El dimecres que ve, 19 d’abril, el clavecinista francès Benjamin Alard torna per cinquè any consecutiu al Palau de la Música Catalana (Petit Palau, 20.30 h)  i continua així el projecte dedicat a la integral de la música per a clavecí sol de Johann Sebastian Bach en diverses temporades. Alard, deixeble del gran Gustav Leonhardt i artista d’habilitats extraordinàries interpretarà L’art de la fuga, gran testament del Kantor de Leipzig entorn del contrapunt, en un concert corresponent al cicle Palau Bach.

Aquest projecte pluriennal encarregat a Alard ha descobert al públic de Barcelona un intèrpret d’un enorme talent i una tècnica extremadament depurada i que, cinc temporades després, s’ha consolidat com un dels traductors de referència de Bach.

Amb L’art de la fuga, Bach profunditza en el treball sobre el contrapunt i la variació que ja havia desenvolupat en les Variacions Goldberg o en l’Ofrena musical. L’obra té, però, un caràcter més tancat, ja que totes les fugues són en la mateixa tonalitat (Re menor), parteixen de la mateixa idea i quasi sempre amb ritmes binaris. Bach va morir durant el procés d’edició de la partitura, que va ser publicada el 1751.

La passió d’Alard per Bach va dur l’intèrpret a guanyar el primer premi en el Concurs Internacional de Clave del 2004 a Bruges. Des del 2007 és l’organista de l’església de Saint-Louis-en-l’Île de París, on cada temporada organitza un cicle temàtic de concerts al voltant de Bach per a diferents instruments i formacions. Des del 2005 també forma part de La Petite Bande, com a clavecinista i organista, i els darrers anys dirigeix el grup des del clave. Avui dia el músic francès divideix el seu temps entre recitals de clave i orgue, i la música de cambra.

Benjamin Alard torna per cinquena temporada consecutiva al Palau, ara per interpretar L’art de la fuga de Bach