Un espectacle amb direcció musical d’Eduard Iniesta i direcció coreogràfica d’Enrique Cabrera

El proper diumenge 26 de març, en doble sessió (10 i 12 h), s’estrenarà a la Sala de Concerts Big Bang Beethoven, una nova producció ideada des del Servei Educatiu del Palau de la Música Catalana adreçada al públic familiar, que vol acostar l’obra i la figura de Ludwig van Beethoven a tots els públics a partir de 4 anys. Un personatge que va irrompre com un Big Bang en la història de la música, convertit en l’ideal romàtic per a les generacions posteriors.

A partir de l’esclat sonor de la seva l’obra, l’espectacle, que forma part del cicle Concerts Familiars al Palau, vol mostrar tant l’esperit revolucionari del compositor com la seva gran tragèdia. Una música que mira al futur amb optimisme i ingenuïtat, però que sovint també s’aboca a l’inconformisme i a la tristesa davant del destí que s’acosta.

Una proposta escènica musical amb el lideratge d’Eduard Iniesta i la participació de tretze músics d’àmbits molt diversos seleccionats a través d’un càsting públic al qual es van presentar més de vuitanta aspirants. Entre els músics seleccionats hi ha Marco Mezquida al piano, un dels talents musicals més prometedors del jazz actual.

Al llarg de l’espectacle s’interpretaran fragments originals de la música de Beethoven i algunes versions lliures arranjades per Eduard Iniesta en diversos estils, com ara jazz, flamenc, música balcànica, etc. S’hi podran escoltar fragments de la Cinquena, Sisena, Setena i Novena Simfonia, així com Sonates per a piano, Quartets, Lieder, Danses, etc. Tot el projecte es complementarà amb una posada escènica preciosista a càrrec d’Enrique Cabrera, coreògraf argentí de gran prestigi internacional i director de la companyia de dansa contemporània Aracaladanza.

Big Bang Beethoven suposarà, a més, el colofó d’un mes de març dedicat al compositor alemany, després dels cinc concerts amb la integral de les seves Simfonies, interpretades per l’Orquesta Sinfónica Simón Bolívar dirigida per Gustavo Dudamel. 

Big Bang Beethoven és la nova proposta familiar del Palau, un homenatge al compositor més explosiu, universal i revolucionari