La Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Barcelona i la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana organitzen el proper dilluns 25 de novembre, a les 20.30h, al Palau, un concert d'homenatge a la promotora de concerts Euroconcert, que des de l'any 1985 i fins al maig de 2011 va generar una de les ofertes artístiques més rellevants de la vida musical catalana.

El concert, que oferirà l'actuació de la reconeguda formació I Musici, serà alhora un acte de reconeixement envers una empresa que durant 26 anys va portar rellevants temporades al Palau de la Música Catalana, a més del Cicle d'Orgue a la catedral de Barcelona i el Cicle Música i Músics de Catalunya arreu del país, sempre amb una programació acurada. Euroconcert va haver de cessar les seves activitats el maig de 2011 per una conjuntura adversa i indesitjada.

La formació I Musici, caracteritzada per un art i un so inconfusibles, interpretarà un programa centrat en Bach i Vivaldi. Creada el 1952, ha estat una de les formacions incondicionals del cicle Euroconcert i any rere any va omplir el Palau amb les seves actuacions. En aquesta ocasió oferirà una vetllada per gaudir de la música de dos dels més grans compositors de la història i alhora serà una invitació a endinsar-se en l'art més pur i elaborat del període barroc.

Es tracta d'un merescut homenatge, impulsat per la Generalitat de Catalunya, i amb la col·laboració de l'Ajuntament de Barcelona i la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana, a una promotora que, amb Antoni Sàbat al capdavant, oferia una proposta artística amb una gran dosi de personalitat pròpia, tal com reconeixien els seus abonats i la crítica musical.

Concert d’homenatge a Euroconcert al Palau de la Música Catalana