Utilitzem cookies per poder estudiar i millorar l'experiència d'usuari dels visitants de la web. Si continues navegant pel web entendrem que acceptes la nostra política de cookies.

Benjamin Alard torna al Palau en la quarta temporada del projecte dedicat a la integral de la música per a clavecí sol de Bach

El genial clavecinista francès ofereix dos concerts consecutius al Petit Palau

El clavecinista francès Benjamin Alard, hereu i deixeble del gran Gustav Leonhardt, torna per quart any consecutiu al Palau de la Música Catalana i continua el projecte de gran recorregut dedicat a la integral de la música per a clavecí sol de Johann Sebastian Bach. Alard, un artista amb habilitats extraordinàries, un enorme talent i una tècnica extremadament depurada, oferirà dos concerts consecutius, els dies 1 i 2 de febrer al Petit Palau (20.30 h).

En la primera sessió, el jove intèrpret oferirà partites i partites corals i les Suites franceses núm. 4 i núm. 5. L’endemà Alard interpretarà les reconegudes Variacions Goldberg, una obra que exigeix gran virtuosisme i que combina admirablement els principis d’unitat i variació, tot esdevenint a la seva manera una mena de summa de l’art del cànon. Alard acaba d’enregistrar aquesta obra cabdal per al nou segell L’Autre Monde, fundat pel creador d’Alpha, Jean-Paul Combet.

Aquest projecte de llarg recorregut proposat pel Palau de la Música Catalana, que ha despertat l’interès del públic i de la crítica en les tres darreres temporades, suposa un repte per al jove músic, pel fet de tractar-se d’un conjunt d’obres considerades un autèntic monument musical. La propera temporada Alard interpretarà L’art de la fuga, a més de suites i extractes de l’Ofrena musical de J. S. Bach.

Benjamin Alard, organista titular de l’església St-Louis-en-l’Île de París, és convidat com a solista, a l’orgue o al clavecí, per oferir recitals en festivals i auditoris de prestigi arreu del món. Des del 2005 també forma part de La Petite Bande, com a clavecinista i organista, i comparteix el seu temps entre recitals i música de cambra.

Aquest projecte de llarg recorregut del Palau de la Música Catalana amb Benjamin Alard consta dels concerts següents:

2013. Les transcripcions (Concert Italià i Ouverture française)(I i II)
2014. El clavecí ben temperat (Llibres I i II)(III i IV)
2015. Obres de joventut i didàctiques (tocates, invencions i simfonies, capriccio) (V i VI)
2016. Variacions Goldberg (i altres variacions, partites, suites i corals) (VII i VIII)
2017. L’art de la fuga (i extractes de l’Ofrena musical isuites)(IX i X)

Preu únic per sessió: 15 euros