Utilitzem cookies per poder estudiar i millorar l'experiència d'usuari dels visitants de la web. Si continues navegant pel web entendrem que acceptes la nostra política de cookies.

Antonio López, pintor

El Palau acollirà una selecció d’obres d’Antonio López (Tomelloso, Ciudad Real, 1936), el representant per excel·lència del moviment realista espanyol de la segona meitat del segle XX. Creador autèntic i generós, ha aprofundit i ampliat el món de l’art, moltes vegades en solitari i contra corrent. En la seva obra el paisatge i la figura conformen les obsessions del pintor i escultor. El detall, els racons, la tranquil·litat, l’austeritat són elements protagonistes de la seva gramàtica personal.
Una obra que expressa, des de la intimitat del seu entorn domèstic, uns valors creatius i humans de dimensions universals. Pinta amb soledat des del seu estudi refugi, des de l’experiència individual, a partir de la impressió que li produeixen les petites coses extraordinàries.
De producció lenta i minuciosa, la seva obra no admet classificacions ni simplificacions. El seu propòsit és captar l’eternitat de l’instant, suspenent el temps. Es tracta d’una mostra de dimensió humana que no pretén oferir una visió completa, sinó la seva essència. L’espectador podrà establir una connexió amb l’obra i l’esperit d’aquest creador.
Una proposta que és una trobada íntima amb la seva obra en diàleg amb l’edifici modernista i que pretén reconciliar Antonio López amb Barcelona, on la seva obra, incomprensiblement, ha estat escassament vista.


Comissaris: Violant Porcel i Víctor García de Gomar

Exposició d’obres
Del 5 d'abril al 3 de juny de 2018
Diversos espais


Altres activitats

  • Diàleg amb Antonio López
  • Trobada amb estudiants de Belles Arts
  • Visites guiades amb els comissaris
  • Projecció del documental  'El sol del membrillo' de Víctor Erice