Demà dimarts, 26 de maig de 2015, l’organista nord-americà Cameron Carpenter es presenta al Palau de la Música Catalana amb un concert que està inclòs en el cicle Orgue al Palau. Carpenter, artista trencador, aclamat arreu del món i que està esdevenint un referent pels seus virtuosisme, tècnica i arranjaments per a orgue, oferirà un programa amb una doble declaració d’intencions, ja que, si d’una banda interpretarà peces de Bach i Liszt, dos compositors que comparteixen el fet d’haver bastit la seva carrera sobre el domini absolut del teclat, decidirà l’altra meitat del programa avui mateix, després d’haver provat i conegut l’orgue del Palau.

“Transgressor de tabús culturals i clàssics de la música”, segons «Los Angeles Times», i enfant terrible de la música clàssica, la presència de Cameron Carpenter a Barcelona suposarà l’arribada d’un huracà musical que es convertirà en una de les cites destacades de la temporada. L’organista, de 34 anys i artista en exclusiva de Sony Classical, ha estat convidat les darreres temporades per Simon Rattle i la Berliner Philharmoniker.

El repertori de Carpenter abasta des de les grans obres per a orgue de la literatura universal, passant per la transcripció de més de cent obres per a orgue, entre les quals la Simfonia núm. 5 de Mahler, a més de les seves pròpies composicions i col·laboracions amb artistes de jazz i pop versionant estàndards d’aquests gèneres. És el primer organista que ha estat nominat a un Grammy per un àlbum en solitari, Revolutionary, el 2008.

Cameron Carpenter, organista trencador i virtuós, actuarà demà al Palau de la Música Catalana