El proper divendres 17 de novembre (20.30 h, Sala de Concerts) la violinista Anne-Sophie Mutter proposarà un recital al cicle Palau 100 entorn de la Partita núm. 2, en Re menor de Johann Sebastian Bach. Amb el seu acompanyant habitual, el pianista Lambert Orkis, i Roman Patkoló al contrabaix, Mutter se sumarà a les celebracions dels 85 anys de Krzysztof Penderecki, de qui ha estat dedicatària de peces destacades, dues de les quals s’escoltaran al concert.

Anne-Sophie Mutter, convidada habitual de la programació del Palau de la Música Catalana, afronta en aquest concert una de les grans fites de la història de la música com és la “Xacona” de la Segona Partita de Bach, una de les composicions més conegudes i interpretades del Kantor alemany. Exemple del domini extraordinari de la composició i de l’instrument característics de Bach, la gran obra del compositor estarà emmarcada per la música de Brahms, per obrir i tancar el concert, amb l’Scherzo de la Sonata F.A.E. i les Tres danses hongareses, probablement la música més coneguda que va compondre el compositor romàntic.

De Krzysztof Penderecki sentirem el Duo concertant per a violí i contrabaix, una composició d’alta exigència tècnica per a ambdós intèrprets en una combinació instrumental molt poc habitual. Completa el programa i aquest homenatge al compositor polonès la seva Sonata per a violí i piano núm. 2, una obra important del seu catàleg cambrístic, de més de mitja hora de durada.

 

Intèrpret inquieta i compromesa amb la música del nostre temps, grans compositors com Dutilleux, Lutoslawski, Gubaidulina, Rihm, Previn o John Williams han escrit obres per a Anne-Sophie Mutter. De Krzysztof Penderecki ha estrenat el Concert per a violí i orquestra núm. 2, “Metamorphoses”, entre d’altres. La violinista alemanya és present a les principals sales de concerts de tot el món, en què destaca com a solista, mentora i visionària. L’any 2017 marca el 40è aniversari del seu debut com a solista al Festival de Pasqua de Salzburg, sota la batuta de Herbert von Karajan, que tingué lloc un 29 de maig, als 13 anys. Distingida quatre vegades amb un Premi Grammy, el seu repertori està compromès tant amb els compositors tradicionals com amb el futur de la música: fins ara ha estrenat 25 obres i l’any 2017 ofereix concerts per Europa i Amèrica del Nord, en actuacions que reflecteixen la versatilitat musical de la violinista i il·lustren el seu incomparable rang en el món de la música clàssica.

Anne-Sophie Mutter interpreta la “Xacona” de Bach i homenatja Penderecki al Palau de la Música Catalana