20190112 Cantada presons

Cantaires de l’Orfeó Català, el Cor Jove de l’Orfeó Català i el Cor de Noies de l’Orfeó Català cantaran a tres presons catalanes per reclamar la llibertat dels presos polítics, amb un programa centrat en cançó popular catalana.

La decisió va ser aprovada per la Junta de l’Orfeó Català, a proposta dels vocals cantaires de la Junta, i es presenta com una activitat voluntària. Els cantaires dels cors del Palau de la Música Catalana estaran dirigits per Pablo Larraz, sotsdirector de l’Orfeó; Xavier Puig, director principal del Cor de Cambra; Esteve Nabona, director del Cor Jove, i Buia Reixach i Feixes, directora del Cor de Noies.

El proper dissabte, 12 de gener, a les 13 h, tindrà lloc la cantada solidària al Centre Penitenciari Mas d’Enric, al Catllar, on hi ha Carme Forcadell. En aquest cas, cantaires dels cors de l’Orfeó Català s’afegiran a la cantada programada pels cors de la Conca de Barberà i el Priorat amb la col·laboració del Poble Canta.

El divendres 18 de gener, a les 20 h, un altre grup de cantaires dels cors cantaran per a Dolors Bassa a la presó Puig de les Basses, a Figueres.

I, finalment, el diumenge 20 de gener, a les 12.20 h, els cors de l’Orfeó Català seran al Centre Penitenciari de Lledoners, a Sant Joan de Vilatorrada, per oferir la cantada solidària per als presos polítics Joaquim Forn, Josep Rull, Jordi Turull, Jordi Sànchez, Raül Romeva, Jordi Cuixart i Oriol Junqueras.

Cantaires dels cors de l’Orfeó Català cantaran per als presos polítics