El proper dilluns, 23 de maig (20.30 h), Benjamin Grosvenor, guardonat amb el Premi Gramophone 2012 com a jove artista de l’any i un Diapason d’Or Jeune Talent, debutarà al Palau de la Música Catalana. L’artista, a petició del Palau, interpretarà la integral dels Valsos poètics de Granados en el concert de cloenda de l’Any Granados al Palau de la Música Catalana. Aquesta obra està inclosa en el seu disc Dances (Decca), guardonat amb el BBC Music Magazine Award (2015). El concert, corresponent al cicle Palau 100 Piano, suposa el debut de Grosvenor a la sala modernista i la seva primera presentació a Barcelona.

Grosvenor, que amb només 23 anys és el màxim exponent de l’escola pianística anglesa i reconegut internacionalment per les seves actuacions penetrants, començarà l’actuació amb una selecció dels Preludis i fugues de Felix Mendelssohn, que recullen l’estil pianístic lliure i personal del compositor. Tot seguit interpretarà la Sonata núm. 2 en Si menor, op. 35, op. 22 de Frédéric Chopin, obra brillant i original per la seva escriptura pianística i l’amplitud expressiva, escrita després de la seva estada a Mallorca.

Ja a la segona part, el pianista anglès interpretarà Le tombeau de Couperin de Maurice Ravel, suite escrita en memòria dels amics desapareguts en la Primera Guerra Mundial i de la seva mare. Seguidament, els Valsos poètics d’Enric Granados, que, publicats per primera vegada cap a l’any 1900, són pàgines poètiques que mostren un Granados melodista nat. Grosvenor acabarà el concert amb el tríptic Venezia e Napoli, S. 162 de Franz Liszt, obra pertanyent al segon volum dedicat a Itàlia de la col·lecció de composicions Années de pèlerinage.

Dotat d’una tècnica impecable i d’un enginy natural per a la música, Grosvenor (Southend-on-Sea, Regne Unit, 1992) és pianista exclusiu del segell Decca. Aquest artista és un dels noms que destaquen d’una generació de pianistes que, juntament amb Daniil Trifonov, Jan Lisiecki o Behzod Abduraimov, estan cridats a ser uns dels grans del teclat.

Benjamin Grosvenor, un dels pianistes més destacats del moment, debuta al Palau de la Música Catalana dilluns vinent