L’Orquestra Nacional de Cambra d’Andorra (ONCA), dirigida pel seu concertino, Gerard Claret, inicia nova temporada al Petit Palau el proper dijous, 22 de gener, a les 20 h, amb el pianista Daniel Ligorio com a solista convidat. La formació, consolidada com el referent en orquestres de corda en l’àmbit de parla catalana, oferirà enguany quatre concerts més fins al 14 de maig, amb una programació atractiva i variada.

El concert inaugural, amb “El classicisme simfònic” com a lema, serà dedicat a obres del repertori habitual i de gran contundència, com sónelConcert per a piano i orquestra núm. 1, en Do major, op. 15 de Beethoven, amb Daniel Ligorio al piano, i la Simfonia núm. 40, en Sol menor, KV 550 de Mozart; una simfonia que s’oferirà en la versió de cambra del compositor, metge i musicògraf hongarès Peter Lichtenthal, gran admirador de Mozart que en va transcriure moltes obres com a peces de cambra.

El segon concert, el 26 de febrer, tindrà com a solista la jove violinista Sara Cubarsi (guanyadora del Premi El Primer Palau 2013) per a l’estrena a l’Estat espanyol del Concert per a violí núm. 2, “the American Four Seasons” de Philip Glass. Completaran el programa: Adagio per a cordes, op. 11de Samuel Barber i La ciutat dels àngels de Bernat Vivancos, compositor convidat del Palau de la Música aquesta temporada.

Els concerts següents de la temporada suposen la presentació al Petit Palau del format ONCA Basic, una versió de petit format de l’orquestra que es va estrenar a Andorra fa tres temporades amb gran èxit de públic i de crítica.Així, el 12 de març es presenta Barrockers, un sextet que té la intenció de crear una sinergia transtemporal aprofitant els mecanismes interpretatius de la música antiga i de la moderna i que permet a l’oient acostar-se a la música antiga amb eines recents. Mentre que el 23 d’abril es presentarà el Sandaran Cello Quartetamb obres de Bach, Morera, Cervelló, Sandaran i Piazzolla.

Finalment, l’ONCA clourà aquesta temporada 2015 al Palau de la Música el dia 14 de maig amb un viatge musical per Barcelona, Grècia, Turquia i el nord d’Àfrica que tindrà Eduard Iniesta com a solista convidat en la interpretació d’instruments de doble corda.

La temporada ONCA al Palau és organitzada conjuntament per la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana i l’ONCA, formació patrocinada pel Govern d’Andorra i la Fundació Crèdit Andorrà. Tots els concerts tenen lloc en dijous al Petit Palau, a les 20.00 h, a un preu únic de 13 euros.

Daniel Ligorio obre al Palau l’onzena temporada de l’ONCA, la formació que dirigeix Gerard Claret