El jove violoncel·lista de 22 anys Edgar Moreau, considerat un prodigi del violoncel i amb una destacada carrera internacional, actuarà el proper dimecres, 8 de març (20.30 h) al Petit Palau. Es tracta del segon concert del cicle ECHO Rising Stars, que enguany presenta al Palau tres joves músics escollits pels membres de l’European Concert Hall Organisation (ECHO), l’associació dels auditoris i les sales de concerts més importants d’Europa, del qual formen part el Palau i també L’Auditori.

Moreau actuarà acompanyant del pianista Pierre-Yves Hodique. Els músics interpretaran dues Sonates per a violoncel i piano de Beethoven i Xostakóvitx i l’estrena de l’obra Spirales d’Eric Tanguy, un dels compositors francesos amb més projecció internacional actualment. Aquesta peça, exploració virtuosística del diàleg entre els dos instruments, està dedicada precisament a Moreau i Hodique i és un encàrrec de la Philharmonie de París, auditori que presenta el músic francès.

Edgar Moreau, nascut a París el 1994, estudià violoncel al Conservatori de Boulogne-Billancourt, al Conservatori Nacional de París i a la Kronberg Academy. Ha tocat amb moltes orquestres per tot Europa i ha estat dirigit per grans batutes. També ha tocat al costat de grans figures, com Martha Argerich, Katia Buniatishvili, Renaud Capuçon o Yo-Yo Ma; i amb els quartets Talich, Prazak, Ebène i Modigliani. És membre del Quartet Renaud Capuçon i també ha estat premiat en nombrosos concursos de violoncel internacionals. Ha enregistrat dos àlbums amb el segell Erato: Play, un recital amb el pianista Pierre-Yves Hodique, i Giovincello, cinc concerts barrocs amb l’ensemble Il Pomo d’Oro i Riccardo Minasi. Moreau toca amb un violoncel de David Tecchler del 1711.

Amb aquest cicle d’ECHO Rising Stars, el Palau de la Música Catalana estrena la fórmula de taquilla inversa, en què és el mateix públic qui determina l’import de l’entrada, segons la satisfacció obtinguda. Un procediment perquè el preu no sigui un impediment per assistir a un concert de música clàssica. El cicle va començar el gener passat amb l’actuació del clarinetista portuguès Horácio Ferreira, i es clourà el 25 de maig amb el pianista Christopher Park, proposat pel Musikverein i la Wiener Konzerthaus.

Edgar Moreau, considerat un prodigi del violoncel, actua dimecres al Petit Palau en el cicle ECHO Rising Stars