COVID-19. Protocol de seguretat i mesures preventives. MÉS INFO

Utilitzem cookies per poder estudiar i millorar l'experiència d'usuari dels visitants de la web. Si continues navegant pel web entendrem que acceptes la nostra política de cookies.

Benjamin Alard torna per cinquena temporada consecutiva al Palau, ara per interpretar L’art de la fuga de Bach

El dimecres que ve, 19 d’abril, el clavecinista francès Benjamin Alard torna per cinquè any consecutiu al Palau de la Música Catalana (Petit Palau, 20.30 h)  i continua així el projecte dedicat a la integral de la música per a clavecí sol de Johann Sebastian Bach en diverses temporades. Alard, deixeble del gran Gustav Leonhardt i artista d’habilitats extraordinàries interpretarà L’art de la fuga, gran testament del Kantor de Leipzig entorn del contrapunt, en un concert corresponent al cicle Palau Bach.

Aquest projecte pluriennal encarregat a Alard ha descobert al públic de Barcelona un intèrpret d’un enorme talent i una tècnica extremadament depurada i que, cinc temporades després, s’ha consolidat com un dels traductors de referència de Bach.

Amb L’art de la fuga, Bach profunditza en el treball sobre el contrapunt i la variació que ja havia desenvolupat en les Variacions Goldberg o en l’Ofrena musical. L’obra té, però, un caràcter més tancat, ja que totes les fugues són en la mateixa tonalitat (Re menor), parteixen de la mateixa idea i quasi sempre amb ritmes binaris. Bach va morir durant el procés d’edició de la partitura, que va ser publicada el 1751.

La passió d’Alard per Bach va dur l’intèrpret a guanyar el primer premi en el Concurs Internacional de Clave del 2004 a Bruges. Des del 2007 és l’organista de l’església de Saint-Louis-en-l’Île de París, on cada temporada organitza un cicle temàtic de concerts al voltant de Bach per a diferents instruments i formacions. Des del 2005 també forma part de La Petite Bande, com a clavecinista i organista, i els darrers anys dirigeix el grup des del clave. Avui dia el músic francès divideix el seu temps entre recitals de clave i orgue, i la música de cambra.