El genial clavecinista francès ofereix dos concerts consecutius al Petit Palau

El clavecinista francès Benjamin Alard, hereu i deixeble del gran Gustav Leonhardt, torna per quart any consecutiu al Palau de la Música Catalana i continua el projecte de gran recorregut dedicat a la integral de la música per a clavecí sol de Johann Sebastian Bach. Alard, un artista amb habilitats extraordinàries, un enorme talent i una tècnica extremadament depurada, oferirà dos concerts consecutius, els dies 1 i 2 de febrer al Petit Palau (20.30 h).

En la primera sessió, el jove intèrpret oferirà partites i partites corals i les Suites franceses núm. 4 i núm. 5. L’endemà Alard interpretarà les reconegudes Variacions Goldberg, una obra que exigeix gran virtuosisme i que combina admirablement els principis d’unitat i variació, tot esdevenint a la seva manera una mena de summa de l’art del cànon. Alard acaba d’enregistrar aquesta obra cabdal per al nou segell L’Autre Monde, fundat pel creador d’Alpha, Jean-Paul Combet.

Aquest projecte de llarg recorregut proposat pel Palau de la Música Catalana, que ha despertat l’interès del públic i de la crítica en les tres darreres temporades, suposa un repte per al jove músic, pel fet de tractar-se d’un conjunt d’obres considerades un autèntic monument musical. La propera temporada Alard interpretarà L’art de la fuga, a més de suites i extractes de l’Ofrena musical de J. S. Bach.

Benjamin Alard, organista titular de l’església St-Louis-en-l’Île de París, és convidat com a solista, a l’orgue o al clavecí, per oferir recitals en festivals i auditoris de prestigi arreu del món. Des del 2005 també forma part de La Petite Bande, com a clavecinista i organista, i comparteix el seu temps entre recitals i música de cambra.

Aquest projecte de llarg recorregut del Palau de la Música Catalana amb Benjamin Alard consta dels concerts següents:

2013. Les transcripcions (Concert Italià i Ouverture française)(I i II)
2014. El clavecí ben temperat (Llibres I i II)(III i IV)
2015. Obres de joventut i didàctiques (tocates, invencions i simfonies, capriccio) (V i VI)
2016. Variacions Goldberg (i altres variacions, partites, suites i corals) (VII i VIII)
2017. L’art de la fuga (i extractes de l’Ofrena musical isuites)(IX i X)

Preu únic per sessió: 15 euros

Benjamin Alard torna al Palau en la quarta temporada del projecte dedicat a la integral de la música per a clavecí sol de Bach