L’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra (ONCA), dirigida pel seu concertino, Gerard Claret, iniciarà el proper dijous, 18 de febrer (20 h), la dotzena temporada del seu cicle estable de concerts ONCA al Palau. L’ONCA, consolidada com el referent en orquestres de corda en l’àmbit de parla catalana, oferirà enguany quatre concerts fins al 12 de maig, amb una programació atractiva i variada,adreçada a tots els públics. En el concert inaugural, Luis González serà el solista convidat. González és un dels trompetistes espanyols més destacats actualment, tant per la seva tasca docent com de solista. Col·laborador assidu de l’Orquestra de Cadaqués, Royal Concertgebouw Orchestra i Mahler Chamber Orchestra, ha estat trompeta solista de l’Orquesta Sinfónica de Madrid durant deu anys.

El concert té com a títol “El virtuosisme de la trompeta del segle XVIII al segle XX”. Així, començarà amb el Concert per a trompeta i orquestra en Mi bemoll major de Johann Baptist Georg Neruda, compositor i violinista del segle XVIII; és una obra composta originalment per a corno da caccia i de lluïment per a l’intèrpret en els solos i les cadenze de la partitura. Luis González també interpretarà el Concerto “Humeurs” per a trompeta i orquestra de corda de François Rauber, compositor i pianista que va tenir una carrera importantíssima en el món de les varietats i que va ser un dels grans arranjadors dels millors artistes de la cançó francesa (Brel, Barbara, etc.).

L’ONCA, ja en solitari, oferirà la Suite per a cordes de Frank Bridge, obra primerenca d’aquest violinista i violista de reconegut prestigi i un dels grans mestres anglesos del segle XX. La peça, dividida en quatre parts, conté melodies de gran volada i un tractament de les dinàmiques que ja prometien una carrera molt exitosa del compositor.

El cicle es reprendrà el 17 de març amb un programa amb la Simfonia per a cordes en La b major de H. Rott, Melangia d’E. Morera i la Serenata per a cordes en Do major, op. 48 de P. I. Txaikovski. El tercer concert, el 14 d’abril, serà protagonitzat pel format ONCA Basic-Sextet, amb Sergi Claret i Tatevik Khachatryan, violins; Anna Aldomà i Josep Bracero, violes, i Sylvie Reverdy i Manuel Martínez del Fresno, violoncels, que oferiran el Sextet per a cordes de l’òpera ‘Capriccio’, op. 85 de R. Strauss i el Sextet núm. 1 en Si b major, op. 18 de J. Brahms. Finalment, l’ONCA clourà aquesta temporada 2016 al Palau de la Música el dia 12 de maig, amb un programa que fusionarà la música de cambra i el tango, amb Enrique Tellería al bandoneó com a solista convidat.

La temporada ONCA al Palau és organitzada conjuntament per la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana i l’ONCA, formació patrocinada pel Govern d’Andorra i la Fundació Crèdit Andorrà. Tots els concerts tenen lloc en dijous al Petit Palau, a les 20.00 h, a un preu únic de 12 euros.

Comença la dotzena temporada de l’ONCA al Petit Palau, amb un concert del trompetista Luis González