Acompanyat dels meus

Ja es pot veure a Palaudigital.cat i a Youtube el nou videoclip de rap Acompanyat dels meus, sorgit de la iniciativa Un toc de Salt de Palau Vincles, el projecte social del Palau. Es tracta d’una ambiciosa producció audiovisual rodada a Salt (Gironès) que és el colofó d’un treball, a través del rap i la dansa urbana –disciplines que connecten amb la joventut–, amb l’objectiu de millorar el benestar emocional i treballar en la transformació dels participants, per generar oportunitats de futur. Un procés terapèutic i alhora estimulant i empoderador d’aprenentatge per als vint joves participants: set noies i tretze nois del Programa de Formació i Inserció de l’Escola Pia Salt. Aquest centre dona formació a joves entre setze i vint-i-un anys de diverses procedències i realitats i compta amb un gran equip professional, estructurat en l’equip artístic (hip-hop i dansa), l’equip d'acompanyament (psicòloga i logopeda) i un equip de gestió, per fer realitat projectes com aquest. Tot plegat per traçar un camí cap a la transformació social.

Acompanyat dels meus ha estat una oportunitat per als participants d’expressar-se a través de les activitats de composició i creació –tant del moviment com de les propostes musicals–, de créixer internament, d’aprendre i de crear llaços de confiança i atrevir-se a superar les pors. Unes sessions molt exitoses i profitoses durant les quals, dos cops per setmana i durant tres hores, s’ha treballat sobre els aspectes psicosocioemocionals i s’han potenciat les habilitats, les competències i els valors que estimulen i acompanyen els joves en el seu desenvolupament i benestar integral.

Cal destacar que els joves van actuar l’11 de juny passat al Palau Vincles Fest i el grup va estrenar la proposta resultant dels tallers en un concert que va reunir més de 900 nenes, nens i joves dels cors a l’entorn de Palau Vincles.

El darrer videoclip de Palau Vincles, Diferent d’Adrià Aguilera, acumula des del passat 2 de juny més d’11.000 visualitzacions per internet

Per la seva banda, el darrer videoclip de Palau Vincles, Diferent d’Adrià Aguilera, títol  guanyador de la Cançó de l’Estiu de Palau Vincles, ja acumula més d’11.000 visualitzacions per internet des que va ser publicat el 2 de juny passat. Al videoclip, que es pot veure a Youtube, Palau Digital i també a les xarxes socials, hi van participar més de 900 infants dels cors de Palau Vincles, i cors convidats, i es va dur a terme a espais emblemàtics de barris de Barcelona (Ciutat Vella, Sant Martí, Sants-Montjuïc i Nou Barris) i també a Manlleu, Sabadell i Tarragona. Aquest audiovisual és el resultat de mesos d’assajos, de localitzacions i d’enregistraments. Al videoclip, hi van col·laborar alguns cantants rellevants del panorama musical actual, com són Suu, Cesc Freixas i els dos integrants del grup Lal’ba, que es van voler sumar a la iniciativa per donar-hi més visibilitat. Diferent vol convertir-se en un himne i un cant a la diversitat, entesa com la major riquesa social i humana que tenim. També parla de l’autenticitat, de l’acceptació i el respecte envers la diferència com un mecanisme per aconseguir la transformació social, a més de ser un cant a la llibertat. Diferent és el regal de fi de curs de Palau Vincles a tots els nens i nenes, i també a les escoles i els esplais d’estiu, que se’l poden fer seu interpretant-lo amb amics i companys.

L’objectiu d’enregistrar la peça en format videoclip ha estat apropar-se a espais rellevants dels barris on Palau Vincles es desplaça durant tot el curs escolar oferint cant coral i portant la música, mitjançant els assajos i gravacions dels diversos cors als seus propis districtes i ciutats.

'Acompanyat dels meus' és el títol del nou videoclip de música rap de Palau Vincles, protagonitzat per joves del Programa de Formació i Inserció de l’Escola Pia Salt