubert, Schumann, Grieg i el cicle de cançons The last letter del jove compositor americà Nico Muhly, obra encarregada pel mateix Appl que s’estrena en aquesta gira ECHO Rising Stars. El baríton, proposat pel Barbican Centre de Londres, serà acompanyat al piano per James Baillieu.

El recital començarà amb les cançons de Schubert Der Musensohn, Wandrers Nachtlied II, An den Mond, Meeres StilleErlkönig, i continuarà amb el cicle Dichterliebe, op. 48 de Schumann. La segona part s’iniciarà amb Götter Griechenlands de Schubert i continuarà amb l’obradeMuhly. El compositor, més conegut pel gran públic pels seus arranjaments i bandes sonores, és un dels autors contemporanis més valorats, ja que ha sabut renovar els gèneres clàssics amb gran frescor i mestria. L’obra dedicada a Appl està integrada per cinc cançons; les quatre primeres musiquen cartes anònimes durant la Primera Guerra Mundial i la cinquena afegeix un text de Schiller, el mateix que va musicar Schubert dos-cents anys abans (D. 677). El concert es clourà amb els Sis lieder, op. 48 de Grieg.

Appl té a l’agenda nombroses actuacions, sobretot a Europa, en cicles, festivals i escenaris importants, com a part de la sèrie ECHO, entre d’altres.

ECHO Rising Stars és un cicle de concerts en gira que presenta joves talents de la música clàssica convidats per l’European Concert Hall Organisation (ECHO), l’associació dels auditoris i les sales de concerts més importants d’Europa, de la qual formen part el Palau de la Música Catalana i l’Auditori de Barcelona. 

El baríton Benjamin Appl tanca el cicle ECHO Rising Stars al Petit Palau amb una estrena de Nico Muhly