Xavier Puig conduirà l'orquestra en aquest concert que també tindrà la col·laboració de Comediants

El proper dissabte 22 de desembre, a les 19 h, torna al Palau de la Música Catalana el tradicional Festival de valsos i danses, protagonitzat per l'Orquestra Simfònica del Vallès i enguany sota la direcció del mestre Xavier Puig. El concert, que s'emmarca en el cicle Concerts Simfònics al Palau, és un dels més populars i esperats de la Simfònica.

Sota el títol de "Valsos per a la fi del món", amb referència a la fi del món "predita" pels maies, el concert oferirà una primera part dedicada a obres de diversos autors, totes carregades de fantasia i capacitat evocadora. S'oferirà la brillant obertura de la Cavalleria lleugera de Von Suppé; bona part d'un ballet de l'òpera Faust de Gounod, i una Dansa diabòlica amb ressons orientals de J. Hellmesberger II. A la segona part, sentirem fragments del ballet de Txaikovski La bella dorment i música dels germans Johann Strauss II i Josef Strauss, membres d'una nissaga de músics a qui devem la creació d'un patrimoni insubstituïble de música festiva i de dansa. Aquesta proposta musical anirà acompanyada d'esquetxos poètics a càrrec de Comediants, artista resident de l'OSV.

Sobre el Festival de valsos i danses

Des del 1987, l'OSV celebra anualment la nit dels valsos i les danses per a orquestra. Un concert ideat pel primer director de La Simfònica, el mestre Albert Argudo, que va prendre com a referent el tradicional concert d'Any Nou de Viena, amb la voluntat que el públic català també en pogués gaudir.

El concert al Palau de la Música Catalana del proper dissabte s'emmarca en la tradicional gira de concerts que la formació vallesana ofereix per diferents poblacions del territori català: Terrassa (26 de desembre), Lleida (27 de desembre), Sabadell (29 i 30 de desembre), Viladecans (30 de desembre), Girona (1 de gener) i Vic (2 de gener).

Aquest dissabte torna el Festival de valsos i danses al Palau amb l’Orquestra Simfònica del Vallès