El cicle s’inaugura divendres al Petit Palau, espai que acollirà dissabte el segon concert, amb el Brossa Quartet de Corda i Judit Neddermann

Demà divendres, 27 de març, a les 21 h, al Petit Palau arrenca la cinquena edició del cicle BandAutors al Palau amb un concert inèdit que reunirà per primera vegada a l’escenari el valencià Senior i Eef Barzelay, líder de Clem Snide. Ambdós actuaran primer en solitari i després compartiran cançons i actuació, en una trobada que manifesta l’admiració mútua que es professen aquests dos artistes.

En aquest sentit, Senior ja ha incorporat als seus directes temes de Clem Snide interpretats en català,comWe are flowers, Forever now and then i Caroleena. A això s’ha de sumar un altre punt de trobada, el tema Tots els ianquis que vull, del disc Gran (2011) de Senior i El Cor Brutal, en el qual Barzelay va fer els cors. Per rematar la intersecció, un parell de coincidències: ambdós artistes solen versionar en els seus concerts Don't cry no tears de Neil Young iLost on the river de Hank Williams.

El cicle, que consta de sis concerts, es reprendrà tot just l’endemà dissabte, també al Petit Palau, amb la proposta singular del Brossa Quartet de Corda, que continua amb la seva voluntat de trencar les fronteres entre estils i s’aventura novament en un projecte amb la cantant Judit Neddermann. Una actuació que suposa la presentació de la revisió del cicle liederístic Viatge d’hivern de Franz Schubert en un nou enregistrament que converteix aquests lieder en cançons pop íntimes, per a quartet de corda i veu, i que els apropa als cànons de bellesa actuals a través de picades d’ullet al pop, el folk o el jazz, sempre passats pel sedàs d’un llenguatge propi.

Ja al mes d’abril, The New Raemon, liderat per Ramón Rodríguez, torna als escenaris amb la presentació oficial a Catalunya del seu cinquè disc, Oh, Rompehielos (10 d’abril). Després vindran Ferran Palau, un dels líders del grup Anímic, que presentarà al Petit Palau segon disc en solitari, Santa Ferida (16 d’abril). I Gemma Humet (17 d’abril), una de les veus més personals i interessants que han sorgit darrerament en el panorama de la cançó al nostre país, n’estrenarà oficialment el primer, Si canto enrere. Per últim, tancaran el cicle Marina BBFace & The Beatroots (25 d’abril), amb la presentació oficial del nou àlbum: Still Beating.

BandAutors al Palau ajunta per primer cop a l’escenari Senior i el líder de Clem Snide