Logo Apropa 2018

Dilluns vinent, 22 d’octubre, comença la quarta edició de la Setmana Apropa Cultura, el programa d’inclusió social mitjançant la cultura en què participen més de 140 equipaments culturals catalans, entre els quals el Palau de la Música Catalana. Concretament, el Palau inclourà en aquesta Setmana els concerts de l’Orfeó Català (Cicle Coral Orfeó Català, dia 21), Bernat Prat & Adrián Díaz (El Primer Palau, dia 22) i Les músiques del món (Concerts Familiars al Palau, dia 28). Si bé el projecte Apropa Cultura està actiu durant tot l’any, aquesta setmana rep una visibilitat mediàtica especial.

Cruïlla Apropa
En el marc de la Setmana el Palau participarà per primera vegada en l’activitat Cruïlla Apropa, una proposta per establir més vincles entre els àmbits cultural i social, així com sensibilitzar i conèixer millor les nostres realitats. S’hi proposa, doncs, un intercanvi d’experiències entre treballadors dels equipaments i els centres que hi participen; el Palau de la Música col·laborarà amb el Club Social Les Corts. Així, el mateix dilluns 22, a la tarda, vindrà a visitar el Palau un grup del Club Social Les Corts. La seva visita també inclourà una volta per les oficines i un taller de cant coral impartit per Esteve Nabona.

El Palau amb el programa Apropa Cultura
Apropa Cultura és el programa socioeducatiu dels equipaments culturals de Catalunya adreçat al sector social, promogut per L’Auditori des de fa 12 anys. A més de les diverses activitats que organitza durant tot l’any, Apropa Cultura també proporciona assessorament i eines educatives. Actualment hi participen 2.051 centres socials, més de 50 promotors culturals i 90 teatres, auditoris, museus, cinemes i centres culturals d’arreu de Catalunya. La temporada passada 19.000 persones en situació de vulnerabilitat social van tenir l’oportunitat de participar als espectacles i activitats de 54 equipaments culturals de Catalunya. El Palau de la Música Catalana va acollir 1.800 persones en concerts i visites guiades. Concretament, el 2017 un total de 1.586 persones de 93 entitats van gaudir de descomptes especials en 56 concerts de cicles organitzats pel Palau i 137 persones de 10 entitats van gaudir de les visites arquitectòniques guiades a l’edifici. El Palau de la Música Catalana es va adherir al projecte l’any 2012, tot refermant el compromís d’apropar la cultura a les persones en risc d’exclusió i complint així un dels objectius prioritaris del Pla Estratègic.

Celebració de la Setmana Apropa Cultura 2018 al Palau de la Música Catalana, del 22 al 28 d’octubre