Blanca Llum Vidal

El proper 1 de juliol, a les 19 hores, al Petit Palau, Blanca Llum Vidal farà una lectura íntegra del seu poemari Aquest amor que no és u, amb interludis musicals en directe del Kebyart Ensemble amb fragments de peces de Joan Magrané: Estris de llum, Chanson i Frottola.

Aquesta activitat que posa en diàleg poesia i música estava inicialment programada per al maig del 2020, però es va haver d’ajornar a causa de la crisi sanitària. Ara es recupera en el marc de l’Hivernacle del Palau, el conjunt d’activitats complementàries de la programació musical del Palau que explora la relació amb altres arts i formats i amb els artistes convidats. 

El projecte té una especial rellevància per la conjunció de talent jove: Blanca Llum Vidal –poeta convidada de la temporada 2019-20–, Joan Magrané –compositor convidat de les temporades 2019-20 i 2021-22 i el Kebyart Ensemble –un dels quartets de saxos amb més projecció del panorama musical, guanyador del Premi El Primer Palau 2016 i Echo Rising Stars la temporada 2021-22.

Publicat per l’editorial Ultramarinos el 2018, Aquest amor que no és u és un dels cants espirituals més suggeridors de Blanca Llum Vidal, inspirat en el Càntic dels Càntics i que apel·la tant a la matèria com a l’esperit a través d’un ús sensual del llenguatge.

Quant a les properes cites del Palau amb Magrané i amb el Kebyart Ensemble, respectivament, cal recordar que el proper 19 de juliol, en una coproducció amb el Festival Grec, Musica Reservata de Barcelona interpretarà al Petit Palau la Missa del compositor català. Per la seva banda, el Kebyart Ensemble oferirà una doble actuació al Palau la temporada vinent: el 21 de març de 2022 al cicle Palau Fronteres amb la GIOrquestra interpretarà el Concert per a quartet de saxo i orquestra de Philip Glass, i el 24 d’abril al cicle Echo Rising Stars.

Blanca Llum Vidal, Joan Magrané i el Kebyart Ensemble, junts al Petit Palau en una lectura íntegra del poemari Aquest amor que no és u