BACH COLLEGIUM BARCELONA

Aquest dimecres, 15 de desembre, a les 20.00 hores, a la Sala de Concerts del Palau de la Música Catalana tindrà lloc el concert de Nadal de la Fundación Salvat. El concert, que és una coproducció amb el Palau de la Música Catalana i que està inclòs als cicles Palau Bach i Nadal al Palau, presentarà una selecció de l’Oratori de Nadal de J. S. Bach, amb el Bach Collegium Barcelona i solistes guanyadors de diferents edicions de la Salvat Beca Bach, sota la direcció de Pau Jorquera.

L’Oratori de Nadal recull episodis de les Escriptures que il·lustren el naixement de Crist, amb el paper dels pastors, i la qüestió de la circumcisió i el bateig, així com la visita dels reis mags, tal com explica Jacobo Zabalo al programa de mà. El concert sobre aquesta autèntica “catedral” musical que consta de sis parts i que va ser escrita per a soprano, contralt, tenor i baix, a més de cor i orquestra, s’oferirà en un format reduït. S’hi proposa una selecció d’algunes de les àries, corals o passatges simfònics més lluïts, per gaudir d’aquesta obra en una única vetllada.

Els solistes que participaran conjuntament amb el Bach Collegium Barcelona són Mercedes Gancedo (soprano) i Sara Sarroca (soprano), Julieta Viñas, (contralt), Henning Jendritza (Evangelista i tenor), Fabio Lessuisse (baríton) i Vincent de Soomer (baríton). Tots els solistes són guanyadors de diferents edicions de la Salvat Beca Bach.

Sobre el Bach Collegium Barcelona

Pel coneixement de l’estil, per l’ús d’instruments històrics i per la llarga experiència en la interpretació de música de J. S. Bach, el Bach Collegium Barcelona, cor convidat a la BachFest de Leipzig 2022, és el conjunt coral i orquestral més ben posicionat al nostre país en la interpretació d’una proposta innovadora com la que es presenta en aquesta ocasió. Va ser fundat i dirigit per Pau Jorquera l’any 2018. La concertino és Adriana Alcaide, violinista especialitzada en música antiga i amb una reconeguda trajectòria en diversos conjunts internacionals. El juliol del 2018 van gravar el seu primer disc per a cor a cappella, titulat Bach ist meine Freude!

Sobre Pau Jorquera

Pau Jorquera va començar els estudis musicals a Barcelona, la seva ciutat natal. Es graduà a l’Escola Superior de Música de Catalunya, on va treballar amb Johan Duijck, Josep Vila i Casañas i Mireia Barrera. Va rebre una part substancial de la seva formació musical dels professors Ramon Porter i Johan Duijck. Posteriorment va estudiar cant, piano i composició. També és llicenciat en pedagogia d’educació musical per la Universitat Autònoma de Barcelona. Actualment és el director adjunt de l’Escolania de Montserrat, cofundador i director del Bach Collegium Barcelona i director del Cor Aixa. També és el fundador i director del projecte Bach Zum Mitsingen i cofundador del Festival Bachcelona.

Sobre la Fundación Salvat

Fundación Salvat és l’obra social del Grup Farmacèutic Salvat, constituïda l’any 1972 i té com a missió promoure i desenvolupar la investigació científica en tecnologia farmacèutica, contribuir a l’impuls de la cultura a través del mecenatge musical i artístic i ajudar altres entitats amb decidida vocació assistencial envers persones i col·lectius en situació de vulnerabilitat. Dirigida per Llucià Homs, té la seva seu a Barcelona.

El Bach Collegium Barcelona i solistes de la Salvat Beca Bach ofereixen una selecció de l’Oratori de Nadal de Bach al Palau, sota la direcció de Pau Jorquera