Portes obertes 2

Amb un preu simbòlic d’1 euro, la recaptació de la jornada es dedicarà a Palau Vincles, el projecte social del Palau

#PortesObertesPalau


El diumenge 19 de novembre de 2023, el Palau de la Música Catalana celebrarà la tradicional jornada de Portes Obertes, de 9 a 14 h. Un esdeveniment obert a tota la ciutadania per gaudir de les instal·lacions de l’edifici Patrimoni de la Mundial per la UNESCO amb la meravellosa arquitectura modernista obra de Lluís Domènech i Montaner, que se celebra al voltant de la festivitat de Santa Cecília, patrona de la música. La jornada de Portes Obertes s’emmarca enguany dins del actes commemoratius de l’Any Domènech i Montaner, amb motiu del centenari de la mort de l’arquitecte.

Les entrades per a les #PortesObertesPalau es poden adquirir per internet a través del web del Palau o bé presencialment a les Taquilles del Palau, per un preu simbòlic d’1 euro. En total es posaran a disposició del públic 6.000 entrades, la recaptació de les quals es destinarà íntegrament a Palau Vincles, el projecte social del Palau de la Música Catalana.

En aquesta jornada festiva, durant 5 hores i en un format d’itinerari, els visitants podran accedir a la Sala de Concerts (platea i segon pis), escenari de grans concerts i esdeveniments, i a la Sala Lluís Millet, emblemàtica sala de descans situada a la planta principal amb la seva balconada, que s’obrirà als assistents per gaudir del jardí de columnes, totes diferents i coronades per capitells de pedra amb motius florals, tret característic de l’arquitecte Lluís Domènech i Montaner. El públic accedirà al Foyer i a la Plaça, que es convertirà també en un espai musical gràcies a la col·laboració amb el Concurs Internacional de Música Maria Canals que cediran un piano perquè tothom el pugui tocar i convertir-se en intèrpret del Palau per un dia.

Portes Obertes 2.0 i preus i descomptes especials

Com ja és habitual, la jornada de Portes Obertes també tindrà protagonisme a les xarxes socials. Amb l’etiqueta #PortesObertesPalau es convida a tota la ciutadania i assistents a compartir la seva visita a través del Facebook, Twitter i Instagram del Palau de la Música Catalana.

A més, durant tot el dia es promourà el concurs fotogràfic de la jornada “La millor foto” a través de Twitter i Instagram amb l’etiqueta #PortesObertesPalau. De totes les imatges rebudes durant la jornada, es triarà la millor i el guanyador podrà gaudir d’un sopar per a dues persones al Cafè del Palau, gentilesa de Balot Restauració.

Amb motiu de la jornada de Portes Obertes d’aquest any també s’oferirà, durant les hores de visita, un preu especial de 15 euros en la compra d’entrades per al concert Juan de la Rubia & Eugènia Balcells. Improvisació i videoart del 18 de gener de 2024. Un concert únic i irrepetible d’improvisació amb l’imponent orgue Walcker de la Sala de Concerts a càrrec de Juan de la Rubia sobre videoart d’Eugènia Balcells, artista visual resident del Palau aquesta temporada, que projectarà en directe sobre els elements de l’escenari estructures visuals inspirades en les textures, les formes i els colors de l’edifici.

Així mateix, el Cafè del Palau i la Botiga del Palau se sumen a la jornada amb preus especials.

Sobre Palau Vincles

Palau Vincles és el projecte social del Palau de la Música Catalana que té com a propòsit contribuir a la transformació social a través del cant coral i d’altres disciplines artístiques, tot incidint en la millora del benestar emocional d’infants i joves. Més de 800 infants i joves gaudeixen setmanalment dels beneficis de la pràctica artística col·lectiva i viuen de primera mà el poder transformador de la música. Més informació aquí.

(fotografia de l’edició de l’any 2022 de Portes Obertes ©Martí E. Berenguer).

6.000 persones podran gaudir diumenge 19 de novembre de les Portes Obertes al Palau de la Música Catalana