Avui dijous, 3 d’abril, el director titular de la Royal Philharmonic Orchestra,  Charles Dutoit, ha presentat el concert que demà divendres, 4 d’abril, dirigirà al Palau de la Música Catalana amb la formació londinenca, l’Orfeó Català i el Cor de Cambra del Palau. El concert, integrat en el cicle Palau 100, es repetirà dissabte a l’Auditorio Nacional de Madrid corresponent al cicle Ibermúsica.

Les formacions interpretaran en la primera part el Gloria de Francis Poulenc. Una obra composta l’any 1957 i en què tant el cor com l’orquestra tenen un paper protagonista en gairebé tots els moviments i en què no només funcionen d’acompanyament de la magnífica línia melòdica de la soprano, que en aquesta ocasió serà Nicole Cabell, sinó que introdueixen melodies, marquen patrons rítmics i desenvolupen aquesta harmonia tonal, però ampliada, que caracteritza especialment la sonoritat dels compositors francesos de final del segle XIX i primera meitat del XX.

Ja en la segona part s’oferirà el Daphnis et Chloé de Maurice Ravel. Considerada una obra mestra, el mateix Ravel la definia com a “simfonia coreogràfica”. Són característiques d’aquesta obra la utilització del cor sense text, com si es tractés d’un instrument orquestral més, o l’atribució a l’orquestra d’una funció extraordinàriament virtuosística.

Charles Dutoit dirigirà l’Orfeó Català i el Cor de Cambra del Palau demà a Palau 100 i dissabte a l’Auditorio Nacional de Madrid