Intro Lied

Introducció al Lied és un cicle de cinc conferències que forma part de L’Hivernacle del Palau de la Música Catalana, l’espai simbòlic dedicat a relacionar la música amb les altres arts i complementar la programació de concerts. El lied s’ha consagrat com una eina ideal per plasmar tot el catàleg d’emocions humanes a través de la música amb l’adveniment del Romanticisme. Luis Gago, periodista, assagista i musicòleg, n’explicarà tots els secrets i el context històric i artístic.

Les cinc conferències tindran lloc al Petit Palau, a les 19 h (accés gratuït amb aforament limitat). Les dues primeres sessions, el 6 de novembre i el 3 de desembre, consistiran en una introducció general al lied: característiques principals, evolució, diferències estilístiques entre compositors, història interpretativa, etc. Seran de caràcter pràctic, amb nombroses audicions per comprendre millor el que s’està explicant. Les tres sessions següents estaran dedicades al repertori que s’interpretarà als concerts del Palau: 16 de gener, el recital de Magdalena Kožená amb Mitsuko Uchida; 5 de febrer, amb la soprano Renée Fleming acompanyada de Harmut Höll, i el 4 de març, el recital de Matthias Goerne amb Leif Ove Andsnes al piano.

L’Hivernacle del Palau de la Música Catalana és un espai simbòlic, hereu de l’anterior Escola de l’Oient, on s’ofereixen més de cinquanta activitats complementàries als concerts de la temporada i itineraris orientats a comprendre i enriquir l’experiència musical. És una iniciativa creada per fidelitzar i iniciar a la música nous públics mitjançant activitats paral·leles, que teixeix col·laboracions amb altres entitats culturals i que convida l’audiència a ampliar els coneixements i enfocaments artístics de la temporada.

Comença el cicle de conferències Introducció al Lied al Palau de la Música Catalana