El proper dilluns, 29 de maig, a les 20.30 h, el cicle Palau Bach presenta al Palau de la Música Catalana l’actuació de la reconeguda formació Cantus Cölln, sota la direcció del llaütista Konrad Junghänel, el seu fundador. Considerat un dels conjunts de solistes vocals més vitals i extraordinaris del panorama musical, la formació oferirà la integral dels Motets de Bach, sis peces d’enorme bellesa i estructura complexa, escrites entre els anys 1723 i 1730, que mostren les habilitats del compositor.

Bach va compondre els Motets fruit d’encàrrecs privats de diferents personalitats de la ciutat de Leipzig per a ocasions molt determinades. Una d’aquestes miniatures, el Jesu meine Freude, va ser escrit amb una enorme profunditat per a una cerimònia de funeral i podríem dir que representa el rèquiem que Bach mai no va escriure.

Fundat el 1987, Cantus Cölln ben aviat esdevingué un dels millors conjunts vocals del món, centrat especialment en la música alemanya i italiana del Renaixement i el Barroc. Amb prop de 35 CD, ha rebut prestigiosos premis internacionals, com l’Edison Award, Diapason d’Or, Grand Pix du Disc i nominacions als Grammy i Gramophone, a més de l’Echo Klassik, entre d’altres. Integrat per cantants amb una exitosa carrera individual, junts impressiona el seu so gairebé eteri, en què les veus no perden el timbre individual. També adapta el nombre d’integrants al repertori que interpreten. Vespro della Beata Vergine de Monteverdi és una de les seves produccions més destacades, com també els Motets 

Cantus Cölln interpreta al Palau del la Música Catalana els Motets de Bach