L'Orfeó Català i l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) es retroben, novament aquesta temporada, demà dijous, 12 de juny, a les 20:30h, ara al Palau de la Música Catalana, per interpretar la Missa núm. 6, en Mi bemoll de Schubert, dirigits pel titular del cor, Josep Vila i Casañas. Es tracta d’una obra mestra del gènere plena de referències a Beethoven, Mozart, Haydn i Bach, en què es comptarà amb reconeguts solistes del país, com la soprano María Espada, la mezzosoprano Inés Moraleda, els tenors Roger Padullés i Pablo Larraz i el baix Marc Pujol.

A més, intercalats entre els moviments d’aquesta missa s’escoltaran obres de Mendelssohn i Brahms per a orgue interpretades per Juan de la Rubia, que també oferirà una improvisació. El concert, corresponent al Cicle Coral Orfeó Català, representa una nova col·laboració del cor amb l’OBC, després de les actuacions que van oferir el mes d’abril passat a L’Auditori amb motiu del 70è aniversari de l’orquestra, en què amb altres formacions, com el Cor de Cambra del Palau, van interpretar la Simfonia dels Mil de Gustav Mahler.

 

Homenatge als nous socis d’honor de l’Orfeó Català

Abans del concert es retrà homenatge als nous socis d’honor de l’Orfeó Català: Jordi Casas Bayer, Salvador Mas Conde, Antoni Ros Marbà i Lluís Millet i Loras. Un acte de reconeixement a quatre personalitats indiscutibles del món musical i coral que van rebre aquesta categoria en la passada Assemblea de socis de l’entitat pel seu compromís i dedicació envers la institució. Mariona Carulla, presidenta de l’Associació Orfeó Català, i el periodista Albert Torrens glossaran la figura d’aquestes quatre autoritats de l’àmbit musical.

Demà l’Orfeó Català i l’OBC interpretaran al Palau la Missa núm. 6, en Mi bemoll de Schubert