Abans de néixer al Palau (c) Lorenzo di Nozzi

Com a novetat, hi destaca l’estrena de Meravellós Mahler!, amb motiu del 160è aniversari del naixement del compositor

El proper diumenge, 20 d’octubre (18 h, Petit Palau), comença al Palau de la Música Catalana la temporada 2019-20 del cicle Concerts Familiars al Palau amb Abans de néixer al Palau, el taller musical per a embarassades i adults acompanyants conduït per Marta Fiol i Gemma Baños. Abans de néixer al Palau està pensat per estimular l’univers auditiu del nadó dins el ventre matern a través de les veus de la mare i el pare, el cos i diferents recursos musicals. Aquest taller, amb la col·laboració de la violoncel·lista Nerea de Miguel, tindrà una segona sessió el 6 de juny de 2020.

La novetat de la temporada serà l’estrena, el 15 de març de 2020, de Meravellós Mahler!, creat amb motiu del 160è aniversari del naixement del compositor. Una producció pròpia del Servei Educatiu del Palau de la Música Catalana amb arranjaments i direcció musical de Pedro Pardo i direcció escènica i coreogràfica de Francesc Abós.

El cicle també compta amb espectacles d’èxit d’altres anys

Al novembre arribarà Clàssica de tots els temps, l’espectacle de Paulo Lameiro i la Companyia Musicalmente per a nadons de 0 a 3 anys. Guardonat amb el Premi Year! 2013, el concert proposa descobrir el so del silenci, les sonoritats del món que ens envolten i molta música de tots els temps. Una proposta de gran sensibilitat artística i de molta proximitat amb els intèrprets. El cicle també inclourà la conferència divulgativa de Paulo Lameiro, el 2 de novembre, sobre la importància de la música durant els primers anys de la infantesa, adreçada a tots els públics (amb o sense coneixements musicals).

I Trencadís de cançons, l’espectacle de la companyia Factoria Mascaró per a infants a partir de 3 anys, una curiosa mescla de poesia, cançó i dansa que ens situa entre la modernitat i la tradició mitjançant tres elements arquitectònics ben característics del Palau –la donzella de la façana, les palmeres semivoltes i el cavall alat del segon pis–, tots personificats dalt de l’escenari.

També el taller a càrrec de l’educador Lluís Plaza, per a infants de 5 a 10 anys, Visitem i experimentem el Palau, un recorregut guiat per l’edifici modernista que inclou una activitat plàstica experimental amb alguna de les tècniques artístiques que s’hauran observat durant el recorregut. El taller tindrà vuit sessions durant els mesos de novembre i desembre (2019) i gener, febrer, març i abril (2020).

Durant el proper desembre (8 sessions) i maig de l’any vinent (4 sessions) tornarà Twinkle, twinkle, baby’s star, estrenat la temporada passada, un concert en anglès i català per a nadons de 0 a 3 anys. Una oportunitat per conèixer i descobrir cançons, jocs i dites de tradició anglesa i alhora gaudir del repertori tradicional català des d’una visió musical moderna. Els arranjaments musicals són a càrrec de Marc Timón i la direcció escènica i coreogràfica és de CobosMika Company.

El gener del 2020 torna una altra proposta de gran acollida com és Flamenkat. Un concert-espectacle de gran contrast visual i sonor que pretén trencar estereotips i traspassar fronteres racionals, sentimentals, culturals o històriques. Un homenatge a la pluralitat de sonoritats que caracteritza el flamenc amb pals tradicionals, temes emblemàtics de la història d’aquest gènere i l’obra de grans compositors de música clàssica que es van inspirar en aquestes sonoritats.

I també Cobla 2.0, destinat a infants a partir de 4 anys i protagonitzada per la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona. Una proposta escènica i musical de visió moderna i contemporània amb dramatúrgia Jordi Oriol que proposa una nova manera d’entendre i viure la música per a cobla, amb projeccions de mapping i moltes anècdotes divertides.

També torna, al febrer, l’exitós Big Bang Beethoven, estrenat la temporada passada. Es tracta d’una oportunitat per descobrir la música de Beethoven en una proposta escènica i musical preciosista i de gran ambició artística, sota la direcció musical del multiinstrumentista i compositor Eduard Iniesta i la direcció coreogràfica d’Enrique Cabrera.

A l’abril, el veterà Les músiques del món, per a infants a partir de 6 anys, proposa un viatge pels cinc continents a través de les seves músiques tradicionals o populars i les immenses possibilitats sonores de la veu amb cinc esplèndids cantants que les interpretaran exclusivament a cappella.

L’univers arquitectònic i musical de Lluís Domènech i Montaner serà el protagonista, també a l’abril, de Colors i més colors, adreçat a infants a partir de 6 anys, un recorregut per la història musical del Palau de la Música que recrea amb projeccions de mapping diversos espais emblemàtics presents a la vida de l’arquitecte del Palau de la Música Catalana, amb direcció musical de Dani Espasa i escènica de Fernando Abós. Al maig, un altre clàssic del cicle, Jazz en viu... Swing!, per a públic a partir de 8 anys, amb l’Original Jazz Orquestra del Taller de Músics i l’actor i cantant Miquel Àngel Ripeu, per reviure moments emblemàtics i històrics d’aquest gènere musical a un ritme trepidant.

La temporada 2019-20 del Concerts Familiars al Palau acabarà el 6 de juny de 2020 amb els tallers-concerts per a nadons de la Companyia Kamalundu Bim Bom, nadons al Palau, una experiència única perquè pares i nadons comparteixin les primeres emocions musicals, i Zig Zag, passets al Palau, en què nadons, pares i actors compartiran cançons, jocs, danses i moltes emocions.

Des de fa disset temporades el cicle de Concerts Familiars al Palau integra concerts, tallers i visites guiades per compartir en família i on la música interacciona amb altres formes d’expressió artística, com la dansa, el teatre, la poesia o les arts plàstiques. Totes les propostes han estat ideades i creades des de la pròpia institució a través del Servei Educatiu i tenen com a objectiu potenciar la curiositat, la sensibilitat, la imaginació, la creativitat i, sobretot, l’estimació de la música.

Tots aquests concerts també formen part del cicle Escoles al Palau, al qual cada any participen més de 50.000 infants/joves provinents de tot el país. Els cicles Concerts Familiars al Palau i Escoles del Palau formen part del Projecte Educatiu del Palau de la Música Catalana, que recupera els valors fundacionals del Palau i l’Orfeó Català, com són la catalanitat i la contemporaneïtat, amb l’objectiu de fomentar la participació del públic, la relació entre diferents generacions, la interacció amb altres disciplines i amb les programacions de la casa, així com la potenciació del patrimoni artístic.

 

Abans de néixer al Palau inicia el cicle Concerts Familiars al Palau de la Música Catalana d’aquesta temporada