COVID-19. Protocol de seguretat i mesures preventives. MÉS INFO

Utilitzem cookies per poder estudiar i millorar l'experiència d'usuari dels visitants de la web. Si continues navegant pel web entendrem que acceptes la nostra política de cookies.

“Concert Pau Casals” al Palau de la Música Catalana

El proper dimecres, 14 de juny de 2017, a les 20.00 h, el Palau de la Música Catalana acollirà el primer “Concert Pau Casals” de la Diada Pau Casals-Barcelona 2017. Hi actuarà el violoncel·lista Mischa Maisky, que va conèixer el mestre l’any 1973 a Israel, i la pianista Lily Maisky. També hi intervindrà Marta Casals Istomin, la seva vídua i vicepresidenta i cofundadora de la Fundació Pau Casals, que farà un parlament.

Els antecedents de la Diada Pau Casals-Barcelona es remunten al 16 de juny de 1934, quan l’Ajuntament de Barcelona el va nomenar fill adoptiu, li va concedir la Medalla de la Ciutat i va posar el seu nom a l’avinguda situada al peu del Turó Parc.

L’any 2015 es va dur a terme la primera Diada Pau Casals-Barcelona en commemoració d’aquests fets; el 2016 l’Ajuntament de Barcelona va institucionalitzar-la i se celebrarà cada 16 de juny.

La relació entre Pau Casals i el Palau de la Música Catalana va ser sempre molt estreta. El Palau era el lloc on l’Orquestra Pau Casals actuava i assajava i l’auditori principal de l’Associació Obrera de Concerts, creada el 1926 pel mateix Pau Casals.

L’any 2011 la Fundació Pau Casals va organitzar un concert d’homenatge a Pau Casals al Palau de la Música Catalana. Per donar continuïtat a aquesta relació, la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana i la Fundació Pau Casals han signat un conveni de col·laboració que anualment permetrà, amb motiu de la Diada Pau Casals-Barcelona, celebrar-hi el “Concert Pau Casals” i així mantenir viu el record d’aquesta estreta relació