RMC_375_portada_Alondra_de_la_Parra-detall

Ja podeu llegir la Revista Musical Catalana núm. 375, corresponent als mesos de gener-abril de 2022, que es complementa, com és habitual, amb els continguts de la pàgina web i les xarxes socials FacebookTwitter Instagram de la publicació, que s’actualitzen permanentment.

Aquest nou número de la Revista Musical Catalana dedica la portada i l’entrevista principal, que signa Albert Torrens, a la directora mexicana Alondra de la Parra, que debuta a Barcelona per partida doble, a l’Auditori de Barcelona, al febrer, i al Palau de la Música Catalana el 9 de març dirigint Die Deutsche Kammerphilhamonie Bremen, dins el cicle Palau 100.

També s’inclouen dues converses més. Marta Porter entrevista el músic Eduard Iniesta, que ha celebrat 25 anys als escenaris amb un concert al Palau, i Mònica Pagès entrevista al director d’orquestra Antoni Ros Marbà, a punt de fer 85 anys.

El dossier està dedicat al centenari de l’inici de l’Obra del Cançoner Popular de Catalunya, “un ambiciós projecte sobre la situació real de la cançó tradicional i popular en l’àmbit de la llengua catalana” proposat l’any 1921 per Rafael Patxot a l’Orfeó Català. Altres continguts destacats d’aquest número son els articles dedicats al fotògraf Pau Barceló, en el 25è aniversari del seu traspàs, i al clarinetista i pedagog Carles Riera, que va morir el 2009, i també als 175 anys del Gran Teatre del Liceu explicats per Jaume Tribó.

Com és habitual, la secció La Casa dels Cants recull l’activitat dels cors de la família de l’Orfeó Català i l’actualitat de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana. En aquesta ocasió es dona a conèixer l’Espai Palau, una nau modernista situada al carrer d’Ortigosa, a tocar del Palau, de més de 900 metres quadrats que acollirà les activitats educatives de l’Escola Coral de l’Orfeó Català i de la Fundació i també actes relacionats amb l’activitat musical del Palau. I també una entrevista amb Judith Pi, directora de comunicació del Palau, que explica les novetats de la plataforma Palau Digital.

Aquest número es completa, entre d’altres, amb un article que presenta el nou segell digital de l’Auditori, i amb seccions habituals: El compositor, dedicada a Johannes Brahms; Escenaris del mon, dedicada al Maggio Musicale Fiorentino; Investigadors; i Melòmans, en què la xef Carme Ruscalleda explica el seu gust musical.

Us convidem, doncs, a llegir aquest número 375 de la Revista Musical Catalana que podeu trobar als punts de venda habituals, o bé en versió digital a través del portal de premsa i revistes en català iQuiosc.cat.

També podeu escoltar la banda sonora d’aquest número a la llista d’Spotify que hem creat especialment per a l’ocasió.


Fotografia d’Alondra de la Parra (portada RMC 375): ©Leo Manzo

Alondra de la Parra, portada de la Revista Musical Catalana núm. 375