Equip artístic

Xavier Puig, director principal

Nascut el 1973 a Cervera (Lleida), començà els estudis musicals amb el piano i el violí al Conservatori Municipal de la seva ciutat i els amplià posteriorment al Conservatori Professional de Badalona, on obtingué el títol superior de professor d’harmonia, contrapunt, composició i instrumentació, sota el mestratge de M. A. Hurtado, M. Roger, B. Casablancas i J. Soler.

Paral·lelament s’inicià en la direcció coral als Cursos Internacionals de Direcció Coral de Lleida, on estudià amb els mestres Josep Prats, Johan Duijck, Laszlo Heltay i Jordi Casas (1990-1994). Continuà aquesta formació als Cursos Europeus de Direcció, impartits pel professor Pierre Cao a Catalunya (1996-1998), i a l’Academie International de Pontarlier (França) (1997-1998).

S'introduí en la direcció orquestral amb el mestre Salvador Mas al Conservatori Superior de Barcelona i el 1999 fou admès a la Universität für Musik und Darstelende Kunst de Viena, on cursà els estudis de direcció d’orquestra, sota el mestratge de Leopold Hager.

El març del 2002 guanyà en concurs la plaça de director assistent de la Joven Orquesta Nacional de España (JONDE) i el juliol del 2003 el de la plaça de director assistent de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC), amb la qual ha dirigit diferents concerts amb obres de Mozart, Txaikovski i Britten.

Des del 2018 és el director titular de l’Orquestra Simfònica del Vallès i director principal del Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana. També dirigeix l’Orquestra de Girona i el Cor de Cambra de l'Auditori Enric Granados de Lleida. Ha dirigit durant vint-i-cinc anys la Coral Ginesta de Cervera, i el Murtra Ensemble, dedicat a la música del segle XX. En l’àmbit operístic fundà la companyia d’òpera de cambra l’Òpera de Tres Rals, dedicada a l’òpera de petit format, i actualment dirigeix diversos títols del cicle Òpera al Palau. Ha estat director convidat per nombroses orquestres del país i manté una estreta vinculació amb l’Orquestra Terrassa 48, amb la qual començarà la interpretació integral de les Simfonies de Beethoven.

És professor d’orquestra i direcció a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC). Ha estat director convidat en nombroses orquestres de joves i actualment dirigeix el Curs de Direcció de l’Orquestra de Terrassa.

Ha enregistrat obra d’autors catalans i diversos programes divulgatius per a TV3. Fou director artístic de les sis primeres edicions del Festival de Pasqua de Cervera, dedicat a la música clàssica catalana, que fundà el 2011.

Jordi Armengol i Puig, pianista

Nascut a Prats de Lluçanès (Barcelona), inicià els estudis de piano amb Vicenç Prunés a l’Escolania de Montserrat, on també realitzà estudis de violí i orgue. Posteriorment continuà els estudis de piano amb Albert Attenelle i de música de cambra amb Jordi Mora a l’Escola de Música de Barcelona.El 1994 obtingué el diploma de recital de la Guildhall School of Music and Drama de Londres i el 1996 finalitzà els estudis al Conservatori Professional de Música de Tarragona, tot obtenint-hi el premi d’honor. Posteriorment es traslladà a Freiburg per estudiar amb Vitali Berzon. Cal destacar els seus resultats en els concursos nacionals de Madrid, Vilafranca del Penedès, Berga i Carlet.
Ha actuat com a pianista acompanyant en el Festival Grec i en el Maig Coral de Barcelona, en els cicles Cambra Coral i Concerts de Tarda al Palau de la Música Catalana, així com a L’Auditori i al Liceu. També ha actuat a l’Auditori Josep Carreras de Vila-seca, Auditori Enric Granados de Lleida, i a Manresa, Tarragona i altres ciutats catalanes.
Ha participat en el XX Ciclo Música y Teatro al Real Monasterio de San Lorenzo de El Escorial, XXI Cicle de Música Clàssica de Peníscola i en el Cicle de Concerts dels Jardins de Can March a Mallorca. Fora del territori espanyol ha actuat a França, Estònia i Guatemala.
Ha col·laborat com a pianista acompanyant a les classes de flauta de Magdalena Martínez, i en les de cant amb M. Dayme i R. Smith, entre d’altres, a Barcelona, Tortosa, així com en el Curs Internacional de Dènia, Festival de Música de Tarragona i en el Curs Internacional d’Interpretació Històrica de la Música de la Fundació “la Caixa”. Ha estat repertorista de l’Escola Superior de Música de Catalunya. Ha enregistrat per a Catalunya Música, Ràdio 4 i ha gravat un CD de l’obra coral i pianística del compositor Cristòfor Taltabull.
Es dedica a la música de cambra amb diverses formacions i als recitals amb cantants. També és professor de piano i música de cambra a l’Escola de Música de Barcelona. Des de l'any 1996 és el pianista del Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana.