El proper dijous, 16 de gener de 2014, a les 20.30h, el pianista i compositor Albert Guinovart inaugurarà el cicle Intèrprets Catalans al Palau amb un recital a la Sala de Concerts. Es tracta del primer concert en solitari de Guinovart en aquest espai emblemàtic, en què podrem comprovar el talent d'un artista capaç d'interpretar amb autoritat les grans obres universals per a piano i alhora inspirar-se en compositors com Granados, Debussy i Chopin per crear composicions pròpies.

Albert Guinovart és un artista amb una activitat professional molt prolífica que inclou diversos vessants: composició, orquestració, docència i interpretació pianística. Al Palau tocarà un programa molt exigent centrat en l'Apassionata de Beethoven, una de les grans sonates per a piano del compositor alemany, i també obra pròpia: els Valsos poètics dedicats a Granados, Estampes –amb clares referències a Debussy– i Fantasia-Evocació, que remet al gran poeta del piano: Frédéric Chopin. Guinovart interpretarà també Les Soirés de Nazelles de Francis Poulenc i una raresa musical, la Sonata en La major de Marianne Martines, una compositora vienesa deixebla de Haydn, filla d'un espanyol exiliat.

El cicle Intèrprets Catalans està promogut per la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana amb l'objectiu de dedicar, dins de la programació la institució, un espai especial als intèrprets de casa nostra amb un repertori ple de referències de compositors catalans. A més del recital de Guinovart, la temporada inclou els concerts de Jordi Camell (6 de febrer, Petit Palau); Núria Rial, una de les veus catalanes més internacionals (3 de març, Sala de Concerts); el Trio Kandinsky (12 de març, Petit Palau), i la pianista Alba Ventura (6 de maig, Petit Palau).

Albert Guinovart inaugura el cicle Intèrprets Catalans al Palau amb el seu primer recital en solitari a la Sala de Concerts