COMPANYIA NEUS MAR (c)Defi Homs

El proper dimarts 27 de setembre (Sala de Concerts, 19 h), arrenca el cicle Tardes al Palau d’aquesta temporada 2022-23 amb el concert Dones de Sal del grup femení d’havaneres Companyia Neus Mar. Un concert ideat i dirigit per  Neus Mar (veu) i Montse Canals Rabasseda (dansa), amb escenografia de Jaume Tans, en coproducció amb el Museu de la Pesca de Palamós. Es tracta d’un espectacle que “n’és un exemple immillorable. Concebut i protagonitzat per una veu solista femenina —fet encara singular en un espai sonor capitalitzat tradicionalment per les masculines—, Dones de Sal vol anar més enllà d’un recital a l’ús”, segons el que explica la periodista musical Ana María Dávila al programa de mà del concert. “Com el seu nom anticipa, aquesta proposta vol ser un homenatge a totes aquelles dones que, malgrat la seva invisibilitat històrica, també formen part consubstancial del món del mar”.

Dividit en tres parts: Tradició, Reflexió i Passió, i amb l’havanera com eix vertebrador, el concert combina música i dansa contemporània i també altres gèneres populars per proposar “un espai de reflexió sobre el significat, a les nostres vides, del mar que ens envolta; aquest Mediterrani en el qual tants s’endinsen —i tants s’hi queden— a la recerca d’un futur millor”. El programa inclou diverses havaneres, com les premiades La remendadora (guardonada al Concurs d’Havaneres de Sant Pol del 2017), amb què comença el concert, Dones de Sal (segon premi a l’edició d’enguany del Concurs de Sant Pol) i Mar trencat, totes tres amb lletra de la mateixa Neus Mar; i també Mare vull ser pescador, M’agrada el mar, La subhasta, El pescador, La meva terra és el mar, Vestida de nit, Nana del Mediterráneo, la popular Yemaha o “el gran himne pacifista” Sólo le pido a Dios, entre d’altres.

Tardes al Palau 2022-23

El cicle Tardes al Palau d’aquesta temporada 2022-23, la proposta del Palau més eclèctica amb la vocació d’acostar la música a nous públics amb propostes populars, continuarà amb quatre concerts més. La Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona, dirigida pel seu titular Marcel Sabaté, oferirà un programa dedicat a Manuel Oltra amb motiu del centenari del seu naixement, amb la participació dels pianistes Albert Guinovart i Jordi Armengol (15.11.22). Novament Albert Guinovart, en la doble faceta de pianista i compositor, al costat del quintet de metalls Spanish Brass, interpretarà la seva obra Les aventures de Monsieur Jules (08.02.23). La Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona tornarà al Palau compartint escenari amb les cobles La Principal del Llobregat i Mediterrània, sota la direcció de Xavier Puig, Marc Timón i Bernat Castillejo, per oferir obres a tres cobles d’Oltra, Serra, Pujol, Toldrà i González, a més de l’estrena absoluta d’una obra encàrrec a Marc Timón (27.02.23). Finalment, la Banda Municipal de Barcelona, dirigida pel seu titular José Rafael Pascual-Vilaplana, interpretarà obres de Taxikovski, Lladov i De Meij (29.06.23).

(fotografia de la Companyia Neus Mar ©Defi Homs)

Comença el cicle Tardes al Palau amb el concert d’havaneres ‘Dones de Sal’ de la Companyia Neus Mar