El proper dimarts 9 de gener (Sala de Concerts, 20.30 h) Anne Sofie von Otter, una de les veus més destacades de la seva generació, torna al Palau de la Música Catalana acompanyada del gran fortepianista sud-africà Kristian Bezuidenhout, després de vint-i-set anys de l’última actuació de la cantant a la casa modernista. El recital inaugurarà una nova edició del cicle Palau Grans Veus, amb un programa dedicat a la primera generació de compositors consagrats al lied. La mezzosoprano sueca interpretarà, al costat d’un instrument d’època, peces de Haydn, Mozart, Schubert i Lindblad.

Aclamada internacionalment, Anne Sofie von Otter posseeix una veu fascinant que s’ha prodigat escassament a Barcelona. La seva última actuació a la ciutat va tenir lloc al Gran Teatre del Liceu el 2001, i deu anys abans, el 1991, va ser una de les protagonistes del Requiem de Mozart interpretat al Palau de la Música Catalana amb motiu del dos-cents aniversari de la mort del compositor. Des d’aleshores Von Otter s’ha convertit en una veu imprescindible i la seva llarga i exclusiva relació amb el segell Deutsche Grammophon ha donat lloc a una gran quantitat de gravacions i nombrosos premis, com el d’artista de l’any de l’International Record Critics’ Award, un Grammy a la millor interpretació vocal clàssica per Des Knaben Wunderhorn de Mahler, i el premi Diapason d’Or per l’enregistrament de cançons sueques amb el seu acompanyant habitual, Bengt Forsberg. Aquesta inquieta intèrpret també ha col·laborat amb artistes com Elvis Costello o el famós pianista de jazz Brad Mehldau.

El recital d’Anne Sofie von Otter enceta la nova temporada de Palau Grans Veus, el cicle que reuneix algunes de les figures líriques més aclamades del moment arreu del món. El tenor Piotr Beczała continuarà el cicle (02/02/2018) a partir de les cançons de F. Tosti i napolitanes, mentre que el mateix mes de febrer Jonas Kaufmann i Diana Damrau oferiran una interpretació magistral del Cançoner italià d’Hugo Wolf (24/02/2018). D’altra banda, el cicle uneix els cors de la casa amb dues de les veus masculines més potents de l’actualitat: Mark Padmore actuarà amb el Cor de Cambra del Palau de la Música i Julius Drake al piano (14/03/2018), i l’Orfeó Català i el Cor Jove acompanyaran el baríton Bryn Terfel en la seva tornada a la ciutat de Barcelona després de dinou anys (06/04/2018). Una de les veus més estimades de l’actualitat, Juan Diego Flórez, hi actuarà el mes d’abril (17/04/2018), mentre que tancarà el cicle la interpretació emocional i sincera de la soprano russa Olga Peretyatko (31/05/2018). 

Anne Sofie von Otter inaugura una nova temporada del cicle Palau Grans Veus, del Palau de la Música Catalana