El quartet, que pertany a la Nova Generació d’Artistes de la BBC, estrenarà a l’Estat una peça d’Edith Canat de Chizy.

Demà dijous, 25 de gener, comença al Petit Palau (20.30 h) una nova edició del cicle ECHO Rising Stars amb el Quatour Van Kuijk. El quartet francès arriba presentat per la Cité de la Musique-Philharmonie de París i el Festspielhaus Baden-Baden amb un programa que inclou el Quartet en Sol menor, op. 10 de Claude Debussy i el Quartet en Fa major de Maurice Ravel. A més, aquest concert suposa l’estrena a l’Estat espanyol del quartet En noir et or, de la francesa Edith Canat de Chizy, peça composta expressament per al Quatour Van Kuijk i inspirada en una obra del 1975 del pintor nord-americà James Abott Whistler.

Enguany el cicle presenta al Palau tres concerts amb joves músics escollits pels membres de l’European Concert Hall Organisation (ECHO), l’associació dels auditoris i les sales de concerts més importants d’Europa, de la qual formen part el Palau i també L’Auditori. Els propers concerts al Petit Palau seran protagonitzats pel percussionista Christoph Sietzen (14 de febrer), un músic presentat per la Philharmonie Luxemburg que destaca pel seu domini tècnic i una poderosa presència escènica, com demostra el guardó a la prestigiosa ARD International Music Competition l’any 2014, i Emmanuel Tjeknavorian (17 de maig), violinista que té el suport de la Wiener Konzerthaus i el Musikverein Wien i que el 2015 va ser reconegut amb el premi a la millor interpretació del Sibelius Violin Concerto i el segon premi del Concurs Internacional de Violí Jean Sibelius.

El Quartet Van Kuijk és un grup guardonat internacionalment, amb premis com els Best Haydn i Best Beethoven a la Wigmore Hall String Quartet Competition; o el primer premi i el premi del públic del Concurs Internacional de Música de Cambra de Trondheim; a més d’obtenir el Premi HSBC del Festival d’Ais de Provença. Des de la seva formació el 2012, el conjunt format per Nicolas Van Kuijk, Sylvain Favre-Bulle, Emmanuel François i François Robin té presència habitual als principals escenaris i festivals internacionals, com ara Cheltenham, Heidelberg, Lockenhaus, Davos, Verbier, Ais de Provença, Radio France Occitane de Montpeller, Evian, Auvers-sur-Oise, Stavanger, Concentus Moraviae, Haydn-Esterházy, Eilat i Canberra. Aquesta temporada ha debutat a Hong Kong, Austràlia i Taiwan, i ha actuat a Nova York, Washington DC i Mont-real.

Demà torna el cicle ECHO Rising Stars al Petit Palau amb l’actuació del Quatour Van Kuijk