Cobla 2.0

Diumenge que ve, 26 de gener (Sala de Concerts, 12 h), torna Cobla 2.0, un dels concerts més emblemàtics del cicle Concerts Familiars al Palau, recomanat a partir de 4 anys. La Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona protagonitza aquest espectacle per a tots els públics, amb una proposta escènica i musical de visió moderna i contemporània que no deixarà indiferents els assistents. Amb dramatúrgia i direcció escènica de Jordi Oriol, Cobla 2.0 trenca alguns dels estereotips tradicionals vinculats a aquesta agrupació musical i inclou projeccions de mapping de Marc Permanyer i moltes anècdotes divertides.

Sense renunciar a la sonoritat característica de la cobla, músics i públic esdevindran còmplices d’una nova manera d’entendre i viure la música per a cobla, a través del jazz, el funk, la chanson francesa, la música contemporània, la música tradicional i les sardanes. Un dels moments destacats del concert és la interpretació de l’arranjament que el compositor Marc Timón proposa de La Santa Espina. Es tracta d’una nova oportunitat de redescobrir aquesta emblemàtica formació d’arrel tradicional de la mà dels polifacètics i intrèpids músics de la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona. L’espectacle compta amb la col·laboració de Raúl Patiño al piano i de Roger Pi a la bateria i percussions.

Des de fa disset temporades el cicle Concerts Familiars al Palau integra concerts, tallers i visites guiades per compartir en família, activitats en què la música interacciona amb altres formes d’expressió artística, com la dansa, el teatre, la poesia o les arts plàstiques. Totes les propostes han estat ideades i creades des de la pròpia institució a través del Servei Educatiu i tenen com a objectiu potenciar la curiositat, la sensibilitat, la imaginació, la creativitat i, sobretot, l’estimació per la música.

Aquest diumenge torna Cobla 2.0, un dels concerts familiars més emblemàtics del Palau de la Música Catalana