Cantata Palau Vincles 2025
—L’amor s’hi posa d’Arnau TorderaLa Casa dels Cants
Dissabte, 15 de març de 2025 – 12.30 h
Sala de Concerts
Amb el suport de:
Compromís amb el medi ambient:
Amb la col·laboració de:
Membre de:
Caixa d’Enginyers | Colonial
Aquesta iniciativa compta amb el generós suportdel Premi Europeu Art Explora – Académie des Beaux-Arts.
Programa
Cors de Palau Vincles:*
Cor Infantil Palau Vincles
Cor Juvenil Palau Vincles
Escola Els Horts
Escola La Salle Comtal
Institut Escola Sant Felip Neri
Col·legi Sagrada Família Avinyó
Institut Escola Antaviana
Institut Escola ARTSFundació Marianao
Fundació Terral
Fundació IdeaCors convidats de Palau Vincles:**
Escola Casals-Gràcia (Manlleu)
IES Antoni Pous i Argila (Manlleu)
Escola Puig-Agut (Manlleu)
Cor Mitjans Orfeó Català (Barcelona)
Cor Novaura (Barcelona)
Cor Infantil i Juvenil Xamfrà (Barcelona)
Coral Infantil Nova Cervera (Cervera)Anna Niebla Guarinos, soprano – Ment
Pol Blancafort, baríton – CorMilo Sebastian – Cortisol (del Cor Infantil de Palau Vincles)
Noor Laarbi, Maria Angela Doctolero i Aina Ferrer – Catecolamines (del Cor Juvenil Palau Vincles)
Daniela Tobar – Estómac (del Cor Juvenil Palau Vincles)
Maria del Mar Albacete – Ronyó Esquerre (del Cor Juvenil Palau Vincles)
Jennyfer Feliz, Isabela Vargas, Rosa Rosado, – Gelosia (del Cor Juvenil Palau Vincles)
Júlia Chao i Kathleeen Abasto – Solistes F.C. (del Cor Infantil Palau Vincles)Combo Palau Vincles:
Adrià Aguilera, piano
Andrea Talavero, violí
Martí Buil, violoncel
Teresa Noguerón, clarinet
Cristina Membrive, baix elèctric
Francisco José Sánchez, percussióArnau Tordera, composició i dramatúrgia
Ariadna Pastor, dramatúrgia
Elionor Sintes, vestuari
Ana Cuéllar, direcció escènica
Sandra Jurado, coreografies i moviments del cor
Borja Grèbol i Cèlia Buscà, direcció musical*Directors i directores de cors de Palau Vincles: Cèlia Buscà, Guifré Canadell, Paula Domínguez, Quima Farré, Alba Fernández, Mariona Fernàndez.
**Directors i directores de cors convidats: Joan Cabanes, Mercè Capdevila, Marta Casas, Carme Castelló, Laura Cots, Aida Escudé, Glòria Fernàndez, Alejandra Gaviria, Maria Gil, Anna Jordana, Ariadna Malats, Blanca Martí, Núria Puig, Sonia Ramos, Maria Riu, Jose V. Sarmiento, Desiree Talo.
En aquest concert també col·laboren els alumnes del Servei Comunitari de l’Escola Martí de Terrassa com a voluntaris.
Arnau Tordera I (1986)
L’amor s’hi posa (estrena absoluta)1. Cor trencat
2. Els mites de l’amor romàntic
3. El lament de la ment
4. Puc sentir amor
5. Cançó de les Catecolamines
6. Ratapinyades a l’estómac
7. Un afer de vida o mort
8. Estimar un buit
9. Ideal
10. Oxitocina
11. Dubtes
12. Aprendre a estimar
13. Tango de la Ment i el Cor
14. Funciona el cos
15. Amor del boAquest concert té una durada de 80 minuts, sense pausa.
La durada del concert és aproximada.
Concert enregistrat per Palau Digital
#coral #enfamilia #estrenesPoema
Batall
Han denegat la faula i el miracle,
i el dir batega com un calze ardent.
Res no detura l’àliga que ens guaita
ni el capitell que explica el bé i el mal.
Seguim el traç dels rostres més antics,
dels campanars romànics i les busques
que mouen les estrelles avials.
La nit, la por? O les obscures súpliques
de qui abandona el setge més roí?
Som ben menuts. I ens volten infinits.
La grandesa és un cor de veus minúscules.Lluís Calvo
Del llibre L’espai profund.
Barcelona: Edicions Proa, 2020.Presentació
Avui celebrem l’estrena de la cinquena cantata Palau Vincles. El 2019 vam viatjar per l’univers amb el cant ecologista de Gaia, una cantata interestel·lar, de Xavier Pastrana i Ariadna Pastor; una pandèmia que va aturar el món ens va obligar a esperar fins el desembre del 2021 per poder celebrar una festa d’aniversari molt especial amb Beethoven i els fantasmes de la música, de Marian Márquez i Ariadna Pastor; el curs següent va ser el torn de gaudir amb la història fascinant d’El barret prodigiós i la barraca de monstres, de Xavier Sans sobre un conte de Pere Calders; el curs passat ens vam emocionar amb la força de la Bruna a Diferent, d’Adrià Aguilera; i enguany l’Arnau Tordera i de nou l’Ariadna Pastor, amb L’amor s’hi posa, ens endinsen en les profunditats de l’amor de la mà del Cor i de la Ment, uns personatges que de ben segur esdevindran inoblidables.
L’estrena de la cantata és cada curs un dels esdeveniments més esperats per tota la comunitat Palau Vincles. Un dia en què tots i totes som imprescindibles per aconseguir la màgia: creadors i creadores, instrumentistes, cantaires, solistes, directors i directores, voluntaris i voluntàries, equips tècnics, d’intervenció i de gestió, el públic que ompliu la sala... Cadascuna d’aquestes peces per sí sola ja és molt valuosa, però juntes i treballant per assolir un mateix objectiu formem un engranatge perfecte.
Així doncs, avui passarem per l’escenari de la Sala de Concerts del Palau de la Música Catalana ni més ni menys que 700 infants i joves. Us mostrarem el resultat del treball realitzat durant cinc mesos, en els quals no només ens hem esforçat per aprendre les cançons i les coreografies, sinó que hem après a escoltar-nos millor, hem fet cercles de paraula, hem compartit reflexions, hem guanyat confiança en nosaltres i en els nostres companys i companyes i hem vist que érem capaços d’aconseguir molt més del que ens imaginàvem.
Per a alguns aquest serà el vostre primer concert, amb d’altres ja fa temps que compartim l’aventura. A tots i a totes us desitgem que gaudiu molt de l’estrena i esperem retrobar-nos ben aviat.
Quima Farré, Cap del Projecte Social Palau Vincles
Biografies
Biografies
Cors Palau Vincles
Palau Vincles, nascut el 2011 impulsat per la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música, és el projecte d’intervenció sociomusical a través del cant coral i altres disciplines artístiques que s’adreça a infants i joves que resideixen en zones d’alta complexitat socioeconòmica. Es tracta d’una iniciativa socioeducativa que, a partir de la pràctica coral, té com a objectiu fomentar la inclusió social i la millora del benestar emocional d’infants i joves. Apropa la música a aquest col·lectiu aprofitant les eines que aquesta ofereix per al creixement personal, tot incidint favorablement en l’educació en valors socials i culturals i en el desenvolupament de les capacitats psicosocials i pedagògiques. La igualtat, la vitalitat, la il·lusió, l’esperança, les oportunitats, el compromís, la solidaritat, el respecte per la diferència són valors vinculats a Palau Vincles.
Els cors de Palau Vincles que participen al concert són: Cor Infantil de Palau Vincles, Cor Juvenil de Palau Vincles, Escola Els Horts, Escola La Salle Comtal, Institut Escola Sant Felip Neri, Col·legi Sagrada Família Avinyó, Institut Escola Antaviana, Institut Escola ARTS, Fundació Marianao, Fundació Terral i Fundació Idea.
Els cors convidats que participen al concert són: Cor Mitjans de l’Orfeó Català, Escola Casals-Gràcia, IES Antoni Pous i Argila, Escola Puig-Agut, Cor Novaura, Cor Infantil i Juvenil Xamfrà i Coral Infantil Nova Cervera.
Biografies
Anna Niebla, soprano
Nascuda a Barcelona, començà els estudis musicals a l’Escola Municipal de Música i Dansa d’Esparreguera i finalitzà el grau professional de cant i piano al Conservatori del Liceu. Es graduà al mateix Conservatori amb la professora Carmen Bustamante l’any 2017 guanyant el premi extraordinari de música de cambra amb el seu company Eric Ledesma. L’any 2022 es graduà, novament al Conservatori del Liceu, després de cursar el Màster en Interpretació d’Òpera amb la beca de la Fundació Ferrer-Salat.
L’any 2016 fou seleccionada per interpretar el rol de Donna Elvira de Don Giovanni de Mozart a l’Escola d’Òpera de Sabadell. El 2017 guanyà dos premis extraordinaris a la primera edició del Sonora International Opera Competition Francisco Araiza i participà al Young Artists Programme de Les Azuriales Opera. Encara el 2017 participà en l’enregistrament de Gaziel i Picarol, dos drames modernistes d’E. Granados, amb l’Orquestra de Cadaqués. El 2022 guanyà el premi extraordinari que ofereix la Fundació de Música Ferrer-Salat a la 59a edició del Concurs Francesc Viñas i guanyà el segon premi del 18è Concurs Internacional de Música de les Corts.
Formà part del Cor Jove de l’Orfeó Català i de l’Orfeó Català. Actualment, i des del 2014, és la pianista acompanyant dels cors Infantil i Juvenil de Palau Vincles, projecte d’intervenció sociomusical del Palau de la Música Catalana.
Biografies
Pol Blancafort, baríton
Graduat en interpretació, itinerari musical per l’Institut del Teatre, inicià els seus estudis musicals al Conservatori de Vic, que consolidà a l’Escolania de Montserrat (promoció 2012) i obtingué el grau professional de cant clàssic.
Com a intèrpret ha participat, en el camp de la música clàssica, en la Dama de piques (Liceu, 2010), War Requiem de Britten (Liceu, 2012) i Història de Catalunya en cançons (L’Atlàntida, 2015), i en el camp de la música electrònica ha col·laborat amb artistes com Tarta Relena en la seva gira Fiat Lux i Yessi Perse (Festes de la Mercè, 2022).
És membre del cor de l’OSTO i ha participat als projectes Amors impossibles (2022), la gala Catalunya Aixeca el Teló (Liceu, 2022) i l’espectacle La gran nit de Dagoll-Dagom (Teatre Grec, 2024). En l’àmbit teatral, ha participat en espectacles com ara Bodas de sangre (Projecte Ingenu, 2024) o Sardana Superstar (Teatre Kursaal, 2024), i forma part de la companyia de teatre musical Cia. Nür, amb la qual ha participat als espectacles Montedidio (Dau al Sec, 2022) i Bacants (Espai Brossa, 2023).
Va col·laborar com a performer a Llull a oscuras i La rel de l’arbre és una roda (CCCB, 2016) i també a l’espectacle Ciutat dormitori (Teatre Lliure, 2021), així com en la proposta Gregotechno (Sala Apolo, 2024). Més enllà de la interpretació, participà com a llibretista de l’òpera Ferides (L’Atlàntida, 2021). Des del 2023 forma part de la companyia infantil Jumping Ducks.
Biografies
Arnau Tordera I, composició i dramatúrgia
Artista polifacètic format a l’Escola Superior de Música de Catalunya i al Taller de Músics de Barcelona, també és llicenciat en filosofia per la UAB.
És cantant, guitarrista i compositor del grup de música moderna Obeses, amb el qual ha publicat sis discos, ha estrenat un concert simfònic amb la Banda Municipal de Barcelona i cor a l’Auditori de Barcelona, un concert per a cobla i cor mixt estrenat al festival Amb So de Cobla, pel qual li concediren el Premi Rotllana 2019 i un Premi Capital de la Sardana 2021, i va compondre i protagonitzar l'òpera rock Verdaguer, ombres i maduixes.
El 2018 va guanyar el Premi Teresa Rebull que atorga la Fira Mediterrània al millor projecte de producció musical en cultura popular i tradicional gràcies al projecte Les cançons seran sempre nostres. És autor de la cantata infantil La màquina del temps, projecte conjunt del Secretariat de Corals Infantils de Catalunya durant l’any 2019, editat en disc i partitura i Premi Josep Anselm Clavé del Cant Coral al millor espectacle del 2019.
El 2022 va estrenar l’òpera La gata perduda al Gran Teatre del Liceu, un projecte titànic amb 300 cantants, 80 músics i més de 1.000 persones implicades que es va convertir en un èxit sense precedents en l’àmbit de l’òpera en català. L’òpera va rebre el Premi MAX 2023 a millor espectacle musical, el Premi Núvol 22, el Premi Josep Anselm Clavé a millor producció de cant coral i el Premi Crítica Serra d’Or 23.
El 2023 va escriure i compondre el musical Deixa’t estar de romanços!, estrenat per una cinquantena de joves al teatre L’Atlàntida de Vic amb gran èxit de crítica i públic. El 2024, amb el suport de la Fira Meditarrània i el Teatre Kursaal, va estrenar el primer musical sardanístic de la història, Sardana Superstar.
En el terreny compositiu ha rebut encàrrecs de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, Orquestra de Cambra Terrassa 48, Vespres d’Arnadí, Cor de Cambra del Palau de la Música i del Cor de Cambra de l’Auditori Enric Granados. Les seves obres s’han interpretat a l’Auditori de Barcelona, Gran Teatre del Liceu o Palau de la Música Catalana, entre d’altres.
Ha col·laborat amb TV3, RAC1 i Catalunya Ràdio en diversos programes de divulgació musical i ha realitzat les sessions Anàlisi sardanística i Musicant Verdaguer, disponibles a YouTube.
Biografies
Ariadna Pastor, dramatúrgia
Directora i guionista nascuda a Barcelona, té estudis de direcció de cinema per LCDC de Barcelona, un màster en creació de guió audiovisual per l’UNIR i una llicenciatura d’art dramàtic per l’Institut del Teatre.
El seu primer curtmetratge, Tornar a casa, que es pot veure a Filmin, ha tingut més de trenta seleccions en diferents festivals nacionals i internacionals, com el Festival de Màlaga, i ha guanyat el Premi SGAE Nova Autoria en la categoria de guió i de direcció, entre d’altres.
Actualment distribueix el seu segon curtmetratge, Minvant, que s’acaba d’estrenar al Festival Filmets de Badalona. En el camp de la dramatúrgia ha escrit obres de teatre, microteatre i musicals, com Les feres de Shakespeare (Grec 2019), i col·labora amb el Palau de la Música des del 2017.
Biografies
Elionor Sintes, vestuari
Nascuda a Mallorca (1987), és diplomada en belles arts en l’especialitat d’escenografia i vestuari per la Kunsthochschule Weissenssee de Berlín el 2020. També ha fet els estudis de disseny d’interiors, el Postgrau Eco-habitar, l’Habitatge Sostenible, a Barcelona, i el Màster en Formació del Professorat a Mallorca. A la capital alemanya ha fet pràctiques diverses a teatres com ara la Volksbühne, Schaubühne i Komische Oper.
La seva trajectòria professional es desenvolupa entre Mallorca, Barcelona i Berlín, en què han destacat els projectes escènics La serva padrona i Bésame mucho, ambdós dirigits per Ana Cuéllar (Teatre Principal de Palma, 2021, i Neuköllner Oper de Berlín, 2023), Les voix, dirigida per Israel Solà (Mallorca, 2021) i El jorn del judici, dirigida per Sergio Baos (Mallorca, 2022).
També treballa habitualment com a regidora d’òpera al Teatre Principal de Palma (des de la temporada 2020-21) i com a professora de regidoria d’espectacles i esdeveniments al cicle formatiu oficial de grau superior de l’escola d’audiovisuals CEF a Palma.
Biografies
Ana Cuéllar, direcció escènica
Va estudiar direcció d’escena d’òpera a la Hochschule für Musik Hanns Eisler de Berlín i clarinet al Conservatori del País Basc-Musikene.
Ha col·laborat internacionalment amb els directors Calixto Bieito, Marta Pazos, Robert Wilson, Claus Guth, Dmitri Tcherniakov i Katharina Wagner, i ha treballat per a la Staatsoper Unter den Linden de Berlín, Teatro di San Carlo de Nàpols, Opéra Bastille de París, Gran Teatre del Liceu, Staatsoper d’Hamburg i Philharmonie de Luxemburg, entre d’altres.
La passió per l’òpera li nasqué a la seva ciutat natal, Palma, on es formà tant coralment com teatral als cors del Teatre Principal, i des de ben petita participa a les temporades d’òpera d’aquest teatre.
Ha dirigit l’estrena mundial de l’òpera de cambra UnserVater/Vaterunser a la Deutsche Oper de Berlín, La serva padrona al Teatre Principal de Palma i l’obra Bésame mucho a la Neuköllner Oper de Berlín.
Des del 2020 participa a l’escena d’òpera alternativa berlinesa amb la companyia Novoflot, en festivals com ara el de l’Òpera Nacional de Grècia i al Copenhaguen Opera Festival. Ana Cuéllar va formar part de la residència artística Young Woman Opera Makers de l’Académie du Festival d’Ais de Provença (2021-2022), sota el mestratge de la directora Katie Mitchell.
Biografies
Sandra Jurado, coreografia i moviments
Graduada en pedagogia per la Universitat Autònoma de Barcelona, formada en mediació comunitària i postgraduada en mediació artística (art per a la transformació social, la inclusió social i el desenvolupament comunitari) per la Universitat de Barcelona, és també ballarina professional de danses urbanes. Amb un aparell radiocasset de piles ballant en un parc de Barberà del Vallès va començar a endinsar-se en el món de la dansa urbana.
L’any 2015 emprengué Median T la Danza i començà a treballar en l’àmbit socioartístic. Actualment és professora associada del Departament de Didàctiques Aplicades de la UB.
El seu anhel constant de millora la porta a estar vinculada a diferents projectes i moviments socials relacionats amb els feminismes, l’educació i la dansa. Porta nou anys fent tallers en centres penitenciaris, centres educatius, casals, centres cívics, entitats socials i culturals diverses, especialment amb col·lectius en situació de vulnerabilitat.
El seu projecte ha estat reconegut en múltiples ocasions i premiat per Think Big (Telefónica), Atípics (programa per a joves emprenedors amb impacte social positiu), el Concurs d’Iniciatives Innovadores en Economia Social i Solidària de Barberà del Vallès i amb les beques SOS Cultura (Fundació Carulla), Carretera i Dansa (Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya) i Beques Premis Barcelona.
També ha realitzat diverses ponències en jornades, com Dansa i Inclusió Socials (Barcelona), EducacreArts (València) o Jornades d’Intel·ligències Múltiples (Banyoles).
Biografies
Cèlia Buscà, direcció musical
Nascuda a Mataró (1997), començà la seva formació musical de violí als quatre anys en el marc del mètode Suzuki. Va continuar amb aquest mètode, amb diverses classes de professors internacionals, com Christophe Bossuat, Akiko Oi o Koen Rens, sota el mestratge de Montse Ciurans i Akiko Oi.
És graduada en pedagogia musical pel Conservatori Superior de Música del Liceu en l’especialitat de violí, amb Corrado Bolsi. Ha complementat els seus estudis especialitzant-se en la menció de música del grau en educació primària de la Universitat Autònoma de Barcelona.
Com a cantaire, ha format part de diferents cors: Cor Jove de l’Orfeó Català, Orfeó Català i Capella de Música de Santa Maria del Mar, entre d’altres, on ha treballat amb els directors Simon Halsey, Simon Rattle o Lluís Vilamajó, a més dels directors titulars de cada formació. S’ha format vocalment amb professors com ara Toni Gubau, Anaïs Oliveras i Ulrike Haller.
Ha participat en cursos de didàctica i direcció coral infantil organitzats pel Secretariat de Corals Infantils de Catalunya, amb les professores Gemma Tatay i Sheila García.
Després d’haver dirigit el cor infantil El Pailebot de la família coral Aixa a Arenys de Mar durant sis anys, actualment treballa amb diverses formacions infantils del projecte social Palau Vincles del Palau de la Música Catalana.
Biografies
Borja Grèbol, direcció musical
Nascut a Granollers (1998), començà els seus estudis artístics a l’Escola Josep Maria Ruera amb piano i llenguatge. Des dels dos anys canta a les diferents formacions de la coral Albada de Granollers. Amb dotze anys començà a fer de suport a la direcció i l’acompanyament de piano d’aquesta mateixa formació. Paral·lelament acabà el grau professional de música al Conservatori de Granollers en l’especialitat de piano.
Va seguir un curs de direcció de cors infantil amb el Secretariat de Corals Infantils de Catalunya, amb les professores Gemma Tatay i Montse Meneses, i un curs de musicoteràpia amb la institució anglesa Nordoff-Robbins.
Actualment estudia el grau superior de pedagogia a la Fundació Conservatori Liceu en l’especialitat de piano, sota el mestratge de Raimon Garriga, i ho compagina amb la feina i el cant. Actualment treballa als projectes socials de Palau Vincles al Palau de la Música i a la Riborquestra portant cors infantils i adults. Paral·lelament dirigeix la Coral Polifònica de Granollers i la coral La Lira de Montornès del Vallès.
També canta al Cor Jove Amics de la Unió, dirigit per Marta Dosaiguas, que ha treballat amb compositors i directors com ara Salvador Brotons, Lluís Vilamajó o Albert Guinovart, entre d'altres.
Sinopsi i text
SINOPSI
Ningú se n’escapa, pot manifestar-se de maneres diverses i pot ser bonic o no ser-ho tant… Però, si som vius, estem condemnats a viure’l: l’amor. I doncs, què és, l’amor? En aquesta cantata us convidem a endinsar-vos a les profunditats del cos humà per conèixer de primera mà el sentiment més famós de tots els temps. Què ens passa, quan experimentem l’amor? Quins tipus d’amor hi ha? ¿Podem aprendre a estimar com s’aprèn a sumar i restar?
En companyia de la Ment i el Cor farem un viatge cap a l'amor: coneixerem el desamor, els mites de l’amor romàntic, les diferents maneres d’estimar, les papallones a l’estómac (i les ratapinyades que l’ocupen quan les papallones marxen)… Descobrirem que es pot estimar un buit i aprendrem a buscar l’amor real. També coneixerem què és l’oxitocina o el cortisol i navegarem pels dubtes, la gelosia i la idealització per descobrir que, quan estimem amb amor del bo, tot rutlla millor.
1. COR TRENCAT
VEUS i COR
Repudiat, trepitjat, ultratjat, enganyat,COR
desdenyat, rebutjat, trossejat, destrossat,VEUS i COR
assolat, rebutjat, trossejat, enfonsat:COR
tinc el cor trencat…VEUS
Com si fos un bon bistec,
m’han tallat, no tinc batec.
Com si fos un vidre prim,
del meu cor n’han fet bocins.
Un infart de miocardi,
i la mort no crec que tardi.
Ja no em veig amb cor de res,
tinc el cor partit en tres.VEUS i COR
Repudiat, trepitjat, ultratjat, enganyat,COR
escindit, dividit, esquifit, reprimitVEUS i COR
assolat, rebutjat, trossejat, enfonsat:COR
tinc el cor partit…VEUS
M’han trencat el cor pel mig,
com si jo fos un sandvitx.
I ara ploro a cor què vols,
i em lamento amb forts udols.VEUS i COR
Repudiat, trepitjat, ultratjat, enganyat,
assolat, rebutjat, trossejat, enfonsat:COR
tinc el cor trencat…2. ELS MITES DE L’AMOR ROMÀNTIC
COR
El meu amor és verdader,
és de princesa i cavaller.
De mitja taronja, i príncep blau,
el meu amor no és pas cap frau.VEUS
L’amor etern dolç i melós,
és exclusiu i em fa gelós.
Si pica, cura, el meu amor
s’apropa i sento un gran fervor.MENT
El teu amor no és de veritat.
És un relat que està antiquat.
Ni príncep blau, ni príncep roig
qui estima així no ens fa cap goig.VEUS
L’amor és dúctil, tolerant,
no espera res del seu amant.
L’amor és lliure i és cuidar,
comunicar-se i respectar.L’amor és cec….
l’amor és sa…
patir i cridar…
no és estimar…
no és pas veritat…L’amor ho és tot…
mai ho hem estat
Predestinats…VEUS i MENT
L’amor també es pot fer malbéCOR
es pot fer malbéVEUS i MENT
com la terrina del paté.COR
Com el patéVEUS i MENT
I si fa tuf com d’ou podritCOR
Tuf de podrit,VEUS i MENT
llavors l’amor se t’ha florit!COR
Se m’ha floritVEUS i MENT
L’amor també pot caducarCOR
Pot caducar.VEUS i MENT
com un formatge dels d’untar.COR
Com els d’untar.VEUS i MENT
I si fa tuf com de diòxidCOR
Buahg!VEUS i MENT
vol dir que el teu amor és tòxic!COR
Buahg!VEUS i MENT
Tòxic!3. EL LAMENT DE LA MENT
MENT
És depriment.
No sé estimar,
quin patiment.
Jo em vull enamorar.No em ve a la ment
ni un sol rubor,
sols el lament
de no sentir l’amo4. PUC SENTIR AMOR
VEUS
Puc sentir amor per mi mateixa
pel meu reflex en el mirall.
Puc sentir amor per un altre ésser,
un gat, un gos o bé un cavall.Puc sentir amor de dependència,
de possessió, necessitat.
O bé amor a primera vista,
que es diu amor desventurat.Puc sentir amor per allò estètic:
per la bellesa d’un Van Gogh.
O per un personatge il·lustre,
el Papa o bé un cantant de rock.Puc sentir amor per les amigues,
per la família o per l’entorn.
Pel meu llitet, la meva nina,
L’Spiderman o el saxofon.MENT i COR
Puc sentir amor del momentani,
que dura poc, amor fugaç.
O bé un amor d’aquells que arrelen,
que et fan sentir forta i capaç.Puc sentir amor que joguineja,
Puc sentir que joguineja,
amor trapella i desfermat.
Trapella i desfermat.Amor del que em fa pessigolles,
sentimental, apassionat. Apassionat!VEUS + MENT + COR
Puc sentir amor per fer un llarg viatge,
per un partit o un art marcial.
Per l’escalada o bé pel ràfting,
que és un amor experiencial.MENT i COR
O puc sentir un amor molt tímid,
que no sé pas si és oportú.
D’aquell que em fa posar vermella,
que s’anomena amor per tu.VEUS + MENT + COR
S’anomena...
Amor per tu.
S’anomena amor per tu!5. CANÇÓ DE LES CATECOLAMINES
Cate-cate, cola, mines:
les hormones més roïnes.
T’alterem les pulsacions i
t’agitem les emocions.Hem vingut per estressar-te,
fer-te pols i desarmar-te.
El malson de tot amant,
ja et pots anar lamentant.Cate-cate, cola, mines:
som de totes, les més fines.
La suor va transpirant,
puja la pressió arterial!Hem vingut per pertorbar-te,
i els teus somnis alterar-te.
Et portem el mal de cap.
Les reines de l’ansietat.Cate-cate, cola, mines.
ves prenent-te vitamines.
I es que avui no dormiràs,
com a amant ets un fracàs!Hem vingut per estressar-te
fer-te pols i desarmar-te.
El malson de tot amant
Ja et pots anar lamentant.Hem vingut per estressar-te
fer-te pols i desarmar-te.
El malson de tot amant
ja et pots anar lamentant.SÍ!!
6. RATAPINYADES A L'ESTÓMAC
COR
Van niar al meu ventre papallones
que voletejaven sens fi.
Amb les seves ales m’amoixaven,
totes les parets de l’intestí.VEUS
Dins de les costelles voleiaven,
i se m’enfilaven fins al pit.
Entre els dos pulmons dormisquejaven,
i se m’arraulien al melic.Però no es pot tancar allò que és salvatge,
i les papallones van volar.
Tal com entre els dits s’escapa l’aigua,
elles també se’m van escolar.COR
I ara a dins meu tinc ratapinyades,
acampant al plexe estomacal.
Amb les seves urpes m’esgratinyen
tota la mucosa intestinal.VEUS
Han fet niu a sota de l’estèrnum,
graten la vesícula biliar.
Es gronxen penjades de l’esòfag
i em pessiguen fort un capil·lar.Però no es pot tancar allò que és salvatge,
i les papallones van volar.
Tal com entre els dits s’escapa l’aigua,
elles també se’m van escolar.SOLISTA F.C
Ara al ventre hi tinc ratapinyades
i les papallones han marxat.
En lloc de carícies tinc urpades
i en lloc de sospirs haig d’eructar.VEUS i COR
Però no es pot tancar allò que és salvatge,
i les papallones van volar.
Tal com entre els dits s’escapa l’aigua,
elles també se’m van escolar.COR
Se’m van escolar...7. UN AFER DE VIDA O MORT
MENT i VEUS
Com un cabàs, és aquest cas.
És ben pelut, i cantellut.MENT i VEUS
En quin cap cap, tal disbarat.
Damunt davall, quin guirigall.VEUS i MENT
Com una pera
llimonera.
De campionat, és l’altercat.MENT
De tan, tan fort aquest amor,
és un afer de vida o mort.VEUS
de vida o mort.
Ah!!!MENT i VEUS
És que és de por, la situació.
Dessús dejús, un acte obtús.MENT i VEUS
Fa perdre el son, arreu del món.
Un incident tan sorprenent.VEUS i MENT
Com una pera
llimonera.
De campionat, és l’altercat.MENT
De tan, tan fort aquest amor,
és un afer de vida o mort.VEUS + MENT
Com un cabàs, és aquest cas.
És ben pelut, i cantellut.
De vida o mort!En quin cap cap, tal disbarat.
Damunt davall, quin guirigall.
De vida o mort!És que és de por, la situació.
Dessús dejús, un acte obtús.
De vida o mort!Fa perdre el son, arreu del món.
Un incident tan sorprenent.
De vida o mort!MENT i VEUS
De tan, tan fort aquest amor,
és un afer de vida o mort.
de vida o mort.
Ah!!!De vida o mort!
8. ESTIMAR UN BUIT
VEUS
Aquest espai que queda sol quan tu t’allunyes,
aquest forat que té la forma del teu cos.
La teva olor encara enganxada a la camisa,
quan tanco els ulls tu m’acompanyes el repòs.La teva absència s’ha instal·lat a casa meva
i ara convisc amb la carència com amant.
La cavitat que ja no habites m’acompanya,
la teva manca és com el fred que va calant.Estimar un buit, aquest racó que ja no ocupes.
Estimar un solc, un rastre, un traç, el teu record.
Si ja no hi ets, com és que et trobo a cada passa,
si te n’has anat, com és que m’abraces tan fort.Aquest espai que queda sol quan tu t’allunyes,
aquest forat que té la forma del teu cos.
La teva olor encara enganxada a la camisa,
quan tanco els ulls tu m’acompanyes el repòs.Estimar un buit, aquest racó que ja no ocupes.
Estimar un solc, un rastre, un traç, el teu record.
Si ja no hi ets, com és que et trobo a cada passa,
si te n’has anat, com és que m’abraces tan fort.
Estimar un buit.9. IDEAL
VEUS
Un model de perfecció,
una estàtua al pedestal,
ets un déu al panteó,
tu estàs en el cim més alt.He pujat a l’Everest,
per poder-te contemplar,
però aquest fred és molt molest,
i se m’ha gelat la mà.VEUS 1 i 2 + COR
M’he enfilat en un coet,
per buscar-te entre els estels,
però aquí dalt sento un ofec,
i se m’ericen els pèls.I de tan amunt que et poso,
no et podré mai atrapar.
De tan excel·lent, no goso
ni al teu costat respirar…VEUS
Un model de perfecció,
una estàtua al pedestal,
ets un déu al panteó,
tu estàs en el cim més alt.He pujat a l’Everest,
per poder-te contemplar,
però aquest fred és molt molest,
i se m’ha gelat la mà.VEUS i COR
M’he enfilat en un coet,
per buscar-te entre els estels,
però aquí dalt sento un ofec,
i se m’ericen els pèls.I de tan amunt que et poso,
no et podré mai atrapar.
De tan excel·lent, no goso
ni al teu costat respirar…Ets un ideal utòpic.
meravella irreal.
I és que en un futur distòpic,
fins i tot pots ser real.Ets un ideal utòpic,
meravella irreal.Però és que tu no em delectes,
No! incorrecció!
M’enamoro dels defectes,
Oh!,... la imperfecció!Al meu món
l’excel·lència no existeix.
es destrueix!L’ideal es destrueix!
Sí!!!
10. OXITOCINA
VEUS
Una mirada, una abraçada,
t’acostes i ja em cau la bava.
Pell de gallina o de gavina;
l’oxitocina m’enverina.VEUS i MENT
Flueix pel meu corrent sanguini.
No hi ha cap fet que ara m’amoïni.Ja baixa la tensió arterial
i ara no hi ha res que em faci mal.Oxitocina...
De cop ja tinc la pell més fina.
Oxitocina...
i em sento com semidivina!
Oxitocina...
Soc una planta que germina.
Oxitocina...
L’hormona que més em fascina!VEUS
Tot s’encamina cap a la vida
I aquest nou vincle que s’activa.
Satisfacció, seguretat,
sento la pau si ets al meu costat.VEUS i MENT
La calma em corre per les venes
i ja no sé què són les penes.Disminueix el meu furor,
això és l’hormona de l’amor.Oxitocina...
De cop ja tinc la pell més fina.
Oxitocina...
i em sento com semidivina!
Oxitocina...
Soc una planta que germina.
Oxitocina...
L’hormona que més em fascina!Oxitocina!
L’hormona que més em fascina! Si!
Oxitocina...
De cop ja tinc la pell més fina.
Oxitocina...
I em sento com semidivina.
Oxitocina... Soc una planta que germina.Oxitocina…
L’hormona que més em fascina!Ommm...
11. DUBTES
VEUS
I si no estem en el mateix moment?
No sé ben bé si sento el que tu sents.
Abans-d’ahir sentia escalfor al pit.
Però ara només vull marxar del teu llit!No sé si em veig en un futur amb tu.
No ets tu, soc jo que no ho veig prou segur.
Aquest matí tu em feies sospirar.
Però ara de cop em costa respirar! Ah!Tinc dubtes, tinc dubtes,
no ho veig prou clar.
M’agrades però tinc dubtes,
potser només són dubtes.MENT
Dubtes.VEUS i MENT
DubtesVEUS
Ets tot allò que sempre he imaginat,
però et miro i ja no sento aquell esclat.
No vull que això s’acabi malament.
Potser ens podem donar un pelet de temps.MENT
Temps?!VEUS i MENT
Tinc dubtes, tinc dubtes,
no ho veig prou clar.
Tinc dubtes, tinc dubtes,
no ho veig prou clar.M’agrades però tinc dubtes,
potser només són dubtes. Ai...Potser això nostre ha anat massa veloç.
O tal vegada un poc parsimoniós.
I si ens donem
una mica d’espai.
Potser te’n pots anar viure a Xangai.Tinc dubtes, tinc dubtes,
no ho veig prou clar.
Tinc dubtes, tinc dubtes,
no ho veig prou clar.M’agrades però tinc dubtes,
potser només són dubtes.Dubtes!
12. APRENDRE A ESTIMAR
MENT
Aprenem a gatejar,
quan tot just som nous al món.
Aprenem a caminar,
i a tocar bé el saxofon.VEUS
Aprenem a solfejar
i afinar moltes cançons.
A sumar i multiplicar,
a parlar i a fer petons.COR
Aprenem a distingir
primavera de tardor,
el magenta del carmí,
l’alegria de la por.VEUS + MENT + COR
Com pot ser que si aprenem
amb paciència tot això,
no ens ensenyin a estimar,
ni ens expliquin què és l’amor?Com pot ser que no ens ensenyin a estimar,
ni ens expliquin què és l’amor?VEUS
Què és l’amor.MENT
Aprenem a fer enlairar
a la platja el nostre estel,
i a la nit fem envolar,
dins del llit el nostre anhel.VEUS
Aprenem a construir
amb els Legos un camió,
una casa i un camí,
i els pilars d’un món millor.COR
Aprenem a entrellaçar
fils bonics per fer vestits.
I si ens costa caminar,
entrellaçarem els dits.VEUS + MENT i COR
Com pot ser que si aprenem
amb paciència tot això,
no ens ensenyin a estimar,
ni ens expliquin què és l’amor?Com pot ser que no ens ensenyin a estimar,
ni ens expliquin què és l’amor?VEUS
Aprendre a estimar.13. TANGO DE LA MENT I EL COR
COR
Palpito ràpid quan et tinc ben a propet.
M’eixamplo i m’omplo d’il·lusió amb cada batec.
Oh, puc ser voluble i de vegades impulsiu.
Jo soc el COR i si batego és que estàs viu.MENT
Tinc mil idees quan tu estàs al meu costat.
El pensament cavalca lliure i desbocat.
Oh, puc ser obsessiva, talentosa i molt mental.
Jo soc la Ment i et faig ser un ésser racional.VEUS i COR + MENT
Si ballem junts la nostra dansa és ideal.
És ideal.
Equilibrada, raonable i visceral.
Molt visceral.
Si anem alhora el nostre tango és prodigiós,
És prodigiós.
Som a la pista el tàndem més majestuós.Seguim el ritme com si fóssim ballarins
Som ballarins.
professionals ballant al so dels violins.
Dels violins.
L’equip més bo, una parella excepcional.
Excepcional
La Ment i el Cor ballant el tango més brutal.COR
Tot i que tinc la mida exacta d’un puny clos
i ocupo poc, com ara mig paquet d’arròs,
Oh, puc fer-me immens, gegant com un camp de futbol.
O puc minvar i fer-me petit com un bunyol.MENT
Jo soc flexible com la canya de bambú,
i puc ser forta com les cames d’un zebú.
Oh, si m’exercites puc ser àgil com la llebre
o puc ser freda com un dematí de gebre.VEUS i COR + MENT
Si ballem junts la nostra dansa és ideal.
És ideal.
Equilibrada, raonable i visceral.
Molt visceral.
Si anem alhora el nostre tango és prodigiós,
És prodigiós.
Som a la pista el tàndem més majestuós.Podeu percebre que som de pols oposats,
Ben oposats.
però junts formem un dels equips més admirats.
Més admirats.
L’equip més bo, una parella excepcional.
Excepcional
La Ment i el Cor ballant el tango més brutal.14. FUNCIONA EL COS
MENT
La maquinària més perfecta
exemple d’organització.
El cos, un giny sense defecte
la fita de la creació.COR
Les cèl·lules fan feina unides
formant la xarxa cel·lular.
Creant teixits de totes mides
com el nerviós o el muscular.VEUS
Quan els teixits entre ells s’uneixen,
els òrgans són del cos humà.
I els òrgans junts es converteixen
en els sistemes més brillants.VEUS i MENT + COR
Funciona el cos com un rellotge,
com un rellotge de molta precisió. Ieah!
M’estimo molt i tot va alhora
en sincronia, és la perfecció. Ieah!COR
L’amor és com la gasolina
que fa rutllar bé cada part.
Des de la glàndula endocrina,
fins la vesícula biliar.VEUS
Cal estimar cada plaqueta,
el cerebel i els glòbuls blancs.
Talons, pulmons i el ronyó esquerre,
també el dret, la tíbia i les mans.VEUS i MENT + COR
Funciona el cos com un rellotge,
com un rellotge de molta precisió. Ieah!
M’estimo molt i tot va alhora
en sincronia, és la perfecció. Ieah!15. AMOR DEL BO
TUTTI
Deixa’m dir-te que fa estona
que no et paro de mirar.
I és que això de la cantata
m’està fent enamorar!Quan t’acostes, papallones
voletegen dintre meu.
Siguis gos, persona o salsa
em fas feliç a tot arreu.Tu ets la meva xocolata,
l’aigua fresca al pic d’estiu,
un gelat de coco i nata,
i ets un bany de tarda al riu.Tu ets l’equip que jo segueixo
i ets el grup que em fa vibrar.
Ets la pizza del divendres,
tu ets allò que em fa enfebrar.COR + MENT
Amor del bo!TUTTI i COR + MENT
Jo t’estimo, tu m’estimes,
t’estimo amb amor del bo.
Amor del bo!
M’enamores, t’enamoro,
i l’amor, no és més que això.
Amor del bo!Fas que valgui molt la pena
despertar-se al dematí.
Ets el llibre que m’enganxa,
i ets el meu monopatí.Ets els cromos, ets la màgia,
plastilina, tu ets el Mic.
Ets en Messi, un dinosaure,
l’unicorn, la Peppa Pig!Ets un cotxe de carreres,
ets el meu nou germanet,
ets la festa de pijames,
la pilota, el meu gatet.El rau-rau a dins la panxa,
ets el somni més diví. (Ah)
La cançó que tant s’enganxa,
i un mortal amb trampolí
Amor del bo!Jo t’estimo, tu m’estimes,
t’estimo amb amor del bo.
Amor del bo!
M’enamores, t’enamoro,
i l’amor, no és més que això.
Amor del bo!COR i MENT
Amor, amor, amor de quin?
Amor, amor!TUTTI 1 i 2
Amor del bo!COR i MENT
Amor, amor, amor de quin?
Amor, amor!TUTTI 1 i 2
Amor del bo!COR i MENT
Amor de quin?!
De quin?!TUTTI 1 i 2
Amor del bo! Ah!COR + MENT
Amor del bo!TUTTI i COR + MENT
Jo t’estimo, tu m’estimes,
t’estimo amb amor del bo.
Amor del bo!
M’enamores, t’enamoro,
i l’amor, no és més que això.
Amor del bo!i l’amor, no és més que això
Amor del bo!
i l’amor, no és més que aixòSÍ!
També et pot interessar...
Simfònics al Palau
Dissabte, 05.04.25 – 17.30 h
Dissabte, 05.04.25 – 21 h
Sala de ConcertsVideojocs en concert!
Cor Jove Amics de la Unió (Marta Dosaiguas, directora)
Orquestra Simfònica del Vallès
Adrián Ronda, directorBandes sonores de videojocs: Fallout, Hollow knight, Prince of Persia: The lost crown, Civilization, Assassin’s creed, Ori, Hades, Starfield, Neva, Sea of stars, Gris...
Concert amb projecció d’imatges
Concert en col·laboració amb Games & SymphoniesPreus: de 23 a 78 €
Cantata Palau Vincles 2025
—L’amor s’hi posa d’Arnau TorderaLa Casa dels Cants
Dissabte, 15 de març de 2025 – 12.30 h
Sala de Concerts
Amb el suport de:
Compromís amb el medi ambient:
Amb la col·laboració de:
Membre de:
Caixa d’Enginyers | Colonial
Aquesta iniciativa compta amb el generós suportdel Premi Europeu Art Explora – Académie des Beaux-Arts.
Programa
Cors de Palau Vincles:*
Cor Infantil Palau Vincles
Cor Juvenil Palau Vincles
Escola Els Horts
Escola La Salle Comtal
Institut Escola Sant Felip Neri
Col·legi Sagrada Família Avinyó
Institut Escola Antaviana
Institut Escola ARTSFundació Marianao
Fundació Terral
Fundació IdeaCors convidats de Palau Vincles:**
Escola Casals-Gràcia (Manlleu)
IES Antoni Pous i Argila (Manlleu)
Escola Puig-Agut (Manlleu)
Cor Mitjans Orfeó Català (Barcelona)
Cor Novaura (Barcelona)
Cor Infantil i Juvenil Xamfrà (Barcelona)
Coral Infantil Nova Cervera (Cervera)Anna Niebla Guarinos, soprano – Ment
Pol Blancafort, baríton – CorMilo Sebastian – Cortisol (del Cor Infantil de Palau Vincles)
Noor Laarbi, Maria Angela Doctolero i Aina Ferrer – Catecolamines (del Cor Juvenil Palau Vincles)
Daniela Tobar – Estómac (del Cor Juvenil Palau Vincles)
Maria del Mar Albacete – Ronyó Esquerre (del Cor Juvenil Palau Vincles)
Jennyfer Feliz, Isabela Vargas, Rosa Rosado, – Gelosia (del Cor Juvenil Palau Vincles)
Júlia Chao i Kathleeen Abasto – Solistes F.C. (del Cor Infantil Palau Vincles)Combo Palau Vincles:
Adrià Aguilera, piano
Andrea Talavero, violí
Martí Buil, violoncel
Teresa Noguerón, clarinet
Cristina Membrive, baix elèctric
Francisco José Sánchez, percussióArnau Tordera, composició i dramatúrgia
Ariadna Pastor, dramatúrgia
Elionor Sintes, vestuari
Ana Cuéllar, direcció escènica
Sandra Jurado, coreografies i moviments del cor
Borja Grèbol i Cèlia Buscà, direcció musical*Directors i directores de cors de Palau Vincles: Cèlia Buscà, Guifré Canadell, Paula Domínguez, Quima Farré, Alba Fernández, Mariona Fernàndez.
**Directors i directores de cors convidats: Joan Cabanes, Mercè Capdevila, Marta Casas, Carme Castelló, Laura Cots, Aida Escudé, Glòria Fernàndez, Alejandra Gaviria, Maria Gil, Anna Jordana, Ariadna Malats, Blanca Martí, Núria Puig, Sonia Ramos, Maria Riu, Jose V. Sarmiento, Desiree Talo.
En aquest concert també col·laboren els alumnes del Servei Comunitari de l’Escola Martí de Terrassa com a voluntaris.
Arnau Tordera I (1986)
L’amor s’hi posa (estrena absoluta)1. Cor trencat
2. Els mites de l’amor romàntic
3. El lament de la ment
4. Puc sentir amor
5. Cançó de les Catecolamines
6. Ratapinyades a l’estómac
7. Un afer de vida o mort
8. Estimar un buit
9. Ideal
10. Oxitocina
11. Dubtes
12. Aprendre a estimar
13. Tango de la Ment i el Cor
14. Funciona el cos
15. Amor del boAquest concert té una durada de 80 minuts, sense pausa.
La durada del concert és aproximada.
Concert enregistrat per Palau Digital
#coral #enfamilia #estrenesPoema
Batall
Han denegat la faula i el miracle,
i el dir batega com un calze ardent.
Res no detura l’àliga que ens guaita
ni el capitell que explica el bé i el mal.
Seguim el traç dels rostres més antics,
dels campanars romànics i les busques
que mouen les estrelles avials.
La nit, la por? O les obscures súpliques
de qui abandona el setge més roí?
Som ben menuts. I ens volten infinits.
La grandesa és un cor de veus minúscules.Lluís Calvo
Del llibre L’espai profund.
Barcelona: Edicions Proa, 2020.Presentació
Avui celebrem l’estrena de la cinquena cantata Palau Vincles. El 2019 vam viatjar per l’univers amb el cant ecologista de Gaia, una cantata interestel·lar, de Xavier Pastrana i Ariadna Pastor; una pandèmia que va aturar el món ens va obligar a esperar fins el desembre del 2021 per poder celebrar una festa d’aniversari molt especial amb Beethoven i els fantasmes de la música, de Marian Márquez i Ariadna Pastor; el curs següent va ser el torn de gaudir amb la història fascinant d’El barret prodigiós i la barraca de monstres, de Xavier Sans sobre un conte de Pere Calders; el curs passat ens vam emocionar amb la força de la Bruna a Diferent, d’Adrià Aguilera; i enguany l’Arnau Tordera i de nou l’Ariadna Pastor, amb L’amor s’hi posa, ens endinsen en les profunditats de l’amor de la mà del Cor i de la Ment, uns personatges que de ben segur esdevindran inoblidables.
L’estrena de la cantata és cada curs un dels esdeveniments més esperats per tota la comunitat Palau Vincles. Un dia en què tots i totes som imprescindibles per aconseguir la màgia: creadors i creadores, instrumentistes, cantaires, solistes, directors i directores, voluntaris i voluntàries, equips tècnics, d’intervenció i de gestió, el públic que ompliu la sala... Cadascuna d’aquestes peces per sí sola ja és molt valuosa, però juntes i treballant per assolir un mateix objectiu formem un engranatge perfecte.
Així doncs, avui passarem per l’escenari de la Sala de Concerts del Palau de la Música Catalana ni més ni menys que 700 infants i joves. Us mostrarem el resultat del treball realitzat durant cinc mesos, en els quals no només ens hem esforçat per aprendre les cançons i les coreografies, sinó que hem après a escoltar-nos millor, hem fet cercles de paraula, hem compartit reflexions, hem guanyat confiança en nosaltres i en els nostres companys i companyes i hem vist que érem capaços d’aconseguir molt més del que ens imaginàvem.
Per a alguns aquest serà el vostre primer concert, amb d’altres ja fa temps que compartim l’aventura. A tots i a totes us desitgem que gaudiu molt de l’estrena i esperem retrobar-nos ben aviat.
Quima Farré, Cap del Projecte Social Palau Vincles
Biografies
Cors Palau Vincles
Palau Vincles, nascut el 2011 impulsat per la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música, és el projecte d’intervenció sociomusical a través del cant coral i altres disciplines artístiques que s’adreça a infants i joves que resideixen en zones d’alta complexitat socioeconòmica. Es tracta d’una iniciativa socioeducativa que, a partir de la pràctica coral, té com a objectiu fomentar la inclusió social i la millora del benestar emocional d’infants i joves. Apropa la música a aquest col·lectiu aprofitant les eines que aquesta ofereix per al creixement personal, tot incidint favorablement en l’educació en valors socials i culturals i en el desenvolupament de les capacitats psicosocials i pedagògiques. La igualtat, la vitalitat, la il·lusió, l’esperança, les oportunitats, el compromís, la solidaritat, el respecte per la diferència són valors vinculats a Palau Vincles.
Els cors de Palau Vincles que participen al concert són: Cor Infantil de Palau Vincles, Cor Juvenil de Palau Vincles, Escola Els Horts, Escola La Salle Comtal, Institut Escola Sant Felip Neri, Col·legi Sagrada Família Avinyó, Institut Escola Antaviana, Institut Escola ARTS, Fundació Marianao, Fundació Terral i Fundació Idea.
Els cors convidats que participen al concert són: Cor Mitjans de l’Orfeó Català, Escola Casals-Gràcia, IES Antoni Pous i Argila, Escola Puig-Agut, Cor Novaura, Cor Infantil i Juvenil Xamfrà i Coral Infantil Nova Cervera.
Anna Niebla, soprano
Nascuda a Barcelona, començà els estudis musicals a l’Escola Municipal de Música i Dansa d’Esparreguera i finalitzà el grau professional de cant i piano al Conservatori del Liceu. Es graduà al mateix Conservatori amb la professora Carmen Bustamante l’any 2017 guanyant el premi extraordinari de música de cambra amb el seu company Eric Ledesma. L’any 2022 es graduà, novament al Conservatori del Liceu, després de cursar el Màster en Interpretació d’Òpera amb la beca de la Fundació Ferrer-Salat.
L’any 2016 fou seleccionada per interpretar el rol de Donna Elvira de Don Giovanni de Mozart a l’Escola d’Òpera de Sabadell. El 2017 guanyà dos premis extraordinaris a la primera edició del Sonora International Opera Competition Francisco Araiza i participà al Young Artists Programme de Les Azuriales Opera. Encara el 2017 participà en l’enregistrament de Gaziel i Picarol, dos drames modernistes d’E. Granados, amb l’Orquestra de Cadaqués. El 2022 guanyà el premi extraordinari que ofereix la Fundació de Música Ferrer-Salat a la 59a edició del Concurs Francesc Viñas i guanyà el segon premi del 18è Concurs Internacional de Música de les Corts.
Formà part del Cor Jove de l’Orfeó Català i de l’Orfeó Català. Actualment, i des del 2014, és la pianista acompanyant dels cors Infantil i Juvenil de Palau Vincles, projecte d’intervenció sociomusical del Palau de la Música Catalana.
Pol Blancafort, baríton
Graduat en interpretació, itinerari musical per l’Institut del Teatre, inicià els seus estudis musicals al Conservatori de Vic, que consolidà a l’Escolania de Montserrat (promoció 2012) i obtingué el grau professional de cant clàssic.
Com a intèrpret ha participat, en el camp de la música clàssica, en la Dama de piques (Liceu, 2010), War Requiem de Britten (Liceu, 2012) i Història de Catalunya en cançons (L’Atlàntida, 2015), i en el camp de la música electrònica ha col·laborat amb artistes com Tarta Relena en la seva gira Fiat Lux i Yessi Perse (Festes de la Mercè, 2022).
És membre del cor de l’OSTO i ha participat als projectes Amors impossibles (2022), la gala Catalunya Aixeca el Teló (Liceu, 2022) i l’espectacle La gran nit de Dagoll-Dagom (Teatre Grec, 2024). En l’àmbit teatral, ha participat en espectacles com ara Bodas de sangre (Projecte Ingenu, 2024) o Sardana Superstar (Teatre Kursaal, 2024), i forma part de la companyia de teatre musical Cia. Nür, amb la qual ha participat als espectacles Montedidio (Dau al Sec, 2022) i Bacants (Espai Brossa, 2023).
Va col·laborar com a performer a Llull a oscuras i La rel de l’arbre és una roda (CCCB, 2016) i també a l’espectacle Ciutat dormitori (Teatre Lliure, 2021), així com en la proposta Gregotechno (Sala Apolo, 2024). Més enllà de la interpretació, participà com a llibretista de l’òpera Ferides (L’Atlàntida, 2021). Des del 2023 forma part de la companyia infantil Jumping Ducks.
Arnau Tordera I, composició i dramatúrgia
Artista polifacètic format a l’Escola Superior de Música de Catalunya i al Taller de Músics de Barcelona, també és llicenciat en filosofia per la UAB.
És cantant, guitarrista i compositor del grup de música moderna Obeses, amb el qual ha publicat sis discos, ha estrenat un concert simfònic amb la Banda Municipal de Barcelona i cor a l’Auditori de Barcelona, un concert per a cobla i cor mixt estrenat al festival Amb So de Cobla, pel qual li concediren el Premi Rotllana 2019 i un Premi Capital de la Sardana 2021, i va compondre i protagonitzar l'òpera rock Verdaguer, ombres i maduixes.
El 2018 va guanyar el Premi Teresa Rebull que atorga la Fira Mediterrània al millor projecte de producció musical en cultura popular i tradicional gràcies al projecte Les cançons seran sempre nostres. És autor de la cantata infantil La màquina del temps, projecte conjunt del Secretariat de Corals Infantils de Catalunya durant l’any 2019, editat en disc i partitura i Premi Josep Anselm Clavé del Cant Coral al millor espectacle del 2019.
El 2022 va estrenar l’òpera La gata perduda al Gran Teatre del Liceu, un projecte titànic amb 300 cantants, 80 músics i més de 1.000 persones implicades que es va convertir en un èxit sense precedents en l’àmbit de l’òpera en català. L’òpera va rebre el Premi MAX 2023 a millor espectacle musical, el Premi Núvol 22, el Premi Josep Anselm Clavé a millor producció de cant coral i el Premi Crítica Serra d’Or 23.
El 2023 va escriure i compondre el musical Deixa’t estar de romanços!, estrenat per una cinquantena de joves al teatre L’Atlàntida de Vic amb gran èxit de crítica i públic. El 2024, amb el suport de la Fira Meditarrània i el Teatre Kursaal, va estrenar el primer musical sardanístic de la història, Sardana Superstar.
En el terreny compositiu ha rebut encàrrecs de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, Orquestra de Cambra Terrassa 48, Vespres d’Arnadí, Cor de Cambra del Palau de la Música i del Cor de Cambra de l’Auditori Enric Granados. Les seves obres s’han interpretat a l’Auditori de Barcelona, Gran Teatre del Liceu o Palau de la Música Catalana, entre d’altres.
Ha col·laborat amb TV3, RAC1 i Catalunya Ràdio en diversos programes de divulgació musical i ha realitzat les sessions Anàlisi sardanística i Musicant Verdaguer, disponibles a YouTube.
Ariadna Pastor, dramatúrgia
Directora i guionista nascuda a Barcelona, té estudis de direcció de cinema per LCDC de Barcelona, un màster en creació de guió audiovisual per l’UNIR i una llicenciatura d’art dramàtic per l’Institut del Teatre.
El seu primer curtmetratge, Tornar a casa, que es pot veure a Filmin, ha tingut més de trenta seleccions en diferents festivals nacionals i internacionals, com el Festival de Màlaga, i ha guanyat el Premi SGAE Nova Autoria en la categoria de guió i de direcció, entre d’altres.
Actualment distribueix el seu segon curtmetratge, Minvant, que s’acaba d’estrenar al Festival Filmets de Badalona. En el camp de la dramatúrgia ha escrit obres de teatre, microteatre i musicals, com Les feres de Shakespeare (Grec 2019), i col·labora amb el Palau de la Música des del 2017.
Elionor Sintes, vestuari
Nascuda a Mallorca (1987), és diplomada en belles arts en l’especialitat d’escenografia i vestuari per la Kunsthochschule Weissenssee de Berlín el 2020. També ha fet els estudis de disseny d’interiors, el Postgrau Eco-habitar, l’Habitatge Sostenible, a Barcelona, i el Màster en Formació del Professorat a Mallorca. A la capital alemanya ha fet pràctiques diverses a teatres com ara la Volksbühne, Schaubühne i Komische Oper.
La seva trajectòria professional es desenvolupa entre Mallorca, Barcelona i Berlín, en què han destacat els projectes escènics La serva padrona i Bésame mucho, ambdós dirigits per Ana Cuéllar (Teatre Principal de Palma, 2021, i Neuköllner Oper de Berlín, 2023), Les voix, dirigida per Israel Solà (Mallorca, 2021) i El jorn del judici, dirigida per Sergio Baos (Mallorca, 2022).
També treballa habitualment com a regidora d’òpera al Teatre Principal de Palma (des de la temporada 2020-21) i com a professora de regidoria d’espectacles i esdeveniments al cicle formatiu oficial de grau superior de l’escola d’audiovisuals CEF a Palma.
Ana Cuéllar, direcció escènica
Va estudiar direcció d’escena d’òpera a la Hochschule für Musik Hanns Eisler de Berlín i clarinet al Conservatori del País Basc-Musikene.
Ha col·laborat internacionalment amb els directors Calixto Bieito, Marta Pazos, Robert Wilson, Claus Guth, Dmitri Tcherniakov i Katharina Wagner, i ha treballat per a la Staatsoper Unter den Linden de Berlín, Teatro di San Carlo de Nàpols, Opéra Bastille de París, Gran Teatre del Liceu, Staatsoper d’Hamburg i Philharmonie de Luxemburg, entre d’altres.
La passió per l’òpera li nasqué a la seva ciutat natal, Palma, on es formà tant coralment com teatral als cors del Teatre Principal, i des de ben petita participa a les temporades d’òpera d’aquest teatre.
Ha dirigit l’estrena mundial de l’òpera de cambra UnserVater/Vaterunser a la Deutsche Oper de Berlín, La serva padrona al Teatre Principal de Palma i l’obra Bésame mucho a la Neuköllner Oper de Berlín.
Des del 2020 participa a l’escena d’òpera alternativa berlinesa amb la companyia Novoflot, en festivals com ara el de l’Òpera Nacional de Grècia i al Copenhaguen Opera Festival. Ana Cuéllar va formar part de la residència artística Young Woman Opera Makers de l’Académie du Festival d’Ais de Provença (2021-2022), sota el mestratge de la directora Katie Mitchell.
Sandra Jurado, coreografia i moviments
Graduada en pedagogia per la Universitat Autònoma de Barcelona, formada en mediació comunitària i postgraduada en mediació artística (art per a la transformació social, la inclusió social i el desenvolupament comunitari) per la Universitat de Barcelona, és també ballarina professional de danses urbanes. Amb un aparell radiocasset de piles ballant en un parc de Barberà del Vallès va començar a endinsar-se en el món de la dansa urbana.
L’any 2015 emprengué Median T la Danza i començà a treballar en l’àmbit socioartístic. Actualment és professora associada del Departament de Didàctiques Aplicades de la UB.
El seu anhel constant de millora la porta a estar vinculada a diferents projectes i moviments socials relacionats amb els feminismes, l’educació i la dansa. Porta nou anys fent tallers en centres penitenciaris, centres educatius, casals, centres cívics, entitats socials i culturals diverses, especialment amb col·lectius en situació de vulnerabilitat.
El seu projecte ha estat reconegut en múltiples ocasions i premiat per Think Big (Telefónica), Atípics (programa per a joves emprenedors amb impacte social positiu), el Concurs d’Iniciatives Innovadores en Economia Social i Solidària de Barberà del Vallès i amb les beques SOS Cultura (Fundació Carulla), Carretera i Dansa (Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya) i Beques Premis Barcelona.
També ha realitzat diverses ponències en jornades, com Dansa i Inclusió Socials (Barcelona), EducacreArts (València) o Jornades d’Intel·ligències Múltiples (Banyoles).
Cèlia Buscà, direcció musical
Nascuda a Mataró (1997), començà la seva formació musical de violí als quatre anys en el marc del mètode Suzuki. Va continuar amb aquest mètode, amb diverses classes de professors internacionals, com Christophe Bossuat, Akiko Oi o Koen Rens, sota el mestratge de Montse Ciurans i Akiko Oi.
És graduada en pedagogia musical pel Conservatori Superior de Música del Liceu en l’especialitat de violí, amb Corrado Bolsi. Ha complementat els seus estudis especialitzant-se en la menció de música del grau en educació primària de la Universitat Autònoma de Barcelona.
Com a cantaire, ha format part de diferents cors: Cor Jove de l’Orfeó Català, Orfeó Català i Capella de Música de Santa Maria del Mar, entre d’altres, on ha treballat amb els directors Simon Halsey, Simon Rattle o Lluís Vilamajó, a més dels directors titulars de cada formació. S’ha format vocalment amb professors com ara Toni Gubau, Anaïs Oliveras i Ulrike Haller.
Ha participat en cursos de didàctica i direcció coral infantil organitzats pel Secretariat de Corals Infantils de Catalunya, amb les professores Gemma Tatay i Sheila García.
Després d’haver dirigit el cor infantil El Pailebot de la família coral Aixa a Arenys de Mar durant sis anys, actualment treballa amb diverses formacions infantils del projecte social Palau Vincles del Palau de la Música Catalana.
Borja Grèbol, direcció musical
Nascut a Granollers (1998), començà els seus estudis artístics a l’Escola Josep Maria Ruera amb piano i llenguatge. Des dels dos anys canta a les diferents formacions de la coral Albada de Granollers. Amb dotze anys començà a fer de suport a la direcció i l’acompanyament de piano d’aquesta mateixa formació. Paral·lelament acabà el grau professional de música al Conservatori de Granollers en l’especialitat de piano.
Va seguir un curs de direcció de cors infantil amb el Secretariat de Corals Infantils de Catalunya, amb les professores Gemma Tatay i Montse Meneses, i un curs de musicoteràpia amb la institució anglesa Nordoff-Robbins.
Actualment estudia el grau superior de pedagogia a la Fundació Conservatori Liceu en l’especialitat de piano, sota el mestratge de Raimon Garriga, i ho compagina amb la feina i el cant. Actualment treballa als projectes socials de Palau Vincles al Palau de la Música i a la Riborquestra portant cors infantils i adults. Paral·lelament dirigeix la Coral Polifònica de Granollers i la coral La Lira de Montornès del Vallès.
També canta al Cor Jove Amics de la Unió, dirigit per Marta Dosaiguas, que ha treballat amb compositors i directors com ara Salvador Brotons, Lluís Vilamajó o Albert Guinovart, entre d'altres.
Sinopsi i text
SINOPSI
Ningú se n’escapa, pot manifestar-se de maneres diverses i pot ser bonic o no ser-ho tant… Però, si som vius, estem condemnats a viure’l: l’amor. I doncs, què és, l’amor? En aquesta cantata us convidem a endinsar-vos a les profunditats del cos humà per conèixer de primera mà el sentiment més famós de tots els temps. Què ens passa, quan experimentem l’amor? Quins tipus d’amor hi ha? ¿Podem aprendre a estimar com s’aprèn a sumar i restar?
En companyia de la Ment i el Cor farem un viatge cap a l'amor: coneixerem el desamor, els mites de l’amor romàntic, les diferents maneres d’estimar, les papallones a l’estómac (i les ratapinyades que l’ocupen quan les papallones marxen)… Descobrirem que es pot estimar un buit i aprendrem a buscar l’amor real. També coneixerem què és l’oxitocina o el cortisol i navegarem pels dubtes, la gelosia i la idealització per descobrir que, quan estimem amb amor del bo, tot rutlla millor.
1. COR TRENCAT
VEUS i COR
Repudiat, trepitjat, ultratjat, enganyat,COR
desdenyat, rebutjat, trossejat, destrossat,VEUS i COR
assolat, rebutjat, trossejat, enfonsat:COR
tinc el cor trencat…VEUS
Com si fos un bon bistec,
m’han tallat, no tinc batec.
Com si fos un vidre prim,
del meu cor n’han fet bocins.
Un infart de miocardi,
i la mort no crec que tardi.
Ja no em veig amb cor de res,
tinc el cor partit en tres.VEUS i COR
Repudiat, trepitjat, ultratjat, enganyat,COR
escindit, dividit, esquifit, reprimitVEUS i COR
assolat, rebutjat, trossejat, enfonsat:COR
tinc el cor partit…VEUS
M’han trencat el cor pel mig,
com si jo fos un sandvitx.
I ara ploro a cor què vols,
i em lamento amb forts udols.VEUS i COR
Repudiat, trepitjat, ultratjat, enganyat,
assolat, rebutjat, trossejat, enfonsat:COR
tinc el cor trencat…2. ELS MITES DE L’AMOR ROMÀNTIC
COR
El meu amor és verdader,
és de princesa i cavaller.
De mitja taronja, i príncep blau,
el meu amor no és pas cap frau.VEUS
L’amor etern dolç i melós,
és exclusiu i em fa gelós.
Si pica, cura, el meu amor
s’apropa i sento un gran fervor.MENT
El teu amor no és de veritat.
És un relat que està antiquat.
Ni príncep blau, ni príncep roig
qui estima així no ens fa cap goig.VEUS
L’amor és dúctil, tolerant,
no espera res del seu amant.
L’amor és lliure i és cuidar,
comunicar-se i respectar.L’amor és cec….
l’amor és sa…
patir i cridar…
no és estimar…
no és pas veritat…L’amor ho és tot…
mai ho hem estat
Predestinats…VEUS i MENT
L’amor també es pot fer malbéCOR
es pot fer malbéVEUS i MENT
com la terrina del paté.COR
Com el patéVEUS i MENT
I si fa tuf com d’ou podritCOR
Tuf de podrit,VEUS i MENT
llavors l’amor se t’ha florit!COR
Se m’ha floritVEUS i MENT
L’amor també pot caducarCOR
Pot caducar.VEUS i MENT
com un formatge dels d’untar.COR
Com els d’untar.VEUS i MENT
I si fa tuf com de diòxidCOR
Buahg!VEUS i MENT
vol dir que el teu amor és tòxic!COR
Buahg!VEUS i MENT
Tòxic!3. EL LAMENT DE LA MENT
MENT
És depriment.
No sé estimar,
quin patiment.
Jo em vull enamorar.No em ve a la ment
ni un sol rubor,
sols el lament
de no sentir l’amo4. PUC SENTIR AMOR
VEUS
Puc sentir amor per mi mateixa
pel meu reflex en el mirall.
Puc sentir amor per un altre ésser,
un gat, un gos o bé un cavall.Puc sentir amor de dependència,
de possessió, necessitat.
O bé amor a primera vista,
que es diu amor desventurat.Puc sentir amor per allò estètic:
per la bellesa d’un Van Gogh.
O per un personatge il·lustre,
el Papa o bé un cantant de rock.Puc sentir amor per les amigues,
per la família o per l’entorn.
Pel meu llitet, la meva nina,
L’Spiderman o el saxofon.MENT i COR
Puc sentir amor del momentani,
que dura poc, amor fugaç.
O bé un amor d’aquells que arrelen,
que et fan sentir forta i capaç.Puc sentir amor que joguineja,
Puc sentir que joguineja,
amor trapella i desfermat.
Trapella i desfermat.Amor del que em fa pessigolles,
sentimental, apassionat. Apassionat!VEUS + MENT + COR
Puc sentir amor per fer un llarg viatge,
per un partit o un art marcial.
Per l’escalada o bé pel ràfting,
que és un amor experiencial.MENT i COR
O puc sentir un amor molt tímid,
que no sé pas si és oportú.
D’aquell que em fa posar vermella,
que s’anomena amor per tu.VEUS + MENT + COR
S’anomena...
Amor per tu.
S’anomena amor per tu!5. CANÇÓ DE LES CATECOLAMINES
Cate-cate, cola, mines:
les hormones més roïnes.
T’alterem les pulsacions i
t’agitem les emocions.Hem vingut per estressar-te,
fer-te pols i desarmar-te.
El malson de tot amant,
ja et pots anar lamentant.Cate-cate, cola, mines:
som de totes, les més fines.
La suor va transpirant,
puja la pressió arterial!Hem vingut per pertorbar-te,
i els teus somnis alterar-te.
Et portem el mal de cap.
Les reines de l’ansietat.Cate-cate, cola, mines.
ves prenent-te vitamines.
I es que avui no dormiràs,
com a amant ets un fracàs!Hem vingut per estressar-te
fer-te pols i desarmar-te.
El malson de tot amant
Ja et pots anar lamentant.Hem vingut per estressar-te
fer-te pols i desarmar-te.
El malson de tot amant
ja et pots anar lamentant.SÍ!!
6. RATAPINYADES A L'ESTÓMAC
COR
Van niar al meu ventre papallones
que voletejaven sens fi.
Amb les seves ales m’amoixaven,
totes les parets de l’intestí.VEUS
Dins de les costelles voleiaven,
i se m’enfilaven fins al pit.
Entre els dos pulmons dormisquejaven,
i se m’arraulien al melic.Però no es pot tancar allò que és salvatge,
i les papallones van volar.
Tal com entre els dits s’escapa l’aigua,
elles també se’m van escolar.COR
I ara a dins meu tinc ratapinyades,
acampant al plexe estomacal.
Amb les seves urpes m’esgratinyen
tota la mucosa intestinal.VEUS
Han fet niu a sota de l’estèrnum,
graten la vesícula biliar.
Es gronxen penjades de l’esòfag
i em pessiguen fort un capil·lar.Però no es pot tancar allò que és salvatge,
i les papallones van volar.
Tal com entre els dits s’escapa l’aigua,
elles també se’m van escolar.SOLISTA F.C
Ara al ventre hi tinc ratapinyades
i les papallones han marxat.
En lloc de carícies tinc urpades
i en lloc de sospirs haig d’eructar.VEUS i COR
Però no es pot tancar allò que és salvatge,
i les papallones van volar.
Tal com entre els dits s’escapa l’aigua,
elles també se’m van escolar.COR
Se’m van escolar...7. UN AFER DE VIDA O MORT
MENT i VEUS
Com un cabàs, és aquest cas.
És ben pelut, i cantellut.MENT i VEUS
En quin cap cap, tal disbarat.
Damunt davall, quin guirigall.VEUS i MENT
Com una pera
llimonera.
De campionat, és l’altercat.MENT
De tan, tan fort aquest amor,
és un afer de vida o mort.VEUS
de vida o mort.
Ah!!!MENT i VEUS
És que és de por, la situació.
Dessús dejús, un acte obtús.MENT i VEUS
Fa perdre el son, arreu del món.
Un incident tan sorprenent.VEUS i MENT
Com una pera
llimonera.
De campionat, és l’altercat.MENT
De tan, tan fort aquest amor,
és un afer de vida o mort.VEUS + MENT
Com un cabàs, és aquest cas.
És ben pelut, i cantellut.
De vida o mort!En quin cap cap, tal disbarat.
Damunt davall, quin guirigall.
De vida o mort!És que és de por, la situació.
Dessús dejús, un acte obtús.
De vida o mort!Fa perdre el son, arreu del món.
Un incident tan sorprenent.
De vida o mort!MENT i VEUS
De tan, tan fort aquest amor,
és un afer de vida o mort.
de vida o mort.
Ah!!!De vida o mort!
8. ESTIMAR UN BUIT
VEUS
Aquest espai que queda sol quan tu t’allunyes,
aquest forat que té la forma del teu cos.
La teva olor encara enganxada a la camisa,
quan tanco els ulls tu m’acompanyes el repòs.La teva absència s’ha instal·lat a casa meva
i ara convisc amb la carència com amant.
La cavitat que ja no habites m’acompanya,
la teva manca és com el fred que va calant.Estimar un buit, aquest racó que ja no ocupes.
Estimar un solc, un rastre, un traç, el teu record.
Si ja no hi ets, com és que et trobo a cada passa,
si te n’has anat, com és que m’abraces tan fort.Aquest espai que queda sol quan tu t’allunyes,
aquest forat que té la forma del teu cos.
La teva olor encara enganxada a la camisa,
quan tanco els ulls tu m’acompanyes el repòs.Estimar un buit, aquest racó que ja no ocupes.
Estimar un solc, un rastre, un traç, el teu record.
Si ja no hi ets, com és que et trobo a cada passa,
si te n’has anat, com és que m’abraces tan fort.
Estimar un buit.9. IDEAL
VEUS
Un model de perfecció,
una estàtua al pedestal,
ets un déu al panteó,
tu estàs en el cim més alt.He pujat a l’Everest,
per poder-te contemplar,
però aquest fred és molt molest,
i se m’ha gelat la mà.VEUS 1 i 2 + COR
M’he enfilat en un coet,
per buscar-te entre els estels,
però aquí dalt sento un ofec,
i se m’ericen els pèls.I de tan amunt que et poso,
no et podré mai atrapar.
De tan excel·lent, no goso
ni al teu costat respirar…VEUS
Un model de perfecció,
una estàtua al pedestal,
ets un déu al panteó,
tu estàs en el cim més alt.He pujat a l’Everest,
per poder-te contemplar,
però aquest fred és molt molest,
i se m’ha gelat la mà.VEUS i COR
M’he enfilat en un coet,
per buscar-te entre els estels,
però aquí dalt sento un ofec,
i se m’ericen els pèls.I de tan amunt que et poso,
no et podré mai atrapar.
De tan excel·lent, no goso
ni al teu costat respirar…Ets un ideal utòpic.
meravella irreal.
I és que en un futur distòpic,
fins i tot pots ser real.Ets un ideal utòpic,
meravella irreal.Però és que tu no em delectes,
No! incorrecció!
M’enamoro dels defectes,
Oh!,... la imperfecció!Al meu món
l’excel·lència no existeix.
es destrueix!L’ideal es destrueix!
Sí!!!
10. OXITOCINA
VEUS
Una mirada, una abraçada,
t’acostes i ja em cau la bava.
Pell de gallina o de gavina;
l’oxitocina m’enverina.VEUS i MENT
Flueix pel meu corrent sanguini.
No hi ha cap fet que ara m’amoïni.Ja baixa la tensió arterial
i ara no hi ha res que em faci mal.Oxitocina...
De cop ja tinc la pell més fina.
Oxitocina...
i em sento com semidivina!
Oxitocina...
Soc una planta que germina.
Oxitocina...
L’hormona que més em fascina!VEUS
Tot s’encamina cap a la vida
I aquest nou vincle que s’activa.
Satisfacció, seguretat,
sento la pau si ets al meu costat.VEUS i MENT
La calma em corre per les venes
i ja no sé què són les penes.Disminueix el meu furor,
això és l’hormona de l’amor.Oxitocina...
De cop ja tinc la pell més fina.
Oxitocina...
i em sento com semidivina!
Oxitocina...
Soc una planta que germina.
Oxitocina...
L’hormona que més em fascina!Oxitocina!
L’hormona que més em fascina! Si!
Oxitocina...
De cop ja tinc la pell més fina.
Oxitocina...
I em sento com semidivina.
Oxitocina... Soc una planta que germina.Oxitocina…
L’hormona que més em fascina!Ommm...
11. DUBTES
VEUS
I si no estem en el mateix moment?
No sé ben bé si sento el que tu sents.
Abans-d’ahir sentia escalfor al pit.
Però ara només vull marxar del teu llit!No sé si em veig en un futur amb tu.
No ets tu, soc jo que no ho veig prou segur.
Aquest matí tu em feies sospirar.
Però ara de cop em costa respirar! Ah!Tinc dubtes, tinc dubtes,
no ho veig prou clar.
M’agrades però tinc dubtes,
potser només són dubtes.MENT
Dubtes.VEUS i MENT
DubtesVEUS
Ets tot allò que sempre he imaginat,
però et miro i ja no sento aquell esclat.
No vull que això s’acabi malament.
Potser ens podem donar un pelet de temps.MENT
Temps?!VEUS i MENT
Tinc dubtes, tinc dubtes,
no ho veig prou clar.
Tinc dubtes, tinc dubtes,
no ho veig prou clar.M’agrades però tinc dubtes,
potser només són dubtes. Ai...Potser això nostre ha anat massa veloç.
O tal vegada un poc parsimoniós.
I si ens donem
una mica d’espai.
Potser te’n pots anar viure a Xangai.Tinc dubtes, tinc dubtes,
no ho veig prou clar.
Tinc dubtes, tinc dubtes,
no ho veig prou clar.M’agrades però tinc dubtes,
potser només són dubtes.Dubtes!
12. APRENDRE A ESTIMAR
MENT
Aprenem a gatejar,
quan tot just som nous al món.
Aprenem a caminar,
i a tocar bé el saxofon.VEUS
Aprenem a solfejar
i afinar moltes cançons.
A sumar i multiplicar,
a parlar i a fer petons.COR
Aprenem a distingir
primavera de tardor,
el magenta del carmí,
l’alegria de la por.VEUS + MENT + COR
Com pot ser que si aprenem
amb paciència tot això,
no ens ensenyin a estimar,
ni ens expliquin què és l’amor?Com pot ser que no ens ensenyin a estimar,
ni ens expliquin què és l’amor?VEUS
Què és l’amor.MENT
Aprenem a fer enlairar
a la platja el nostre estel,
i a la nit fem envolar,
dins del llit el nostre anhel.VEUS
Aprenem a construir
amb els Legos un camió,
una casa i un camí,
i els pilars d’un món millor.COR
Aprenem a entrellaçar
fils bonics per fer vestits.
I si ens costa caminar,
entrellaçarem els dits.VEUS + MENT i COR
Com pot ser que si aprenem
amb paciència tot això,
no ens ensenyin a estimar,
ni ens expliquin què és l’amor?Com pot ser que no ens ensenyin a estimar,
ni ens expliquin què és l’amor?VEUS
Aprendre a estimar.13. TANGO DE LA MENT I EL COR
COR
Palpito ràpid quan et tinc ben a propet.
M’eixamplo i m’omplo d’il·lusió amb cada batec.
Oh, puc ser voluble i de vegades impulsiu.
Jo soc el COR i si batego és que estàs viu.MENT
Tinc mil idees quan tu estàs al meu costat.
El pensament cavalca lliure i desbocat.
Oh, puc ser obsessiva, talentosa i molt mental.
Jo soc la Ment i et faig ser un ésser racional.VEUS i COR + MENT
Si ballem junts la nostra dansa és ideal.
És ideal.
Equilibrada, raonable i visceral.
Molt visceral.
Si anem alhora el nostre tango és prodigiós,
És prodigiós.
Som a la pista el tàndem més majestuós.Seguim el ritme com si fóssim ballarins
Som ballarins.
professionals ballant al so dels violins.
Dels violins.
L’equip més bo, una parella excepcional.
Excepcional
La Ment i el Cor ballant el tango més brutal.COR
Tot i que tinc la mida exacta d’un puny clos
i ocupo poc, com ara mig paquet d’arròs,
Oh, puc fer-me immens, gegant com un camp de futbol.
O puc minvar i fer-me petit com un bunyol.MENT
Jo soc flexible com la canya de bambú,
i puc ser forta com les cames d’un zebú.
Oh, si m’exercites puc ser àgil com la llebre
o puc ser freda com un dematí de gebre.VEUS i COR + MENT
Si ballem junts la nostra dansa és ideal.
És ideal.
Equilibrada, raonable i visceral.
Molt visceral.
Si anem alhora el nostre tango és prodigiós,
És prodigiós.
Som a la pista el tàndem més majestuós.Podeu percebre que som de pols oposats,
Ben oposats.
però junts formem un dels equips més admirats.
Més admirats.
L’equip més bo, una parella excepcional.
Excepcional
La Ment i el Cor ballant el tango més brutal.14. FUNCIONA EL COS
MENT
La maquinària més perfecta
exemple d’organització.
El cos, un giny sense defecte
la fita de la creació.COR
Les cèl·lules fan feina unides
formant la xarxa cel·lular.
Creant teixits de totes mides
com el nerviós o el muscular.VEUS
Quan els teixits entre ells s’uneixen,
els òrgans són del cos humà.
I els òrgans junts es converteixen
en els sistemes més brillants.VEUS i MENT + COR
Funciona el cos com un rellotge,
com un rellotge de molta precisió. Ieah!
M’estimo molt i tot va alhora
en sincronia, és la perfecció. Ieah!COR
L’amor és com la gasolina
que fa rutllar bé cada part.
Des de la glàndula endocrina,
fins la vesícula biliar.VEUS
Cal estimar cada plaqueta,
el cerebel i els glòbuls blancs.
Talons, pulmons i el ronyó esquerre,
també el dret, la tíbia i les mans.VEUS i MENT + COR
Funciona el cos com un rellotge,
com un rellotge de molta precisió. Ieah!
M’estimo molt i tot va alhora
en sincronia, és la perfecció. Ieah!15. AMOR DEL BO
TUTTI
Deixa’m dir-te que fa estona
que no et paro de mirar.
I és que això de la cantata
m’està fent enamorar!Quan t’acostes, papallones
voletegen dintre meu.
Siguis gos, persona o salsa
em fas feliç a tot arreu.Tu ets la meva xocolata,
l’aigua fresca al pic d’estiu,
un gelat de coco i nata,
i ets un bany de tarda al riu.Tu ets l’equip que jo segueixo
i ets el grup que em fa vibrar.
Ets la pizza del divendres,
tu ets allò que em fa enfebrar.COR + MENT
Amor del bo!TUTTI i COR + MENT
Jo t’estimo, tu m’estimes,
t’estimo amb amor del bo.
Amor del bo!
M’enamores, t’enamoro,
i l’amor, no és més que això.
Amor del bo!Fas que valgui molt la pena
despertar-se al dematí.
Ets el llibre que m’enganxa,
i ets el meu monopatí.Ets els cromos, ets la màgia,
plastilina, tu ets el Mic.
Ets en Messi, un dinosaure,
l’unicorn, la Peppa Pig!Ets un cotxe de carreres,
ets el meu nou germanet,
ets la festa de pijames,
la pilota, el meu gatet.El rau-rau a dins la panxa,
ets el somni més diví. (Ah)
La cançó que tant s’enganxa,
i un mortal amb trampolí
Amor del bo!Jo t’estimo, tu m’estimes,
t’estimo amb amor del bo.
Amor del bo!
M’enamores, t’enamoro,
i l’amor, no és més que això.
Amor del bo!COR i MENT
Amor, amor, amor de quin?
Amor, amor!TUTTI 1 i 2
Amor del bo!COR i MENT
Amor, amor, amor de quin?
Amor, amor!TUTTI 1 i 2
Amor del bo!COR i MENT
Amor de quin?!
De quin?!TUTTI 1 i 2
Amor del bo! Ah!COR + MENT
Amor del bo!TUTTI i COR + MENT
Jo t’estimo, tu m’estimes,
t’estimo amb amor del bo.
Amor del bo!
M’enamores, t’enamoro,
i l’amor, no és més que això.
Amor del bo!i l’amor, no és més que això
Amor del bo!
i l’amor, no és més que aixòSÍ!
També et pot interessar...
Simfònics al Palau
Dissabte, 05.04.25 – 17.30 h
Dissabte, 05.04.25 – 21 h
Sala de ConcertsVideojocs en concert!
Cor Jove Amics de la Unió (Marta Dosaiguas, directora)
Orquestra Simfònica del Vallès
Adrián Ronda, directorBandes sonores de videojocs: Fallout, Hollow knight, Prince of Persia: The lost crown, Civilization, Assassin’s creed, Ori, Hades, Starfield, Neva, Sea of stars, Gris...
Concert amb projecció d’imatges
Concert en col·laboració amb Games & SymphoniesPreus: de 23 a 78 €
Col·laboradors
Armand Basi – Ascensors Jordà – Bagués-Marsiera Joiers – Balot Restauració – Caixa Enginyers – Calaf Grup – CECOT – Colonial – Fundació Abertis – Fundació Antigues Caixes Catalanes - BBVA – Fundació Castell de Peralada – Fundació Metalquimia – Gómez-Acebo & Pombo – Helvetia Compañía Suiza S.A. de Seguros y Reaseguros – Illy – Quadis – Saba Infraestructures, S.A. – Saret de Vuyst Travel – Scasi Soluciones de Impresión S.L. – Soler Cabot – Veolia Serveis Catalunya –Benefactors d'Honor
Mariona Carulla Font – M. Dolors i Francesc – Pere Grau Vacarisas – María José Lavin Guitart – Mª. del Carmen Pous Guardia – Daniela Turco – Joaquim Uriach i Torelló –Benefactors Principals
Elvira Abril – Eulàlia Alari Ballart – Pere Armadàs Bosch – Rosamaria Artigas i Costajussà – Professor Rafael I. Barraquer Compte – Francesc Xavier Carbonell Castellón – Lluís Carulla Font – Josep Colomer Viure – Josep Daniel i Lluïsa Fornos – Isabel Esteve Cruella – Casimiro Gracia Abian – Jordi Gual i Solé – Ramón Poch Segura – Juan Eusebio Pujol Chimeno – Juan Manuel Soler Pujol – Joan Uriach Marsal – Manel Vallet Garriga –Benefactors
Maria Victoria de Alós Martín – Mahala Alzamora Figueras-Dotti – Zacaries Benamiar – Gemma Borràs i Llorens – Jordi Capdevila i Pons – David Carrasco Chiva – Oriol Coll – Elvira Gaspar Farreras – Pablo Giménez-Salinas Framis – Maite González Rodríguez – Irene Hidalgo de Vizcarrondo – Pepita Izquierdo Giralt – Joan Oller i Cuartero – Inés Pujol Agenjo – Pepe Pujol Agenjo – Toni Pujol Agenjo – Carla Sanfeliu – Josep Ll. Sanfeliu – Marc Sanfeliu – Elina Selin – Jordi Simó Sanahuja – M. Dolors Sobrequés i Callicó – Salvador Viñas Amat –