BARTOLI, Cecilia 2017

La mezzosoprano interpretarà La Cenerentola de Rossini el proper 25 d’octubre 

Dijous vinent, 25 d’octubre, el cicle Palau 100 (Sala de Concerts, 20 h) acull al Palau de la Música Catalana Cecilia Bartoli, virtuosa del bel canto, amb l’obra que la va fer saltar a la fama internacional, La Cenerentola de Rossini. La mezzosoprano italiana, que ha exhaurit totes les entrades d’aquest concert, estarà acompanyada pel tenor uruguaià Edgardo Rocha, el baríton italià Alessandro Corbelli, el baix-baríton de Saragossa Carlos Chausson i l’ensemble barroc Les Musiciens du Prince, dirigits per Gianluca Capuano.

La Cenerentola de Gioachino Rossini es va estrenar a l’Estat espanyol fa dos-cents anys i és una de les partitures més brillants del compositor de Pesaro. Fa vint anys que Cecilia Bartoli va debutar en el rol protagonista d’aquest títol. Immediatament la recreació d’una Angelina virtuosa i tendra la va situar internacionalment com la reina de la vocalitat rossiniana. Envoltada d’amics, la cantant romana representa la promesa d’una Ventafocs esdevinguda la princesa de la lírica.

Nascuda a Roma, Cecilia Bartoli s’inicià en el cant amb la seva mare, Silvana Bazzoni, la seva única mestra, i mai no s’ha planejat un projecte especial de carrera, sinó que s’ha guiat pel seu desig de fer música. Actua als auditoris més importants d’Europa, Amèrica, Àsia i Austràlia i col·labora amb els millors conjunts d’instruments d’època, sense obviar els grans grups orquestrals més prestigiosos. Ha col·laborat amb grans directors i ha rebut nombrosos premis, entre els quals el Premi Musical Léonnie Sonning (2010) i el Premi Herbert von Karajan (2012). És l’artista de música clàssica més venuda de tot el món amb més de deu milions d’àlbums dels seus enregistraments d’àudio i vídeo. Els crítics han dit que a la seva gola “deu viure un niu de rossinyols”.

Bartoli ha actuat en diverses ocasions al Palau de la Música Catalana, concretament els anys 2006, 2007, 2009, 2015 i 2017 amb gran èxit de públic i de crítica, tot oferint-hi programes destacats, com els dedicats a Maria Malibran, Rossini o els castrati. La cantant també dedica una part important de la seva carrera a la investigació de tresors musicals oblidats en biblioteques, museus i arxius teatrals, per recuperar-los, revisar-los, transcriure’ls a la notació moderna, editar-ne les partitures, elaborar-ne en disc el millor material trobat i promocionar-lo amb gires per les principals capitals europees.

Una hora abans del concert, a les 19.00 h, tindrà lloc al Petit Palau (accés gratuït, aforament limitat) una nova sessió de Parlem de Música, en el marc de L’Hivernacle del Palau, amb la conferència “Ceciclia Bartoli & La Cenerentola”, a càrrec de Mercedes Conde, sobre aquest concert de Palau 100.

Cecilia Bartoli torna al Palau de la Música Catalana amb les entrades exhaurides