El pianista hongarès Sir András Schiff tancarà el proper dimecres, 23 de novembre, al Palau de la Música Catalana (20.30 h), el viatge musical iniciat el 2015 amb les tres darreres sonates de Mozart, Beethoven, Haydn i Schubert en tres temporades consecutives. Aquestes darreres sonates, escrites en un període prou curt, del 1789 al 1828, ofereixen el misteri de les darreres obres dels compositors respectius.

La iniciativa, en coproducció amb la Philharmonie de Berlín i el Carnegie Hall de Nova York, entre d’altres, es clourà dimecres amb la interpretació, al cicle Palau 100, dels testaments musicals per a teclat de quatre genis a la frontera entre el Classicisme i el Romanticisme i amb la ciutat de Viena com a denominador comú. Així, s’oferirà la Sonata per a piano núm. 18, en Re major, KV 576 de Mozart, la Sonata per a piano núm. 32, en Do menor, op. 111 de Beethoven, la Sonata per a piano núm. 62, en Mi bemoll major, Hob. XVI:52 de Haydn i la Sonata per a piano núm. 21, en Si bemoll major, D. 960 de Schubert. Schiff, que dóna a cada compositor el seu so, amb un ventall de matisos que va de l’elegància a la introspecció.

El projecte amb Schiff se suma a altres iniciatives encetades pel Palau amb l’objectiu de crear vincles més estrets amb determinats artistes, formacions o intèrprets.

Sir András Schiff (Budapest, 1953) és un dels pianistes més aclamats del panorama musical mundial i ha col·laborat amb la majoria de les orquestres i els directors internacionals, actuant com a director i solista. Va rebre l’International Classical Music Award 2012, com a enregistrament instrumental de l’any, per la gravació de Geistervariationen, amb obres de Robert Schumann (ECM). Schiff ha estat distingit amb nombrosos premis internacionals; el més recent, atorgat el juny del 2014, ha estat el títol de Cavaller pels seus serveis a la música, tot figurant en la Llista d’Honor de l’Aniversari de la Reina Isabel II d’Anglaterra, guardó que el converteix en Sir András Schiff.

András Schiff tanca dimecres al Palau de la Música el viatge musical per les darreres sonates de Mozart, Beethoven, Haydn i Schubert