Daniel Harding dirigirà, el dilluns 27 de juny, la Wiener Philharmoniker Orchestra en el concert de cloenda de la temporada 2015-16 del cicle Palau 100, en substitució de Daniele Gatti, que ha hagut de cancel·lar la seva participació en la gira europea de l’orquestra per malaltia.

La Wiener Philharmoniker, fundada el 1842 i reconeguda internacionalment per la seva personalitat sonora i el seu estil musical, que s’ha transmès de generació en generació, es presentarà al Palau amb el programa previst. Si la darrera vegada que la formació va actuar a l’escenari modernista ho va fer amb les Simfonies núm. 2 i núm. 4 de Johannes Brahms, enguany l’orquestra començarà el concert amb l’obertura Coriolà de Ludwig van Beethoven i abordarà tot seguit el poema simfònic Mort i transfiguració d’Strauss.

A la segona part la Wiener Philharmoniker interpretarà la Simfonia núm. 1 de Brahms, estrenada a Karlsruhe quan el compositor tenia 43 anys, sota la direcció del seu amic Felix Otto Dessoff. Es tracta d’una obra mestra des dels tots els punts de vista que va trigar anys a cristal·litzar, a causa de la recerca del creador d’una nova manera d’organitzar la construcció simfònica per substituir el model ja esgotat per Beethoven.

Daniel Harding dirigirà la Wiener Philharmoniker el proper 27 de juny a Palau 100, en substitució de Daniele Gatti