La mezzosoprano Cecilia Bartoli, una de cantants més sol·licitades del panorama internacional, torna després de sis anys a la temporada del Palau de la Música Catalana el proper dimarts, 3 de novembre (20.30 h), en el marc del cicle Palau 100. La gran dama del bel canto oferirà el concert “De Venècia a Sant Petersburg”, un programa que inclou àries i obertures d’una de les seves especialitats: el barroc d’Antonio Vivaldi, també conegut com Il Prete Rosso. A més de Vivaldi, Bartoli oferirà algunes àries del seu darrer disc, St. Petersburg (Decca),al voltant de la música de la cort de Caterina II de Rússia. La diva italiana actuarà al costat del conjunt I Barocchisti, sota la direcció de Diego Fasolis, amb qui va enregistrar aquest disc. Un concert que s’oferirà posteriorment a Pamplona (5 de novembre) i a València (8 de novembre).

Amb les entrades exhaurides des del mes de setembre passat, la presència de Cecilia Bartoli és tot un esdeveniment per a la ciutat. Bartoli iniciarà el concert amb diverses àries de Vivaldi, compositor que presenta moments de coloratura en què la tècnica i la pirotècnia vocal contrasten amb els moments més delicats i íntims. Bartoli ja va publicar el 1999 el Vivaldi Album, que va revolucionar la percepció que el públic modern tenia del compositor venecià, tot descobrint-hi un gran autor d’òperes. Seguiran peces del disc St. Petersburg, amb obres d’autors de la cort de Caterina II, com Francesco Domenico Araia o Hermann Friedrich Raupach. I completaran el programa obres de Baldassare Galuppi, Johann Adolf Hasse i Nicola Porpora.

Cecila Bartoli dedica una part important de la seva carrera a la investigació de tresors musicals oblidats en biblioteques, museus i arxius teatrals, per recuperar-los, revisar-los, transcriure’ls a la notació moderna, editar-ne les partitures, gravar un disc amb el millor del material trobat i promocionar-lo amb gires per les principals capitals europees.

Bartoli va actuar a Palau 100 els anys 2006, 2007 i 2009 en dues ocasions, sempre amb un èxit esclatant de públic i de crítica, oferint programes destacats, com els dedicats a Maria Malibran, Rossini o els castrati. Veus úniques com la de la mezzosoprano garanteixen l’espectacle des de la primera nota.

Una hora abans del concert, a les 19.30 h, tindrà lloc al Petit Palau (accés gratuït, aforament limitat) una nova sessió de “Parlem de música”, amb la conferència entorn del concert a càrrec del periodista i crític musical Pablo Meléndez-Haddad.

Cecilia Bartoli torna al Palau de la Música Catalana amb obres de Vivaldi i del seu darrer disc