El proper dilluns, 22 de setembre, comença la dinovena edició del cicle El Primer Palau, que enguany donarà l’oportunitat a catorze joves intèrprets de música clàssica de l’Estat espanyol de debutar a la Sala de Concerts del Palau de la Música Catalana.

La flautista Paula Martínez, el violoncel·lista Fermín Villanueva, els pianistes Amaia Osés i José María Villegas, el violinista Xabier de Felipe, el Cuarteto Klimt, l’Aëris Trío i el duo de violoncel i piano format per Eros Jaca i Francisco Fierro han estat els artistes seleccionats d’entre més de seixanta sol·licituds per participar en l’edició d’enguany.

El cicle s’articula, com és habitual, en quatre concerts, que se celebraran entre els mesos de setembre i octubre,  més  un de cloenda (20 de novembre) protagonitzat per Sara Cubarsi, la guanyadora de l’edició 2013. Quant als programes que s’interpretaran durant aquesta edició, es tracta d’una proposta d’una notable amplitud i equilibri, amb un repertori poc convencional que va del barroc (Bach i Hasse) al segle XX (Oltra, Poulenc, Bartók, Veress, Xostakóvitx, Martinů, Messiaen i Montsalvatge).

Impulsat per la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música i amb el patrocini de Mitsubishi Electric, el cicle ofereix l’incentiu del Premi El Primer Palau, dotat amb 6.000 euros; així com 6.000 euros més entre el segon premi i accèssits, d’acord amb el criteri del jurat, format enguany per Alba Ventura, Gerard Claret, Lluís Claret, Lluís Millet i Àlex Robles; i el Premi de la Crítica, dotat amb 1.000 euros. Addicionalment, per afavorir la projecció internacional dels guardonats, Catalunya Música atorgarà per tercer any consecutiu un premi a un dels guanyadors, que consistirà en la promoció internacional a través de la xarxa de la Unió Europea de Radiodifusió.

És una satisfacció per a la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana programar alguns dels músics que al llarg d’aquesta quasi vintena d’anys han participat en El Primer Palau. Així, artistes amb trajectòries professionals tan reconegudes com Javier Perianes, Juan de la Rubia, Daniel Ligorio, Cuarteto Quiroga, Pau Codina o Lluís Rodríguez Salvà protagonitzen enguany alguns dels concerts que organitza la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana. 

Catorze joves músics debuten al Palau de la Música Catalana en el cicle El Primer Palau