Escoles al Palau

Des de fa 30 anys, el Palau de la Música Catalana col·labora amb la comunitat educativa a través del cicle Escoles al Palau a fi d’oferir activitats i propostes artístiques que potenciïn el desenvolupament integral dels infants i joves del nostre país.

Com a espai excepcional que captiva tots els que s’hi endinsen, el Palau de la Música Catalana vol esdevenir un catalitzador de vivències i experiències artístiques, tant des d’un punt de vista cognitiu com sensorial, emocional i espiritual. Per això, els concerts-espectacles que conformen la programació del Servei Educatiu, s'han concebut amb l’objectiu de ser atractius i entenedors per a diferents franges d’edat. Sempre amb un denominador comú, que la música esdevingui la gran protagonista de l'experiència artística i que al mateix temps, aquesta interaccioni amb altres disciplines com la dansa, la poesia, el teatre i les arts plàstiques, entre d’altres.

Comprendre el ritual d’un concert, reconèixer repertoris i instruments, fomentar el respecte envers els intèrprets, aprendre a escoltar la música amb una actitud adeqüada i  saber estar en silenci, són competències claus per aconseguir una escolta activa i més intel·ligent.

Enguany, el cicle les Escoles al Palau  presenta diferents novetats, com el taller Una veu... mil instruments, dirigit a alumnes del cicle superior de primària i de 1r i 2n d’ESO, en el qual imitarem, explorarem i crearem tota mena de sons a través de la veu, o la renovada direcció escènica del concert-espectacle Kantikipugui al Palau, que passarà a exhibir-se a la Sala  principal de Concerts del Palau. Una altra de les novetats d’enguany fa referència a la formació continuada de mestres i professorat, amb  dues jornades de formació per a docents  vinculades al concert- espectacle Flamenkids.cat, sonoritats d’aquí, d’allí i d’ara; darreraproducció pròpia dissenyada des del Servei Educatiu, que es va estrenar el curs passat amb gran acollida per part d’alumnes, mestres, públic familiar i crítica. 

D'altra banda, amb l’objectiu de continuar apropant el patrimoni arquitectònic del Palau (des del 1997 declarat Patrimoni Mundial per la UNESCO), es mantenen els  itineraris guiats per l’edifici.

I com cada any, continuen els exitosos concerts-espectacles estrenats durant les darreres temporades: Simfònic ara!, Les músiques del món; Cobla 2.0, Jazz en viu... Swing, entre d'altres.

Convidem doncs a tota la comunitat educativa a participar d’aquesta experiència única, catalitzadora de vivències artístiques.