El divendres 6 d’abril (Sala de Concerts, 20.30 h) el baix-baríton Bryn Terfel debutarà al Palau de la Música Catalana en el retorn a Barcelona després de 19 anys. Aquesta llegenda musical, amb una presència escènica única, protagonitzarà un dels moments més esperats de la temporada del cicle Palau Grans Veus. amb la interpretació d’alguns dels moments més famosos de la història de l’òpera. El cantant gal·lès interpretarà, entre d’altres, el “Comiat de Wotan” de La valquíria de Wagner, “La mort de Boris” de Boris Godunov de Mussorgski i “L’Onore! Ladri!” de Falstaff de Verdi.Terfel actuarà al costat de l’Orquestra Gulbenkian de Lisboa, l’Orfeó Català i el Cor Jove de l’Orfeó Català.

Bryn Terfel oferirà un recorregut per personatges carismàtics de la història de la lírica, però també per les músiques del gust d’aquest cantant polivalent, que van de l’òpera al musical, passant per la cançó popular. Aquest baix-baríton de renom internacional, que combina amb excel·lència la tècnica vocal i els dots actorals, dedicarà també part del programa a la lírica nord-americana del segle XX amb referències a Broadway. Per tancar el recital, Terfel cantarà “If I were a rich man” d’El violinista a la teulada, peça ja característica als seus concerts i que posa en escena a la perfecció amb la seva versatilitat interpretativa.

El concert suposa una col·laboració més dels cors de l’Orfeó Català amb una de les figures internacionals que protagonitzen la temporada del Palau de la Música Catalana. En aquesta ocasió, l’Orfeó Català i el Cor Jove interpretaran alguns dels moments més emotius i coneguts escrits per a cor pels mestres de l’òpera, com és el “Cor de gitanos”d’Il trovatore o“Va pensiero”de Nabucco de Verdi. Bryn Terfel i els cors coincidiran en la nostàlgica melodia d’inspiració tradicional Homeward Bound de Marta Keen, així com en la cèlebre escena esmentada de l’òpera Boris Godunov.

Bryn Terfel ha actuat a totes les grans sales de concerts i d’òpera del món. Durant els primers anys de carrera es va donar a conèixer amb la interpretació de Fígaro i Falstaff, i recentment ha estat aclamat per les representacions d’alguns papers de Wagner, com Wotan, Hans Sachs i l’Holandès, de L’holandès errant. Així mateix, és conegut per la seva versatilitat com a solista, amb actuacions destacades, com la cerimònia d’inauguració del Wales Millennium Center de Cardiff, la Last Night of the Proms al Royal Albert Hall de Londres, l’espectacle Royal Variety i un concert de gala amb Andrea Bocelli al Central Park de Nova York.

Bryn Terfel canta el final de La valquíria i “La mort de Boris” en el seu retorn a Barcelona