Us presentem les Càpsules Formatives Palau Vincles, a través de les quals volem ajudar els i les joves a ampliar els seus coneixements sobre oficis vinculats a formacions professionals de grau mitjà relacionades amb l'àmbit artístic i tècnic que es desenvolupen al Palau de la Música Catalana, oferint oportunitats per trobar el seu camí cap a la inserció laboral.

El Palau de la Música Catalana, en la seva activitat artística i tècnica, treballa de forma multidisciplinària amb professionals i empreses de diferents branques, totes imprescindibles per tal que l’activitat sigui possible.

Enguany oferim 3 càpsules diferents: la càpsula d'Escenotècnia, la de Producció d'Audiovisuals, i la càpsula de Programació de Videojocs. Tindran lloc durant el mes de febrer. Són totalment gratuïtes.


ESCENOTÈCNIA 12, 14 i 15 de febrer | 17:30h a 19:30h

DATA LÍMIT INSCRIPCIÓ: 5 de febrer
Aquesta càpsula formativa està dedicada a les especialitats tècniques de Tècnics de il·luminació, Tècnics d’Audiovisuals i Tècnics de Maquinària Escènica, oficis i especialitats que treballen “entre bambalines”. Volem que els
assistents a la formació coneguin les oportunitats que un escenari pot posar al seu abast. El nostre objectiu és donar a conèixer la importància del sector de l’espectacle en viu.

· 1ª sessió: Exposició inicial del sector i coneixença de l’espai escènic.
· 2ª sessió: Especialitats d'il·luminació, sonorització, vídeo i
tramoia/maquinària escènica.
· 3ª sessió: Posada en pràctica. Els assistents podran participar en el muntatge d’un concert en directe al Palau de la Música.


Aquesta càpsula té la seva continuïtat en el Cicle Formatiu d'Imatge i So i serà impartida per Dani Mañaricua d'IMESDE i David Pujol de Gobelin.

Inscripció disponible aviat

PRODUCCIÓ D'AUDIOVISUALS 16, 19 i 21 de febrer | 17:30h a 19:30h

DATA LÍMIT INSCRIPCIÓ: 5 de febrer
Per aprendre els fonaments de la producció audiovisual, des de la concepció de la idea fins a la postproducció. Veurem matèries com cinematografia, so, il·luminació, tècniques creatives, etc. Anirem més enllà dels conceptes bàsics i et proporcionarem les eines necessàries per expressar la teva creativitat de manera única i impactant.

Aquesta càpsula serà impartida per Àlam Raja, graduat en Direcció a l'ESCAC (Escola de Cinema i Audiovisuals de Catalunya) i fundador de l'empresa Bipolar Films.

Inscripció disponible aviat

PROGRAMACIÓ DE VIDEOJOCS 13, 15 i 20 de febrer | 17:30h a 19:30h

DATA LÍMIT INSCRIPCIÓ: 5 de febrer
Els i les assistents configuraran una senzilla proposta de programació per tal que puguin veure i experimentar el resultat d’aquesta.

· 1ª sessió: En la primera part d'aquesta sessió, una professional de la Fundació Barcelona Formació Professional, farà una introducció sobre el circuit curricular i les possibilitats de recorregut en l'àmbit formatiu, així com les possibles sortides. Després el tallerista introduirà el món dels videojocs, i explicarà el seu propi itinerari i les diferents sortides relacionades a partir de la seva pròpia experiència en el sector.

· 2ª sessió: Es treballa en la pràctica de l'ofici, en grup. Es comparteixen idees per decidir un videojoc que es podrà jugar amb els controladors físics alternatius, es creen aquests amb "Makey Makey" i s'inicia el disseny dels gràfics i la programació dels jocs.

· 3ª sessió: S'acaben de programar els jocs i els controladors i es comparteixen per tal que cada persona pugui experimentar jugant amb allò que han programat els altres grups.

Aquesta càpsula serà impartida per Gerard Valls, artista i dissenyador audiovisual experimental, que combina ciència, tecnologia, materials, llum i so per definir un concepte o idea que mou o afecta la societat en aquest moment. Les seves obres utilitzen l'espai físic, transformant-lo en una atmosfera que integra el concepte i proporciona experiències úniques a cada persona.

Inscripció disponible aviatCàpsules formatives Palau Vincles 2024