Josep Vila i Casañas dirigirà el Cor de Cambra del Palau i l’Acadèmia 1750 a la basílica de Santa Maria del Pi

La basílica de Santa Maria del Pi acull aquest dissabte, 18 d’abril (19.30 h), el primer concert dedicat a les cantates de Bach. Un projecte impulsat pel Palau de la Música Catalana i L’Auditori que té com a objectiu interpretar a la ciutat de Barcelona la integral de les cantates que Johann Sebastian Bach va escriure al llarg de la seva vida i fer-ho amb formacions estables del país a un ritme de dues sessions per temporada.

El Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana i l’Acadèmia 1750, dirigits pel titular del Cor, Josep Vila i Casañas, protagonitzaran aquest primer concert amb la interpretació de les cantates per l’Ascensió: BWM 43, Gott fähret auf mit Jauchzen; BWV 37, Wer da Gläubet und getauft wird, i BWV 11, Lobet Gott in seinen Reichen. El concert comptarà a més amb la participació dels solistes Laia Frigolé (soprano), Anna Alàs (mezzosoprano), Víctor Sordo (tenor) i Pablo Acosta (baix).

La segona cita serà el 31 de maig al Petit Palau, en un concert en què el Cor Madrigal i les Vespres d’Arnadí, amb direcció de Mireia Barrera, oferiran les cantates per la Santíssima Trinitat: BWV 165, 176 i 194. Els solistes hi seran María Hinojosa (soprano), Jordi Domènech (contratenor), Pablo Larraz (tenor) i Josep-Ramon Olivé (baix).

El projecte d’oferir les cantates de Bach és una iniciativa de gran abast que preveu recórrer en aproximadament vint anys aquest immens catàleg –de les 300 cantates que Bach va escriure, se’n conserven unes 200–, tot respectant els períodes litúrgics corresponents i oferint en cada sessió entre tres i quatre cantates. Per al Palau i L’Auditori és un goig impulsar la interpretació d’un dels llegats més importants i monumentals de la història musical.

Comença el cicle Integral de Cantates de Bach impulsat pel Palau i L’Auditori