El concert és el primer d’una gira per l’Estat espanyol, amb concerts a Madrid i València

Abans del concert es projectarà el documental The sound of my life al PetitPalau en el marc del Festival Beefeater In-Edit

Aquest dimarts, 8 de novembre (20.30 h), l’organista nord-americà Cameron Carpenter tocarà de nou al Palau de la Música Catalana, després de la celebrada actuació el 26 de maig de 2015 que a més suposava el seu debut a l’Estat espanyol. Carpenter actuarà amb el seu orgue digital International Touring Organ (ITO), dissenyat per ell mateix i construït a mida per Marshall & Ogletree el 2014. Amb aquest orgue personalitzat Carpenter actua als escenaris més importants del món, en recital o en concert. Entre el repertori de dimarts, Carpenter interpretarà la seva pròpia transcripció dels Chichester psalms de Leonard Bernstein, amb la participació de l’Orfeó Català i el Cor de Cambra del Palau.

Aquest concert, del Cicle Coral Orfeó Català, és el primer d’una gira per l’Estat, amb concerts a Madrid (Auditorio Nacional, 11, 12 i 13 de novembre) i a València (Palau de la Música, 15 de novembre).

Carpenter (Pennsilvània, 1981), és considerat l’organista més popular i transgressor de l’actualitat. Virtuós d’aquest instrument, trenca els estereotips de l’orgue amb un plantejament revolucionari, lliure i modern. Aquesta primavera passada es va publicar el CD All you need is Bach, titllat com a “fora del que és convencional” i “extraordinàriament àgil”, segons la revista «Rolling Stone». Al Palau oferirà el coral per a orgue O Mensch, bewein dein Sünde gross de J. S. Bach i transcripcions per a orgue d’obres simfòniques de Wagner i Txaikovski, tres fragments de les Pièces de fantaisie de Vierne i la monumental Passacaglia i fuga en Do menor de Bach, un dels grans cims del repertori per a orgue. També oferirà una improvisació.

Documental The sound of my life. Festival Beefeater In-Edit.

Com a prèvia del concert, al Petit Palau (19 h) es projectarà el documental The sound of my life, que segueix l’iconoclasta jove organista Cameron Carpenter fins a la presentació del nou orgue, ITO, que ha construït per utilitzar a les seves gires. Un documental al voltant de la vida d’un visionari a la recerca de la llibertat artística, que fa d’epíleg del Festival Beefeater In-Edit (entrades: 5 euros; concert i documental, a partir de 22 euros).

Cameron Carpenter actuarà al Palau amb el seu propi orgue en un concert en què participaran l’Orfeó Català i el Cor de Cambra del Palau