Exposicions del CEDOC

El Centre de Documentació de l’Orfeó Català gaudeix d’un fons considerat com un dels principals centres musicals creats per una entitat civil privada a Catalunya. Dipositari d’autèntics tresors, ens descobreix amb algunes exhibicions al Foyer l’ingent patrimoni referent a la història del Palau, l’Orfeó Català i la música.

El Centre de Documentació de l’Orfeó Català (CEDOC) dinamitza el seu valuós patrimoni sobre la història del Palau, de l’Orfeó Català i de la música amb mostres periòdiques al Foyer del Palau. El CEDOC és un dels principals centres musicals creats per una entitat civil privada a Catalunya. 

“L’Obra del Cançoner Popular de Catalunya i la recerca dels nostres orígens”

Març-Maig del 2022

El gener del 2022 es celebra el centenari d’un dels projectes científics més extraordinaris que es van emprendre durant el Noucentisme, la recerca de cançons populars arreu dels Països Catalans. L’Orfeó Català i Francesc Pujol al capdavant, com a director, esdevingueren els impulsors d’aquesta fita tan magna, juntament amb Rafael Patxot com a mecenes. L’any 1936 la recerca ja superava els quaranta mil documents.

El centenari d’aquest projecte extraordinari i el paper que hi tingué l’Orfeó Català per a la seva execució esdevindran l’eix principal d’aquesta exposició.

“Pau Barceló i l’espectacle revelat”

Del 24 de maig al 2 d'octubre del 2022

Aquest 2022 es celebra el vint-i-cinquè aniversari de la mort de Pau Barceló. Barceló va esdevenir un dels fotògrafs més rellevants de la vida teatral i cultural de Catalunya entre els anys 1950 i 1996, en què retratà gairebé totes les manifestacions artístiques de la ciutat de Barcelona. El Palau de la Música Catalana fou una de les sales de concerts on Barceló va projectar una part important de la seva obra, tot documentant la vida artística dels anys setanta, vuitanta i noranta. El CEDOC conserva més de cinc mil imatges del fotògraf, a partir de les quals exposarem els grans moments artístics que va viure el Palau durant aquelles dècades.