El proper dilluns, 7 de juliol de 2014, Daniel Barenboim al capdavant de l’Staatskapelle Berlin inaugurarà la temporada 2014-15 de  Palau 100, el cicle estrella de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana. Un concert que retrà homenatge a Richard Strauss, amb motiu del 150è aniversari del seu naixement i també per recordar els concerts que va dirigir el mateix Strauss amb la Filharmònica de Berlín en la inauguració del Palau l’any 1908.

Constitueix sempre un esdeveniment per al Palau presentar Daniel Barenboim, llegenda viva de la direcció orquestral i que ha dirigit en set ocasions en el cicle Palau 100. Amb l’orquestra de la qual és titular, l’Staatskapelle Berlin, una de les formacions més antigues del món –amb una tradició que es remunta al segle XVI–, presentarà dos poemes simfònics de Richard Strauss: Don Quixot, sobre la novel·la homònima de Cervantes, i Una vida d’heroi, sobre un argument propi amb tints autobiogràfics. Barenboim, autèntic especialista en el compositor alemany, conduirà la formació berlinesa en la interpretació d’aquestes obres virtuosístiques escrites per Strauss entre els anys 1896 i 1898.

Una inauguració de temporada de luxe per a un cicle en què se citen la tècnica, la sensibilitat i l’excel·lència dels millors intèrprets, orquestres i directors d’arreu i que proposa esdeveniments únics i excepcionals. Palau 100 es reprendrà al setembre amb Anne-Sophie Mutter (25/09/2014) i enguany presentarà altres estrelles del panorama internacional, comGustavo Dudamel, Riccardo Muti, René Jacobs, Jonas Kaufmann, Krystian Zimerman, Murray Perahia o els duos Argerich-Kremer i Kavakos-Wang, entre d’altres.

Daniel Barenboim i l’Staatskapelle Berlin inauguren la temporada 2014-15 de Palau 100 amb un tribut a Richard Strauss