Aquest dijous, 26 d’abril (Sala de Concerts, 20.30 h), Daniele Gatti presentarà al Palau de la Música Catalana la Novena Simfonia de Beethoven, una de les obres més emblemàtiques de la història de la música. Després de la gira de l’any passat amb l’Orfeó Català i el Cor de Cambra del Palau per Itàlia, el reconegut director presenta ara al cicle Palau 100 aquesta gran obra del mestre alemany, al capdavant de la Mahler Chamber Orchestra i amb els cantants Marina Rebeka, Natascha Petrinsky, Torsten Kerl i Luca Pisaroni com a solistes.

Precisament va ser l’Orfeó Català qui va oferir-ne la primera audició de l’obra a Barcelona, sota la direcció d’Antoni Nicolau, al Gran Teatre del Liceu, el 18 de febrer de l’any 1900. Es tracta d’un programa d’una altíssima exigència artística que uneix una vegada més els cors de l’Orfeó Català i el Palau de la Música amb les figures més rellevants de la música orquestral actual.

Paral·lelament a aquest concert, la Mahler Chamber Orchestra desenvolupa al Palau de la Música una nova edició de Feel The Music, projecte educatiu amb el qual recorre el món des del 2012 per acostar la música a nens i joves amb diversitat funcional auditiva. La sessió va començar el dia 13 amb un taller en el qual 20 estudiants del Centre d’Educació Especial Josep Pla van realitzar jocs musicals i van tocar diferents instruments. Així es van preparar per a l’assaig que faran sobre l’escenari amb l’orquestra el dia 26, hores abans del programa interpretat sota la batuta de Daniele Gatti a l’escenari modernista.

Daniele Gatti és director principal de la Royal Concertgebouw Orchestra (RCO) des del 2016 i assessor artístic de la Mahler Chamber Orchestra; a més, ha assumit càrrecs importants en destacades institucions, com l’Accademia di Santa Cecilia, Royal Opera House de Londres, Teatro Comunale de Bolonya i Opernhaus de Zuric. Les filharmòniques de Berlín i de Viena, la Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks i la Filharmònica de La Scala són algunes de les institucions amb les quals treballa habitualment. L’any 2016 va liderar el cicle de concerts de tres anys RCO Meets Europe, que involucra 28 estats membres de la Unió Europea i inclou el projecte Side by Side, que permet als membres de les orquestres juvenils fer una part del programa juntament amb els membres de la Royal Concertgebouw Orchestra dirigida per Daniele Gatti, tot fomentant així un intercanvi humà i musical increïblement fructífer.

Daniele Gatti dirigeix la Novena de Beethoven al Palau de la Música Catalana amb l’Orfeó Català i el Cor de Cambra