Diferent

Al videoclip hi col·laboren Suu, Cesc Freixas i el grup Lal’ba

La cançó vol convertir-se en un himne per aquest estiu i un cant a la diferència i l’autenticitat

Avui s’ha publicat a Youtube i a Palau Digital el videoclip de la cançó Diferent d’Adrià Aguilera, una de les tres cançons premiades a la primera edició del Concurs de Composició de la Cançó de l’Estiu de Palau Vincles. Una edició que tenia com a temàtica la interculturalitat, entesa com la interacció entre cultures diferents i diverses que conviuen en un mateix territori, amb l’enriquiment que aquest fet suposa. En l’enregistrament han participat més de 900 infants dels cors de Palau Vincles, el projecte social del Palau, i cors convidats, i s’ha dut a terme a espais emblemàtics de barris de Barcelona (Ciutat Vella, Sant Martí, Sants-Montjuïc i Nou Barris), Manlleu, Sabadell i Tarragona. Aquest audiovisual és el resultat de mesos d’assajos, de localitzacions i d’enregistraments.

Al videoclip, hi han col·laborat alguns cantants rellevants del panorama musical actual, com són Suu, Cesc Freixas i els dos integrants del grup Lal’ba, que s’han volgut sumar a la iniciativa per donar-hi més visibilitat.

Diferent vol convertir-se en un himne i un cant a la diversitat, entesa com la major riquesa social i humana que tenim. També parla de l’autenticitat, de l’acceptació i respecte de la diferència com un mecanisme per aconseguir la transformació social, i és així mateix un cant a la llibertat. Diferent és el regal de fi de curs de Palau Vincles a tots els nens i nenes, i també a les escoles i els esplais d’estiu, que se’l poden fer seu interpretant-lo amb amics i companys a partir d’avui mateix.

L’objectiu de gravar la peça en format videoclip ha estat que el Palau surti de les seves parets i s’apropi a espais rellevants dels barris on Palau Vincles es desplaça durant tot el curs escolar oferint cant coral i portant la música, mitjançant els assajos i gravacions dels diversos cors als seus propis districtes i ciutats.

Palau Vincles Fest

Recordem que els cors de Palau Vincles i els cors convidats al projecte organitzen cada temporada un Concert de Fi de Curs al Palau de la Música Catalana, el denominat Palau Vincles Fest, que és una manera d’acostar el Palau a les formacions i a les seves famílies.

Enguany el concert, en què participaran més de 800 nens, nenes i joves, tindrà lloc el proper diumenge 11 de juny, a les 12 h. Durant el concert s’estrenaran les tres cançons guanyadores de la segona edició del Concurs de Composició de la Cançó de l’Estiu de Palau Vincles: L’art viu dins teu de Joan Miquel Pérez, Més enllà del que es pot explicar d’Arnau Luengo i Som artistes de Núria Juanet. Així mateix, es projectarà el videoclip Diferent. Serà un concert emotiu i il·lusionant en què les famílies dels cantaires estan convidades a gaudir de la música i de les oportunitats que ofereix com a eina de transformació social.

Sobre Palau Vincles

Palau Vincles va néixer l’any 2011 amb l’objectiu de fomentar la inclusió i integració social a través de la pràctica coral col·lectiva d’infants i joves a zones o en situacions de vulnerabilitat, des del convenciment del gran poder de transformació personal i social de la pràctica coral.

Més enllà de la pràctica musical, el propòsit de Palau Vincles és aprofitar les eines que la música i concretament el cant ofereixen en el creixement personal d’infants i adolescents, tot incidint positivament en l’educació en valors, en el desenvolupament de les capacitats psicosocials i pedagògiques i oferint oportunitats.

Actualment Palau Vincles, que compta amb la col·laboració de la Fundació “la Caixa” i la Fundació Gandara i el suport de Caixa d’Enginyers i Eurofirms Group, ofereix formació gratuïta a 780 infants i joves de forma directa a través de quatre projectes. En el projecte coral, treballa directament amb 600 nenes, nens i adolescents a través de 13 entitats socials i centres educatius (centres oberts, fundacions i escoles), i fins amb 1.000 nenes i nens i 83 formacions corals a través de les corals convidades al projecte social del Palau.

Podeu descarregar-vos aquí la lletra de la cançó

‘Diferent’ d’Adrià Aguilera és la Cançó de l’Estiu de Palau Vincles, el projecte social del Palau, que s’ha estrenat avui en format videoclip amb la participació de 900 infants i joves del projecte